‹ Alle nieuwsberichten

Beelden en specificaties van Nexus 5X en Nexus 6P gelekt

Beelden en specificaties van Nexus 5X en Nexus 6P gelekt

Er gaan al een tijdje geruchten rond over de twee nieuwe Nexus toestellen van LG en Huawei die naar alle waarschijnlikjheid Nexus 5X en Nexus 6P gaan heten. Onderstaande foto's en diverse specificaties van de nieuwe Nexus 5X en Nexus 6P zijn onlangs gelekt. Volgende week zullen de toestellen worden gepresenteerd op het Google evenement. 

Dat de nieuwe Nexus toestellen door LG en Huawei gemaakt zullen worden was al eerder bekend. LG zal de Nexus 5X uitbrengen en Huawei de Nexus 6P. LG bracht eerder al de succesvolle Nexus 5 uit. Verwacht wordt dat de Nexus 5X een dunnere en krachtigere versie zal worden van de Nexus 5. Onlangs zijn er meerdere specificaties gelekt over de Nexus 5X. Als we de geruchten mogen geloven, zal het toestel met 5,2 inch scherm beschikken over een vingerafdrukscanner, een processor van Qualcomm en 3GB werkgeheugen. Het scherm zal beschikken over een hoge resolutie van 1920x1080 pixels en de vingerafdrukscanner zal aan de achterkant van het toestel zitten. Verder draait de Nexus 5X vermoedelijk op de stockversie van Android Marshmallow. 

Voor Huawei is het de eerste keer dat ze een Nexus smartphone gaan ontwerpen. Het is niet verrassend dat Huawei voor een Nexus toestel zou kiezen aangezien een goede prijs-kwaliteitsverhouding een belangrijk element is in de visie van Huawei. Nu zijn er onlangs beelden en specificaties gelekt van de Nexus 6P. Deze beelden zijn te zien op de site van Android Police, het zou gaan om een officiele persfoto. Op de foto is te zien dat er ook bij de Nexus 6P een vingerafdrukscanner op de achterzijde is gevestigd. Deze kan worden gebruikt om betalingen te autoriseren of het toestel te ontgrendelen.

Verder lijkt 'de grotere broer van de Nexus 5X' aan de voorzijde twee luidsprekers te hebben en zal het beschikken over een 5,7 inch scherm met QHD-resolutie, wat ontzettend scherp is! De smartphone heeft een strak en eenvoudig ontwerp, een ontwerp dat we gewend zijn van de toestellen in de Nexus-familie. Wat opvalt is het zwarte glazen paneel aan de achterzijde waarin de camera en flitser zijn verwerkt. 

Let op: alle genoemde specificaties en feitjes zijn op basis van geruchten. Er is dus nog niks zeker over deze toestellen.

 

Bron: Tweakers.net & Android Planet 

Meer nieuws over: