Klantenservice open tot 23.30 uur Orderstatus

Huawei informatie over telefoons, besturingssysteem en garantie

Huawei

Op deze pagina

Relevante links

Over Huawei

Huawei Technologies Co. LTD. is in 1987 opgericht door de Chinese zakenman Ren Zhengfei. Het hoofdkantoor staat in de Chinese stad Shenzhen, dit ligt vlakbij Hongkong. De merknaam Huawei wordt wereldwijd steeds bekender. Het bedrijf is tegenwoordig één van de grootste fabrikanten ter wereld op het gebied van telecommunicatie en netwerkapparatuur. Huawei levert in Nederland bijvoorbeeld het 2G-, 3G- en 4G netwerk van KPN en T-Mobile. Sinds 2012 zijn er Huawei-smartphones op de Nederlandse markt gekomen. Huawei is bezig steeds meer naamsbekendheid te krijgen: in het thuisland is Huawei al de grootste smartphoneverkoper en buiten China staat de fabrikant in de top 5 achter onder andere Apple en Samsung.


Huawei Telefoons

Voor de Nederlandse markt biedt Huawei verschillende series smartphones aan: de P-, G- en Y-serie en de Mate-serie. De eerste drie series staan voor Platinum, Gold en Young en vallen in verschillende prijsklassen. De Mate-serie bestaat uit phablets: dit zijn telefoons die qua grootte tussen een smartphone en een tablet in zitten. Alle toestellen draaien op het besturingssysteem Android. De smartphones van de Chinese fabrikant zijn ondanks de lage prijzen van goede kwaliteit en zeer gebruiksvriendelijk. Alle toestellen van Huawei zijn hier te vinden. Bekijk ook de beste Huawei aanbiedingen.


Huawei P10-serie

Tijdens het Mobile World Congress (MWC) 2017 in Barcelona is de Huawei P10-serie gelanceerd, bestaande uit: de P10, P10 Plus en P10 Lite. Hiervan zijn de Huawei P10 en Huawei P10 Plus de vlaggenschepen. De twee topmodellen hebben een verbeterde dubbele Leica-camera aan de achterkant voor waarmee je prachtige foto’s en video’s maakt! De Huawei-telefoons zijn volledig gemaakt van aluminium waardoor ze er elegant uitzien. Verder draaien ze op Android 7.0 en zit er aan de voorkant een vingerafdrukscanner. De P10 wordt geleverd met 64GB opslaggeheugen en een 5.1-inchscherm. De P10 Plus heeft een 5.5-inchscherm en maar liefst 128GB opslaggeheugen. De Huawei P10 Lite is het kleine broertje van de P10-familie. Het toestel heeft een vingerafdrukscanner, 5.2-inchbeeldscherm, 12-megapixelcamera, 32GB opslaggeheugen, 4GB werkgeheugen en Android 7. Bekijk de beste Huawei P10-aanbiedingen op deze pagina.

Specificaties Huawei P10

 • 5.1-inchdisplay
 • Dubbele Leica-camera (20 en 12 megapixels)
 • 64GB uitbreidbaar geheugen
 • 4GB werkgeheugen
 • Vingerafdrukscanner

Huawei P9-serie

De Huawei P9-serie is in april 2016 geïntroduceerd. Naast een opvolger voor de P8 en de P8 Lite werd er ook een extra variant gepresenteerd: de grotere P9 Plus. De fabrikant is voor de Huawei P9 en P9 Plus een samenwerking aangegaan met Leica. Het resultaat? Een dubbele camera aan de achterkant voor hogere resolutie en meer licht, waarmee je prachtige foto's maakt. Bovendien maak je met de 8-megapixelcamera aan de voorkant de mooiste selfies. Verder hebben de P9 en P9 Plus een zeer stijlvolle en degelijke behuizing van metaal. Aangestuurd door een zeer rappe octa-core processor en 3GB werkgeheugen, kan het toestel alle taken zonder haperingen uitvoeren. Daarnaast werd het kleine broertje, de Huawei P9 Lite, uitgebracht. Dit betaalbare toestel beschikt ondanks zijn lagere prijs over uitstekende hardware, zoals een 13-megapixelcamera en 2GB of 3GB werkgeheugen. Het is dan ook niet gek dat de budget-versie van de P9-serie zeer succesvol is gebleken.

Specificaties Huawei P9

 • 5.2-inch full HD-beeldscherm
 • Dubbele Leica-camera (12 megapixels)
 • 32GB uitbreidbaar geheugen
 • 3GB werkgeheugen
 • Vingerafdrukscanner

Huawei P8-serie

De Huawei P8 was het vlaggenschip vaan Huawei in 2015. Het toestel viel duidelijk op tussen de concurrenten dankzij zijn strakke metalen behuizing en goede prestaties voor zijn prijs. Zo krijg je een 13-megapixelcamera en een 5.2-inch Full-HD-scherm in een behuizing van slechts 6,4mm dun. De accu van 2680mAh houdt het ook prima een tijdje uit. Tegelijkertijd met de P8 werd in 2015 de razend succesvolle Huawei P8 Lite gepresenteerd. Dit scherp geprijsde toestel biedt 16GB intern geheugen (uitbreidbaar met MicroSD) en een 13-megapixelcamera met 1080p-videofunctie. Omdat dit toestel zo succesvol bleek te zijn, zette Huawei begin 2017 een verassende stap. Het introduceerde de Huawei P8 Lite 2017, een opvolger van de oorspronkelijke P8 Lite. Dit toestel heeft behalve zijn naam niet veel overeenkomsten meer met de oorspronkelijke P8 Lite. Zo heeft de 2017 een geheel nieuw design met glazen achterkant, een processor met 3GB werkgeheugen en een prima 12-megapixelcamera. De accu groeide naar 3000mAh.

Specificaties Huawei P8 Lite 2017

 • 5.2-inchdisplay
 • 12-megapixelcamera
 • 16GB uitbreidbaar geheugen
 • 3GB werkgeheugen
 • Vingerafdrukscanner

Huawei Mate-serie

Huawei bracht met de Mate-serie al een langere tijd toestellen met een extra groot display uit. In Oktober 2017 breidde Huawei deze serie uit met de Huawei Mate 10 Pro en de Huawei Mate 10 Lite. De Mate 10 Pro bracht een nieuw ontwerp met kleine schermranden met zich mee. Aan de achterzijde is een dubbele Leica-camera aanwezig. Het AMOLED-display heeft een grootte van 6 inch, perfect voor films en games dus! Verder is er natuurlijk een zeer krachtige processor aanwezig. Als je toch wilt genieten van het grote display maar een wat kleiner budget hebt is de Huawei Mate 10 Lite ideaal! Dit toestel heeft een 5.9-inchdisplay met kleine schermranden. Een bijzondere feature is dat dit toestel zowel aan de voor- als achterzijde een dubbele camera heeft. Je schiet dus allerlei mooie foto's! Huawei bracht in 2016 de Huawei Mate 9 uit. Dit high-end toestel is nog steeds zeker de moeite waard. Ook hiermee heb je dankzij het 5.9-inchdisplay een erg fijne kijkervaring. Daarnaast kun je high-end prestaties verwachten van de HiSilicon Kirin 960. Aan de achterzijde beschikt het toestel over een dubbele camera waarmee je zeer mooie foto's schiet!

Specificaties Huawei Mate 10 Pro

 • 6-inchdisplay
 • Dubbele camera (20 en 12 megapixels)
 • 128GB uitbreidbaar geheugen
 • 6GB werkgeheugen
 • HiSilicon Kirin 970
 • Android 8.0 Oreo

Huawei Besturingssysteem

Alle smartphones van Huawei draaien tegenwoordig op Android, het besturingssysteem van Google. Net als de meeste fabrikanten heeft Huawei hier een eigen laag over aangebracht. Huawei noemt dit de Emotion UI. Deze interface valt op door de felle kleuren, speelse ronde iconen, schaduwen en 3D-effecten. Gebruikers kunnen thema’s downloaden én zelf maken; dus je kan alles naar jouw wens aanpassen! Net als bij iOS worden plaatjes van applicaties en widgets in 1 weergave getoond op verschillende startschermen. Dit is bij andere Android fabrikanten anders: zij maken gebruik van een menu waar alle applicaties in staan. Met Android heb je toegang tot de Google Play Store. Deze applicatie-winkel biedt meer dan een miljoen applicaties aan!


Huawei Garantie en Reparatie

Met een smartphone van Huawei heb je een fabrieksgarantie van twee jaar. Voor batterijen en accessoires krijg je van Huawei zes maanden garantie. Meer weten? Kijk op de Garantie & Reparatie pagina vind je meer informatie.

Huawei Vip Service
Aanmelden voor de Huawei VIP-service is vanaf 15-11-2017 niet meer mogelijk. Klanten die zich aangemeld hebben voor deze datum kunnen nog gebruikmaken van de verlengde garantieregels. Zo kreeg je als gebruiker een extra jaar garantie.

Alle Huawei-toestellen, met uitgebreide specificaties