Alles over Google telefoons, Google Nexus, Google Maps Navigatie, Google Android en Google Garantie

Google

Op deze pagina

Relevante links

Over Google

Google Inc. is vooral bekend geworden met zijn wereldberoemde Google-zoekmachine. Het bedrijf is opgericht door Larry Page en Sergey Brin op 4 september 1998. In zijn korte bestaan is Google uitgegroeid tot één van de grootste spelers in de ICT-industrie. Ook nam Google verschillende websites en bedrijven over zoals YouTube en DoubleClick. De naam van het bedrijf is een variant op het woord Googol, dat door het neefje van de Amerikaanse wiskundige Edward Kasner werd verzonnen als synoniem voor een 1 met 100 nullen. De term weerspiegelt de bedrijfsmissie om alle informatie ter wereld toegankelijk en nuttig te maken. Het bedrijf zou ook daadwerkelijk Googol gaan heten, maar door een fout van één van de oprichters werd het Google. In 2015 werd het overkoepelende bedrijf Alphabet opgericht om alle Google-projecten onder één kap te beheren en meer autonomie te geven.


Google Telefoons

De laatste jaren is Google steeds meer met het uitbrengen van eigen hardware naast hun eigen software. Na een flink aantal jaren Nexus-toestellen te hebben uitgebracht is Google in 2016 van deze afgestapt om de meer high-end Pixel-lijn te starten. Hiervoor wordt nog steeds samengewerkt met verschillende fabrikanten voor het produceren van de toestellen. Het verschil met de Nexus-lijn is vooral te vinden op het gebied van hardware. Bij de Pixel-toestellen wordt gekozen voor het beste van het beste! Daarnaast is de Android-versie op deze toestellen ook iets aangepast. Er zijn nu verschillende Pixel-exclusive extra's toegevoegd. Uiteraard krijgen Pixel-toestellen nog wel als eerste de nieuwste updates. Alle toestellen van Google zijn hier te vinden!


Google Pixel 4

Op 15 oktober 2019 presenteert Google de nieuwste reïncarnatie van zijn Pixel-toestellen: De Google Pixel 4. Dit is wederom een superkrachtige smartphone met een prachtige oled-scherm. Dit scherm is deze keer voorzien van een hogere verversingssnelheid, waardoor de beelden lekker soepel lopen. Op de achterzijde vind je deze keer een dubbele camera, omdat er een telefotolens toegevoegd is. Dit zorgt voor een betere kwaliteit bij zoomen. De chipset is een snelle Qualcomm Snapdragon 855, die ervoor zorgt dat geen berg te hoog en geen game te zwaar is. Het toestel is IP68-gecertificeerd water- en stofdicht.

De Pixel 4 draait op de schoonste versie van Android 10, Google’s eigen besturingssysteem. Zo ben je altijd als eerste voorzien van Android-updates en ook de beveiligingsupdates staan altijd als eerste op jouw smartphone! 

Specificaties

 • 5.7-inch oled-display met 90Hz-verversingssnelheid
 • Snapdragon 855
 • Draadloos opladen
 • Android 10
 • Dubbele camera

Google Pixel 4 XL

De grotere broer van de Pixel 4 is voor 2019 de Google Pixel 4 XL. Deze grotere versie heeft een groter scherm en een dikkere accu, waardoor je nog langer onderweg kunt zijn. Ook deze smartphone is voorzien van dezelfde krachtige camerasetup van zijn kleinere broertje, net zoals de draadloos-ladenfunctie en de radartechnologie in beide toestellen aanwezig zijn. De Snapdragon 855-processor van Qualcomm zorgt voor hoge prestaties. Je hoeft je dus niet af te vragen of je een game wel kunt draaien, want dat is met deze krachtpatser geen probleem. 

Ook de Pixel 4 XL draait gewoon op Stock Android, dus ook hier ben je voorzien van het gestroomlijnde besturingssysteem. Deze basisversie van Android 10 voorziet de Pixels altijd als eerste van updates! 

Specificaties

 • 6.3-inch oled-display met 90Hz-verversingssnelheid
 • Snapdragon 855
 • Draadloos opladen
 • Android 10
 • Dubbele camera

Google Pixel 3

Op een eigen event dat op 9 oktober 2018 werd gehouden heeft Google verschillende hardware gepresenteerd, waaronder de Google Pixel 3. Dit toestel is voorzien van een pure Androidervaring en high-end hardware. Zo is er gekozen voor een prachtig AMOLED-paneel van 5.5 inch, waardoor kleuren er adembenemend uitzien. Er is een enkele camera te vinden op de achterkant, maar dankzij slimme software van Google zien de resultaten er daarvan altijd erg goed uit. Onder de motorkap ligt de snelle Snapdragon 845-chipset van Qualcomm, 6GB aan werkgeheugen en een forse accu die draadloos of via QuickCharge is op te laden. Verder is de Pixel 3 voorzien van een vingerafdrukscanner, drukgevoelige zijkanten en een IP67-certificering. De Google Pixel 3 draait op Android Pie, daarnaast krijg je natuurlijk als eerste de nieuwste software-updates!

Specificaties

 • 5.5-inchdisplay
 • Snapdragon 845
 • Draadloos opladen
 • Android Pie
 • 12.2-megapixelcamera

Google Pixel 3 XL

Google heeft naast de Pixel 3 ook de grotere broer, de Google Pixel 3 XL, gepresenteerd. Het toestel springt op veel trends in, zoals de notch bovenin het 6.3-inch AMOLED-display. Tegelijkertijd blijft het toestel uniek, zodat het een serieuze kandidaat op het hoogste podium is! Zo maakt de Pixel 3 XL in tegenstelling tot de meeste concurrenten maar van één camera gebruik, maar dat betekent niet dat die minder is. Deze enkele 12.2-megapixelcamera schiet dankzij verfijnde software haarscherpe foto's en video's. Verder heeft de Pixel 3 XL natuurlijk de razendsnelle Snapdragon 845-processor, een mooi en waterdicht design en heerlijk schone software, ontwikkelt door Google zelf. Zo draait de Pixel 3 XL op stock Android Pie en ben je verzekerd van snelle software-updates!

Specificaties

 • 6.3-inchdisplay
 • Snapdragon 845
 • Draadloos opladen
 • Android Pie
 • 12.2-megapixelcamera

Google Pixel 3a

Google heeft op 7 mei 2019 voor de eerste keer een Pixelsmartphone gepresenteerd die gezien kan worden als lite-model. Deze Google Pixel 3a heeft een lagere prijs, maar kent wel de unieke Google-features. Zo draait het toestel op een volledig cleane versie van Android, waarbij je snel updates krijgt van het OS en voor de beveiliging. Daarnaast is dezelfde camera als de veel duurdere Google Pixel 3 in dit toestel te vinden. Ook een 3,5mm-aansluiting is aanwezig, die ontbrak bij de Pixel 3. Wel moet je inboeten op bijvoorbeeld de waterdichtheid, die niet aanwezig is en ook draadloos laden is niet mogelijk. Daarbij is er gekozen voor een behuizing van hoogwaardig plastic en niet van glas. Ten slotte is het opslaggeheugen 64GB en is niet uitbreidbaar en qua processor is er gekozen voor een midrange-variant.

Specificaties

 • 5.6-inchdisplay
 • Snapdragon 670
 • 3.5mm-aansluiting
 • Android Pie
 • 12.2-megapixelcamera

Google Pixel 3a XL

Google heeft tegelijkertijd met de 3a-launch ook de XL-variant gepresenteerd. Deze Google Pixel 3 XL biedt veelal dezelfde hardware als zijn kleinere broertje, maar is op sommige punten uiteraard ook net wat weer anders. Zo is er gekozen voor een iets groter display van 6.0 inch en ook de accucapaciteit is wat groter. Andere specificaties zoals de processor, RAM en opslaggeheugen deelt het toestel met de Pixel 3a. Op de achterkant is een fysieke vingerafdrukscanner aanwezig, waarmee je jouw toestel razendsnel kunt unlocken en dezelfde goede camera als de Pixel 3 is ook in deze smartphone aanwezig.

Specificaties

 • 6.0-inchdisplay
 • Snapdragon 670
 • 3.5mm-aansluiting
 • Android Pie
 • 12.2-megapixelcamera

Google Android besturingssysteem

Het populaire besturingssysteem Android is van Google zelf. Inmiddels is dit besturingssysteem al een flink aantal jaren in ontwikkeling en dus zeer verfijnd. Doordat Google in dit geval zowel de hardware als de software in eigen handen, hierdoor zijn beide volledig op elkaar afgestemd. Met Android heb je direct toegang tot allerlei handige Google-diensten. Zo kun je je mail bekijken in Gmail, navigeren met Maps en bestanden online opslaan met Drive. Ook heb je toegang tot de Play Store, hier vind je miljoenen handige en leuke apps en games. Zowel gratis als betaald!


Google Garantie en Reparatie

Een Google toestel heeft standaard twee jaar fabrieksgarantie. Hieronder vallen softwarematige en hardwarematige defecten die niet door eigen toedoen tot stand zijn gekomen. Meer weten? Kijk op de Garantie & Reparatie pagina vind je meer informatie.