Klantenservice open tot 23.30 uur Orderstatus

Alles over Google telefoons, Google Nexus, Google Maps Navigatie, Google Android en Google Garantie

Google

Op deze pagina

Relevante links

Over Google

Google Inc. is vooral bekend geworden met zijn wereldberoemde Google-zoekmachine. Het bedrijf is opgericht door Larry Page en Sergey Brin op 4 september 1998. In zijn korte bestaan is Google uitgegroeid tot één van de grootste spelers in de ICT-industrie. Ook nam Google verschillende websites en bedrijven over zoals YouTube en DoubleClick. De naam van het bedrijf is een variant op het woord Googol, dat door het neefje van de Amerikaanse wiskundige Edward Kasner werd verzonnen als synoniem voor een 1 met 100 nullen. De term weerspiegelt de bedrijfsmissie om alle informatie ter wereld toegankelijk en nuttig te maken. Het bedrijf zou ook daadwerkelijk Googol gaan heten, maar door een fout van één van de oprichters werd het Google. In 2015 werd het overkoepelende bedrijf Alphabet opgericht om alle Google-projecten onder één kap te beheren en meer autonomie te geven.

Sinds 2010 brengt Google elk jaar, in samenwerking met een fabrikant, Nexus-smartphones uit. Deze toestellen staan bekend om hun goede prijs-kwaliteitverhouding: high-end smartphones met een erg scherpe prijs. Ook is Google ontzettend bekend vanwege hun besturingssysteem voor smartphones: Google Android. Dit is het meest gebruikte mobiele besturingssysteem ter wereld. De opmars van Android is begonnen in 2010 en sinds 2013 is Android het meest verkochte besturingssysteem op mobiele telefoons.


Google Telefoons

Google heeft inmiddels al weer acht telefoons uitgebracht in de Nexus-serie. Alle Nexus-telefoons zijn in samenwerking met verschillende fabrikanten ontwikkeld. De modellen uit 2015 zijn de Nexus 5X en Nexus 6P. Voor deze twee toestellen heeft Google samengewerkt met LG en Motorola. Groot voordeel van de Nexus-serie is dat je altijd over de nieuwste versie van Android beschikt en als eerste nieuwe software-updates ontvangt. Uiteraard zitten alle standaard Google-functies (YouTube, Gmail, Maps, Chrome etc.) er standaard ingebouwd. 

Voorheen werd de naam Google gebruikt in de naam van de toestellen, maar tegenwoordig wordt de naam van de meewerkende fabrikant gebruikt (de naam Nexus wordt nog wel gebruikt). Daarom zult u geen toestellen vinden wanneer u rechtsboven op deze pagina op het linkje naar alle Google toestellen klikt. Bekijk eens de Top 10 Android telefoons of de beste Android aanbiedingen.

LG Nexus 5X

Voor de ontwikkeling van de Nexus 5X bundelde Google zijn krachten met LG, net als bij de ontwikkeling van de Nexus 4 en 5. Het toestel werd gepresenteerd in 2015 en werd al snel erg populair. De LG Nexus 5X had namelijk erg goede specificaties en een vingerafdrukscanner. Toch was de prijs nog erg scherp en heeft het toestel dus een erg goede prijs-kwaliteitverhouding. De smartphone heeft verder een Full-HD-scherm van 5.2 inch, een razendsnelle hexacore-processor en een 12,3 megapixelcamera. De Nexus 5X draait standaard op Android Marshmallow.

Huawei Nexus 6P

De Nexus 6P is de opvolger van de Nexus 6 en is gemaakt in samenwerking met Huawei. De Nexus 6P is een 6-inchphablet met topspecificaties. Zo krijg je een Ultra-HD-scherm, wat staat voor een resolutie van 2560x1440 pixels. Ook zit er een supersnelle processor in, die er samen met het werkgeheugen van 3 GB voor zorgt dat het toestel razendsnel werkt! Ook heeft de Nexus 6P een 13 megapixel camera. De Huawei Nexus 6P heeft een opslaggeheugen van 32 GB en draait standaard op Android Marshmallow.


Google Android besturingssysteem

Google is de ontwikkelaar van Android, wat het meest gebruikte mobiele besturingssysteem ter wereld is. Elk jaar vinden er verschillende kleine of grote updates plaats. Met Android staan er vele Google-applicaties op het systeem geïnstalleerd: bijvoorbeeld YouTube, Gmail, Chrome, Google Maps en Google Hangouts. Het is mogelijk om via de Play Store gratis en betaalde applicaties en games aan te schaffen voor je Android toestel. De Google Play Store telt tegenwoordig al meer dan een miljoen applicaties!

Daarnaast is Android open, je kunt als gebruiker veranderingen doorvoeren in het uiterlijk van het systeem. Zo kun je de lay-out van het systeem helemaal persoonlijk maken. Android onderscheidt zich van zijn concurrenten door het toestaan van widgets op het homescreen. Door middel van widgets kun je snel en gemakkelijk belangrijke informatie op het beginscherm zien zonder dat je de apps hoeft te openen.

In 2015 heeft Android versie 6 uitgebracht, Marshmallow. Dit is de opvolger van Android Lollipop. Het Material Design, het fijne uiterlijk van Lollipop, is behouden en Google heeft hier een aantal leuke en handige functies aan toegevoegd. Zo kun je gebruik maken van de Doze-modus. Hiermee worden veel applicaties die normaal op de achtergrond draaien afgesloten, waardoor de accu veel langer meegaat.


Google Navigatie

Google Maps is een erg belangrijke dienst van Google. Deze Googledienst staat standaard op alle Android-telefoons, maar is ook beschikbaar voor iOS en Windows Phone. Één van de functies van Google Maps is Street View. Deze functie laat je de buurt zien door middel van foto’s van 360 graden. Een groot voordeel van Google Maps is dat je kaarten offline kunt gebruiken en dat je offline kunt navigeren met opgeslagen kaarten. Zo kun je kaarten thuis laden en wanneer je in het buitenland bent de kaarten tevoorschijn halen. Zo verbruik je geen dataverkeer in het buitenland! Ook als je op zoek bent naar bijvoorbeeld een restaurant, is Google Maps handig. Je kunt namelijk je buurt verkennen. Deze functie geeft je een overzicht van van alles in de buurt: pinautomaten, restaurants, hotels, ziekenhuizen enzovoort.


Google Garantie en Reparatie

Een Google toestel heeft standaard twee jaar fabrieksgarantie. Hieronder vallen softwarematige en hardwarematige defecten die niet door eigen toedoen tot stand zijn gekomen.