‹ Alle nieuwsberichten

IFA 2016: wat kunnen we verwachten?

IFA 2016: wat kunnen we verwachten?

Elk jaar wordt er na de zomer de elektronicabeurs IFA georganiseerd. Tijdens de Internationale Funkausstellung (IFA) presenteren telefoonfabrikanten hun nieuwste technologische snufjes. We blikken vooruit op wat we van de verschillende fabrikanten kunnen verwachten.

De Internationale Funkausstellung Berlin (IFA) is de jaarlijkse elektronicabeurs die in Berlijn wordt georganiseerd. Dit jaar vindt het evenement voor de 56ste keer plaats, van 2 tot 7 september. Elk jaar presenteren de fabrikanten hun nieuwste producten. Omdat ook alle grote telecomfabrikanten op dit evenement aanwezig zijn, zetten de verwachtingen van het evenement op een rij!

Samsung

Samsung heeft natuurlijk nog maar net, aan het begin van deze maand, een nieuw toptoestel aangekondigd. Tijdens de IFA-beurs zullen de eerste klanten verblijd worden met de Samsung Galaxy Note 7 en ligt het toestel ook bij ons in het magazijn en in de winkels. Daarom verwachten we dat er tijdens de IFA veel aandacht is voor dit toestel. Dat zal alleen niet het enige zijn waar Samsung mee gaat pronken.

Verwacht wordt dat de Samsung Galaxy Tab S3 en Gear S3 ook bij het kraampje van Samsung zullen liggen. Dit zijn respectievelijk de opvolgers van de tablet Galaxy Tab S2 en de smartwatch, welke beide onderhand een jaar oud zijn. Omdat Samsung een paar dagen voor de start van de IFA een eigen evenement organiseert, wordt verwacht dat deze toestellen op het eigen evenement gepresenteerd worden.

De Samsung Galaxy Tab S3 zal waarschijnlijk veel gaan lijken op de voorganger. De tablet krijgt naar verwachting een krachtige Snapdragon 652-chip, 3GB aan werkgeheugen en een goede accu met een capaciteit van 4000mAh krijgen. Verder zullen er eventueel sommige software-vernieuwingen aankomen, maar verder zal de Tab S3 niet veel vernieuwend zijn.

De Samsung Gear S3 krijgt net als zijn voorgangers een rond scherm. Met de draaibare rand eromheen, navigeer je door het menu. Er wordt verwacht dat de smartwatch nieuwe functies krijgt: een barometer om nog preciezere informatie over het weer te krijgen en een snelheidsmeter die samenwerkt met gps. Dit maakt het horloge handig om te gebruiken tijdens sportieve bezigheden zoals hardlopen, omdat je informatie krijgt over zowel snelheid, route en fysieke gegevens zoals je hartslag.

Huawei en Honor

Aangezien Huawei de laatste twee IFA-beurzen een nieuw high-end toestel heeft gepresenteerd, is de verwachting dat dit over ruim een week ook weer zal gebeuren. Sommigen twijfelen hieraan en denk dat dit pas een aantal weken na de beurs gebeurt. Waarschijnlijk zal de telefoon een nieuw lid van de Mate-familie worden. Daarnaast is het nog erg onzeker of de fabrikant met een nieuwe versie van hun smartwatch komt. Of de Huawei Watch 2 dus op de IFA wordt gepresenteerd, is nog een verrassing.

Honor, het zustermerk van Huawei, zal waarschijnlijk niets nieuws aankondigen. Dit komt omdat zij gisteren al een nieuwe toestel hebben gepresenteerd: de Honor 8! Dit nieuwe high-end toestel heeft een aantal mooie specificaties, zoals 4GB aan werkgeheugen, standaard 32GB opslag, dubbele camera en vingerafdrukscanner. Je leest er alles over in ons nieuwsbericht. Ben je al om en wil je de IFA-beurs niet afwachten? Als je de Honor 8 nu bestelt, heb je hem volgende week al in huis!

Lenovo/Motorola

Tot nu toe hebben we alleen nog nieuwe high-end toestellen besproken, maar Motorola komt waarschijnlijk met een nieuw budgettoestel, de Moto Z Play. Er is nog twijfel of dit tijdens de beurs wordt gepresenteerd, maar er zijn in de wandelgangen al een aantal specificaties voorbij gekomen: een 5.5-inchbeeldscherm met full-HD-resolutie, 3GB aan werkgeheugen met een octacore-processor en een 16- en 5-megapixelcamera. Ook zal er aandacht zijn voor de nieuwste toestellen van Motorola. Deze zomer presenteerde de fabrikant namelijk al de Moto Z , Moto Z Force en de Moto E (3rd Gen). Ook deze toestellen kun je nu al bij Belsimpel.nl bestellen!

Motorola deelt de stand op de beurs met hun moederbedrijf Lenovo. Ook deze fabrikant voorziet voornamelijk in goede budgetapparatuur. De grootste focus van dit bedrijf ligt op de productie van tablets, wat ook tijdens de IFA-beurs duidelijk zal worden: naar verwachting zullen ze daar veel goedkope tablets laten zien. Daarnaast is er een kans dat er meer duidelijk wordt over de eerste smartphones van Lenovo, de Phab 2-serie, en of deze ook naar Nederland komen.

Alcatel

Wat betreft Alcatel is het moeilijk om voorspellingen te doen. Waarschijnlijk komt de fabrikant met meerdere toestellen in verschillende soorten en maten en in verschillende prijsklassen naar de beurs. De stand van Alcatel wordt dus een grote verrassing!

Acer en Asus

Zowel Acer als Asus heeft op woensdag 31 augustus en dus vlak voor de start van IFA een persconferentie gepland staan. Naar verwachting zal Acer één of meerdere goedkope tablets en telefoons aankondigen. Asus zal waarschijnlijk een nieuwe tablet aankondigen.

Sony

De geleerden verwachten een nieuw toptoestel bij de stal van Sony te vinden. Met de Xperia XR zal Sony een nieuw vlaggenschip presenteren. Gezien de al eerder gelekte specificaties, lijkt deze XR een goede toevoeging aan de Xperia X-lijn: een 5.2-inchscherm, een Snapdragon 820-chip en een totale dikte van slechts acht millimeter. Sony is altijd goed geweest in camera’s en lijkt dat in dit nieuwe toestel voort te zetten: de camera aan zowel de voor- als achterkant zal in 4K-kwaliteit kunnen filmen. Als dit daadwerkelijk zo is, zijn ze de eerste fabrikant die zo’n hoge resolutie in een frontcamera haalt.

LG en HTC

Op het gebied van telecom verwachten we niet veel van LG op de beurs in Berlijn. Misschien krijgen we een aantal nieuwe kleine toestellen te zien, maar ze zullen hier niet groots uitpakken. Dit komt omdat ze al een evenement hebben gepland op 6 september in San Francisco, waar ze de LG V20 aan het publiek laten zien. Meer weten over dit nieuwe toptoestel? Lees ons nieuwsbericht!

Daarnaast zijn er ook lage verwachtingen van de HTC tijdens IFA 2016. De afgelopen jaren was de fabrikant niet vaak en niet prominent aanwezig op deze beurs. Maar zoals het gaat met voorspellingen geldt ook hier dat in het verleden (niet) behaalde resultaten geen garanties bieden voor de toekomst: wie weet verrast HTC ons met een nieuw toestel!

IFA 2016

Dit waren de voorspellingen over de telecombeurs IFA 2016 die over ruim een week van start gaat in Berlijn. Natuurlijk volgen wij de fabrikanten en de beurs op de voet, dus houd onze site in de gaten om volledig op de hoogte te zijn van de laatste nieuwtjes en snufjes in telecomland!

Bronnen: IFA Berlin, Android Planet