Klantenservice open tot 23.30 uur Orderstatus

Alles over Google telefoons, Google Nexus, Google Maps Navigatie, Google Android en Google Garantie

Google

Op deze pagina

Relevante links

Over Google

Google Inc. is vooral bekend geworden met zijn wereldberoemde Google-zoekmachine. Het bedrijf is opgericht door Larry Page en Sergey Brin op 4 september 1998. In zijn korte bestaan is Google uitgegroeid tot één van de grootste spelers in de ICT-industrie. Ook nam Google verschillende websites en bedrijven over zoals YouTube en DoubleClick. De naam van het bedrijf is een variant op het woord Googol, dat door het neefje van de Amerikaanse wiskundige Edward Kasner werd verzonnen als synoniem voor een 1 met 100 nullen. De term weerspiegelt de bedrijfsmissie om alle informatie ter wereld toegankelijk en nuttig te maken. Het bedrijf zou ook daadwerkelijk Googol gaan heten, maar door een fout van één van de oprichters werd het Google. In 2015 werd het overkoepelende bedrijf Alphabet opgericht om alle Google-projecten onder één kap te beheren en meer autonomie te geven.


Google Telefoons

De laatste jaren is Google steeds meer met het uitbrengen van eigen hardware naast hun eigen software. Na een flink aantal jaren Nexus-toestellen te hebben uitgebracht is Google in 2016 van deze afgestapt om de meer high-end Pixel-lijn te starten. Hiervoor wordt nog steeds samengewerkt met verschillende fabrikanten voor het produceren van de toestellen. Het verschil met de Nexus-lijn is vooral te vinden op het gebied van hardware. Bij de Pixel-toestellen wordt gekozen voor het beste van het beste! Daarnaast is de Android-versie op deze toestellen ook iets aangepast. Er zijn nu verschillende Pixel-exclusive extra's toegevoegd. Uiteraard krijgen Pixel-toestellen nog wel als eerste de nieuwste updates. Alle toestellen van Google zijn hier te vinden!


Google Pixel 3

Op een eigen event dat op 9 oktober 2018 werd gehouden heeft Google verschillende hardware gepresenteerd, waaronder de Google Pixel 3. Dit toestel is voorzien van een pure Androidervaring en high-end hardware. Zo is er gekozen voor een prachtig AMOLED-paneel van 5.5 inch, waardoor kleuren er adembenemend uitzien. Er is een enkele camera te vinden op de achterkant, maar dankzij slimme software van Google zien de resultaten er daarvan altijd erg goed uit. Onder de motorkap ligt de snelle Snapdragon 845-chipset van Qualcomm, 6GB aan werkgeheugen en een forse accu die draadloos of via QuickCharge is op te laden. Verder is de Pixel 3 voorzien van een vingerafdrukscanner, drukgevoelige zijkanten en een IP67-certificering. De Google Pixel 3 draait op Android Pie, daarnaast krijg je natuurlijk als eerste de nieuwste software-updates!

Specificaties

 • 5.5-inchdisplay
 • Snapdragon 845
 • Draadloos opladen
 • Android Pie
 • 12.2-megapixelcamera

Google Pixel 3 XL

Google heeft naast de Pixel 3 ook de grotere broer, de Google Pixel 3 XL, gepresenteerd. Het toestel springt op veel trends in, zoals de notch bovenin het 6.3-inch AMOLED-display. Tegelijkertijd blijft het toestel uniek, zodat het een serieuze kandidaat op het hoogste podium is! Zo maakt de Pixel 3 XL in tegenstelling tot de meeste concurrenten maar van één camera gebruik, maar dat betekent niet dat die minder is. Deze enkele 12.2-megapixelcamera schiet dankzij verfijnde software haarscherpe foto's en video's. Verder heeft de Pixel 3 XL natuurlijk de razendsnelle Snapdragon 845-processor, een mooi en waterdicht design en heerlijk schone software, ontwikkelt door Google zelf. Zo draait de Pixel 3 XL op stock Android Pie en ben je verzekerd van snelle software-updates!

Specificaties

 • 6.3-inchdisplay
 • Snapdragon 845
 • Draadloos opladen
 • Android Pie
 • 12.2-megapixelcamera

Google Pixel 3a

Google heeft op 7 mei 2019 voor de eerste keer een Pixelsmartphone gepresenteerd die gezien kan worden als lite-model. Deze Google Pixel 3a heeft een lagere prijs, maar kent wel de unieke Google-features. Zo draait het toestel op een volledig cleane versie van Android, waarbij je snel updates krijgt van het OS en voor de beveiliging. Daarnaast is dezelfde camera als de veel duurdere Google Pixel 3 in dit toestel te vinden. Ook een 3,5mm-aansluiting is aanwezig, die ontbrak bij de Pixel 3. Wel moet je inboeten op bijvoorbeeld de waterdichtheid, die niet aanwezig is en ook draadloos laden is niet mogelijk. Daarbij is er gekozen voor een behuizing van hoogwaardig plastic en niet van glas. Ten slotte is het opslaggeheugen 64GB en is niet uitbreidbaar en qua processor is er gekozen voor een midrange-variant.

Specificaties

 • 5.6-inchdisplay
 • Snapdragon 670
 • 3.5mm-aansluiting
 • Android Pie
 • 12.2-megapixelcamera

Google Pixel 3a XL

Google heeft tegelijkertijd met de 3a-launch ook de XL-variant gepresenteerd. Deze Google Pixel 3 XL biedt veelal dezelfde hardware als zijn kleinere broertje, maar is op sommige punten uiteraard ook net wat weer anders. Zo is er gekozen voor een iets groter display van 6.0 inch en ook de accucapaciteit is wat groter. Andere specificaties zoals de processor, RAM en opslaggeheugen deelt het toestel met de Pixel 3a. Op de achterkant is een fysieke vingerafdrukscanner aanwezig, waarmee je jouw toestel razendsnel kunt unlocken en dezelfde goede camera als de Pixel 3 is ook in deze smartphone aanwezig.

Specificaties

 • 6.0-inchdisplay
 • Snapdragon 670
 • 3.5mm-aansluiting
 • Android Pie
 • 12.2-megapixelcamera

Google Pixel 2

Google bracht in Oktober 2017 twee nieuwe toestellen in de Google Pixel-lijn uit. De Google Pixel 2 is hierbij het kleine broertje dat een wat traditioneler ontwerp heeft. Google heeft dit toestel voorzien van een 5-inchdisplay met een resolutie van 1920 bij 1080 pixels. Het toestel heeft een zeer mooi ontwerp en voelt ook bijzonder stevig aan. Op cameragebied is dit toestel wederom zeer sterk. Aan de achterzijde is een 12.2-megapixelcamera aanwezig die zeer veel detail vastlegt. Uiteraard kun je met de frontcamera ook de mooiste selfies schieten. Dankzij de Snapdragon 835 presteerd de Pixel 2 bijzonder goed. Je draait de zwaarste apps zonder enige moeite! Waar het bij een Pixel-toestel natuurlijk echt om gaat is het besturingssysteem. Uit de doos draait de Google Pixel 2 dan ook op Android 8.1 Oreo. Hiermee maak je gebruik van de nieuwste functies en heb je ook nog toegang tot een aantal Pixel-exclusive opties. Met dit toestel krijg je natuurlijk ook als eerste de nieuwste Android-updates.

Specificaties

 • 5-inchdisplay
 • Snapdragon 835
 • 64/128GBGB uitbreidbaar geheugen
 • Android Oreo
 • 12.2-megapixelcamera

Google Pixel 2 XL

Met de Google Pixel 2 XL geeft Google de grotere broer in deze nieuwe Pixel-lijn een ander ontwerp. Bij dit toestel zien we namelijk veel kleinere schermranden. Hiermee krijgt deze high-end smartphone een bijzonder uiterlijk en is hij ondanks het 6-inchdisplay nog redelijk handzaam. Het grote scherm maakt gebruik van de AMOLED-technologie voor een extra goede beeldkwaliteit. Een bijzondere feature van de Pixel 2 XL is dat je handelingen kunt uitvoeren door in de zijkanten te knijpen. Verder heb je met de Pixel 2 XL nog steeds high-end hardware, bijzonder goede camera's en natuurlijk de beste Android-ervaring. Ook dit toestel draait uit de doos op de Android 8.1 Oreo met een aantal Pixel-exclusive toevoegingen. Hiermee maak je gebruik van de nieuwste functies in Android en krijg je ook zeer snel updates.

Specificaties

 • 6-inchdisplay
 • Snapdragon 835
 • Minimale displayranden
 • Android Oreo
 • 12.2-megapixelcamera

Google Android besturingssysteem

Het populaire besturingssysteem Android is van Google zelf. Inmiddels is dit besturingssysteem al een flink aantal jaren in ontwikkeling en dus zeer verfijnd. Doordat Google in dit geval zowel de hardware als de software in eigen handen, hierdoor zijn beide volledig op elkaar afgestemd. Met Android heb je direct toegang tot allerlei handige Google-diensten. Zo kun je je mail bekijken in Gmail, navigeren met Maps en bestanden online opslaan met Drive. Ook heb je toegang tot de Play Store, hier vind je miljoenen handige en leuke apps en games. Zowel gratis als betaald!


Google Garantie en Reparatie

Een Google toestel heeft standaard twee jaar fabrieksgarantie. Hieronder vallen softwarematige en hardwarematige defecten die niet door eigen toedoen tot stand zijn gekomen. Meer weten? Kijk op de Garantie & Reparatie pagina vind je meer informatie.