Klantenservice open tot 23.30 uur Orderstatus

Huawei informatie over telefoons, besturingssysteem en garantie

Huawei

Op deze pagina

Relevante links

Over Huawei

Huawei Technologies Co. LTD. is in 1987 opgericht door de Chinese zakenman Ren Zhengfei. Het hoofdkantoor staat in de Chinese stad Shenzhen, dit ligt vlakbij Hongkong. De merknaam Huawei wordt wereldwijd steeds bekender. Het bedrijf is tegenwoordig één van de grootste fabrikanten ter wereld op het gebied van telecommunicatie en netwerkapparatuur. Huawei levert in Nederland bijvoorbeeld het 2G-, 3G- en 4G netwerk van KPN en T-Mobile. Sinds 2012 zijn er Huawei-smartphones op de Nederlandse markt gekomen. Huawei is bezig steeds meer naamsbekendheid te krijgen: in het thuisland is Huawei al de grootste smartphoneverkoper en buiten China staat de fabrikant in de top 5 achter onder andere Apple en Samsung.


Huawei Telefoons

Voor de Nederlandse markt biedt Huawei verschillende series smartphones aan: de P-, G- en Y-serie en de Mate-serie. De eerste drie series staan voor Platinum, Gold en Young en vallen in verschillende prijsklassen. De Mate-serie bestaat uit phablets: dit zijn telefoons die qua grootte tussen een smartphone en een tablet in zitten. Alle toestellen draaien op het besturingssysteem Android. De smartphones van de Chinese fabrikant zijn ondanks de lage prijzen van goede kwaliteit en zeer gebruiksvriendelijk. Je kunt hier alle toestellen van Huawei vinden. Bekijk ook de beste Huawei aanbiedingen.


Huawei P10-serie

Tijdens het Mobile World Congress (MWC) 2017 in Barcelona is de Huawei P10-serie gelanceerd, bestaande uit: de P10, P10 Plus en P10 Lite. Hiervan zijn de Huawei P10 en Huawei P10 Plus de vlaggenschepen. De twee topmodellen hebben een verbeterde dubbele Leica-camera aan de achterkant voor waarmee je prachtige foto’s en video’s maakt! De Huawei-telefoons zijn volledig gemaakt van aluminium waardoor ze er elegant uitzien. Verder draaien ze op Android 7.0 en zit er aan de voorkant een vingerafdrukscanner. De P10 wordt geleverd met 64GB opslaggeheugen en een 5.1-inchscherm. De P10 Plus heeft een 5.5-inchscherm en maar liefst 128GB opslaggeheugen. De Huawei P10 Lite is het kleine broertje van de P10-familie. Het toestel heeft een vingerafdrukscanner, 5.2-inchbeeldscherm, 12-megapixelcamera, 32GB opslaggeheugen, 4GB werkgeheugen en Android 7. Bekijk hier de beste Huawei P10 aanbiedingen.

Specificaties Huawei P10

 • 5.1-inchdisplay
 • Dubbele Leica-camera (20 en 12 megapixels)
 • 64GB uitbreidbaar geheugen
 • 4GB werkgeheugen
 • Vingerafdrukscanner

Huawei P9-serie

De Huawei P9-serie is in april 2016 geïntroduceerd. Naast een opvolger voor de P8 en de P8 Lite werd er ook een extra variant gepresenteerd: de grotere P9 Plus. De fabrikant is voor de P9 en P9 Plus een samenwerking aangegaan met Leica. Het resultaat? Een dubbele camera aan de achterkant voor hogere resolutie en meer licht, waarmee je prachtige foto's maakt. Bovendien maak je met de 8-megapixelcamera aan de voorkant de mooiste selfies. Verder hebben de P9 en P9 Plus een zeer stijlvolle en degelijke behuizing van metaal. Aangestuurd door een zeer rappe octa-core processor en 3GB werkgeheugen, kan het toestel alle taken zonder haperingen uitvoeren. Daarnaast werd het kleine broertje, de Huawei P9 Lite, uitgebracht. Dit betaalbare toestel beschikt ondanks zijn lagere prijs over uitstekende hardware, zoals een 13-megapixelcamera en 2GB of 3GB werkgeheugen. Het is dan ook niet gek dat de budget-versie van de P9-serie zeer succesvol is gebleken.

Specificaties Huawei P9

 • 5.2-inch full HD-beeldscherm
 • Dubbele Leica-camera (12 megapixels)
 • 32GB uitbreidbaar geheugen
 • 3GB werkgeheugen
 • Vingerafdrukscanner

Huawei P8-serie

De Huawei P8 was het vlaggenschip vaan Huawei in 2015. Het toestel viel duidelijk op tussen de concurrenten dankzij zijn strakke metalen behuizing en goede prestaties voor zijn prijs. Zo krijg je een 13-megapixelcamera en een 5.2-inch Full-HD-scherm in een behuizing van slechts 6,4mm dun. De accu van 2680mAh houdt het ook prima een tijdje uit. Tegelijkertijd met de P8 werd in 2015 de razend succesvolle Huawei P8 Lite gepresenteerd. Dit scherp geprijsde toestel biedt 16GB intern geheugen (uitbreidbaar met MicroSD) en een 13-megapixelcamera met 1080p-videofunctie. Omdat dit toestel zo succesvol bleek te zijn, zette Huawei begin 2017 een verassende stap. Het introduceerde de Huawei P8 Lite 2017, een opvolger van de oorspronkelijke P8 Lite. Dit toestel heeft behalve zijn naam niet veel overeenkomsten meer met de oorspronkelijke P8 Lite. Zo heeft de 2017 een geheel nieuw design met glazen achterkant, een processor met 3GB werkgeheugen en een prima 12-megapixelcamera. De accu groeide naar 3000mAh.

Specificaties Huawei P8 Lite 2017

 • 5.2-inchdisplay
 • 12-megapixelcamera
 • 16GB uitbreidbaar geheugen
 • 3GB werkgeheugen
 • Vingerafdrukscanner

Huawei Mate 9

De Huawei Mate 9 is de opvolger van de Huawei Mate 8. En wederom zijn er een aantal goede verbeteringen. De Mate 9 heeft een razendsnelle processor die geschikt is voor allerlei zware taken. De grootste verandering is op camera-gebied. Aan de achterzijde vind je nu een dubbele camera van 20 en 12 megapixels met 2x optische zoom. Dit zorgt ervoor dat je met de camera veel verder kunt inzoomen zonder verlies van kwaliteit! Ook heeft de Mate 9 een grote accu, je komt dus met gemak een drukke dag door zonder tussendoor op te laden!

Specificaties

 • 5.9-inchdisplay
 • Dubbele camera (20 en 12 megapixels)
 • 64GB uitbreidbaar geheugen
 • 4GB werkgeheugen
 • Vingerafdrukscanner

Huawei VIP Service

Huawei VIP Service logoHuawei heeft een dienst die nét dat beetje extra geeft: de Huawei VIP Service. Hiermee kun je zorgeloos genieten van je Huawei-toestel! Het beste nieuws? Het is gratis. Je hoeft er alleen voor te zorgen dat je je toestel binnen dertig dagen na aankoop registreert – dat kan hier. De VIP Service van Huawei krijg je op elk Huawei-toestel. Bovendien heb je als bezitter van een P9 of P9 Plus extra privileges. Kijk hieronder voor alle voordelen van de VIP Service van Huawei.

3 jaar garantie

Standaard zit er twee jaar fabrieksgarantie op je telefoon. Huawei plakt daar met de VIP Service een jaar extra garantie aan vast. Dat betekent dat je drie jaar lang garantie hebt op elk Huawei-toestel!

3 dagen Repair-service

Is je Huawei-telefoon stuk? Deze wordt binnen drie werkdagen gemaakt. Als je toestel niet meer te repareren is, krijg je een ander toestel van Huawei. Je bent met de VIP Service weer binnen no time bereikbaar! Ook fijn: dit privilege is drie jaar lang geldig!

Gratis Pick up- en Return-service

Als je toestel het niet meer doet, wil je natuurlijk dat de fabrikant er alles aan doet om het voor je op te lossen. Huawei doet dat: met de VIP Service wordt je telefoon gratis bij je opgehaald en teruggebracht, waar je ook maar woont binnen de Benelux! Je hoeft dus niet zelf naar de winkel met een kapot toestel. Deze service geldt ook drie jaar lang.

Extra voordelen voor de P10, P10 Plus, P9, P9 Plus en de Mate 9

3 maanden schermgarantie

Ook al is je toestel net nieuw, een ongelukje kan zomaar gebeuren. Daarom heeft Huawei voor de P10, P10 Plus, P9, P9 Plus en de Mate 9 een schermgarantie. Is je scherm binnen drie maanden na aankoop stuk of zit er een kras in? Stuur maar op, dan wordt ervoor gezorgd dat je je toestel met puntgaaf scherm terugkrijgt. Deze extra privilege voor de P10, P10 Plus, P9, P9 Plus en de Mate 9 geldt tot drie maanden na aankoop en je kunt er eenmalig gebruik van maken.

Gratis vervangend toestel binnen 3 maanden

Heeft je toestel binnen drie maanden een hardware defect dat binnen de garantie valt? Dan doet Huawei niet moeilijk en krijg je eenmalig gewoon een nieuw toestel, in plaats van dat je kapotte telefoon gerepareerd wordt. Dit geldt alleen voor de P10, P10 Plus P9, P9 Plus en de Mate 9, tot drie maanden na aankoop.

Huawei Premium Service en 3x3 Smart Deal-gebruikers

Als je al een account hebt bij Huawei Premium Service of bij 3x3 Smart Deal, dan kun je dat account gebruiken om in te loggen bij Huawei's VIP Service.


Huawei Besturingssysteem

Alle smartphones van Huawei draaien tegenwoordig op Android, het besturingssysteem van Google. Net als de meeste fabrikanten heeft Huawei hier een eigen laag over aangebracht. Huawei noemt dit de Emotion UI. Deze interface valt op door de felle kleuren, speelse ronde iconen, schaduwen en 3D-effecten. Gebruikers kunnen thema’s downloaden én zelf maken; dus je kan alles naar jouw wens aanpassen! Net als bij iOS worden plaatjes van applicaties en widgets in 1 weergave getoond op verschillende startschermen. Dit is bij andere Android fabrikanten anders: zij maken gebruik van een menu waar alle applicaties in staan. Met Android heb je toegang tot de Google Play Store. Deze applicatie-winkel biedt meer dan een miljoen applicaties aan!


Huawei Garantie en Reparatie

Met een smartphone van Huawei heb je een fabrieksgarantie van twee jaar. Voor batterijen en accessoires krijg je van Huawei zes maanden garantie. Meer weten? Kijk op de Huawei Garantie & Reparatie pagina vind je meer informatie.


Alle Huawei-toestellen, met uitgebreide specificaties