Huawei informatie over telefoons, besturingssysteem en garantie

Huawei

Op deze pagina

Relevante links

Over Huawei

Huawei Technologies Co. LTD. is in 1987 opgericht door de Chinese zakenman Ren Zhengfei. Het hoofdkantoor staat in de Chinese stad Shenzhen, dit ligt vlakbij Hongkong. De merknaam Huawei wordt wereldwijd steeds bekender. Het bedrijf is tegenwoordig één van de grootste fabrikanten ter wereld op het gebied van telecommunicatie en netwerkapparatuur. Huawei levert in Nederland bijvoorbeeld het 2G-, 3G- en 4G netwerk van KPN en T-Mobile. Sinds 2012 zijn er Huawei-smartphones op de Nederlandse markt gekomen. Huawei is bezig steeds meer naamsbekendheid te krijgen: in het thuisland is Huawei al de grootste smartphoneverkoper en buiten China staat de fabrikant in de top 5 achter onder andere Apple en Samsung.


Huawei Telefoons

Voor de Nederlandse markt biedt Huawei verschillende series smartphones aan: de P-, G- en Y-serie en de Mate-serie. De eerste drie series staan voor Platinum, Gold en Young en vallen in verschillende prijsklassen. De Mate-serie bestaat uit phablets: dit zijn telefoons die qua grootte tussen een smartphone en een tablet in zitten. Alle toestellen draaien op het besturingssysteem Android. De smartphones van de Chinese fabrikant zijn ondanks de lage prijzen van goede kwaliteit en zeer gebruiksvriendelijk. Alle toestellen van Huawei zijn hier te vinden. Bekijk ook de beste Huawei aanbiedingen.


Huawei P30-serie

Huawei heeft met hun nieuwe lijn smartphones een flinke sprong gemaakt. De P20-lijn is nu opgefrist met de nieuwe P30-lijn die nog betere hardware en software weet te brengen. De schermranden en notch zijn nog kleiner dan vorig jaar, oftewel een betere kijkervaring! Met een triple camera-setup en 8GB aan werkgeheugen, is de Huawei P30 een echt high-end toestel. De P30 heeft echter nog een grotere broer genaamd de Huawei P30 Pro. Een heel uniek toestel, Huawei heeft de telefoon namelijk voorzien van een triple camera-setup én een TOF sensor die bewegingen registreert. De hoofdcamera is een 40-megapixelsensor die haarscherpe foto’s maakt, perfect voor de fotoliefhebbers!

Specificaties Huawei P30 Pro

 • 6.47 inch OLED-display
 • Driedubbele Leica-camera
 • HiSilicon Kirin 980
 • 128GB opslag & 8GB werkgeheugen
 • Vingerafdrukscanner in het beeldscherm

Huawei Mate 20 Serie

In Oktober 2018 werd hier het huidige krachtigste toestel van Huawei ooit bij: de Huawei Mate 20 Pro. Deze krachtpatser heeft dezelfde driedubbele camera als de P20 Pro, met een aantal AI-functionaliteiten extra. Het toestel beschikt over de snelste Kirin-processor tot nu toe met een dubbele Neural Processing Unit die de Mate 20 Pro het slimste kindje van de klas maakt. Het toestel beschikt verder over een grote 4200-mAh-accu, een vingerafdrukscanner in het scherm en een prachtig 6,3-inch OLED-scherm. De Mate 20 Pro heeft ook een broertje, de Mate 20, die iets minder functionaliteit biedt, maar nog steeds een erg sterke telefoon is! Als instapper in deze serie heeft Huawei in September 2018 de Mate 20 Lite aangekondigd. Deze heeft een zuinige processor, een groot accu, twee camera’s aan beide kanten en natuurlijk een mooi groot scherm.

Specificaties Huawei Mate 20 Pro

 • 6.4-inch OLED-display
 • Driedubbele Leica-camera met AI 
 • 128 GB uitbreidbaar geheugen
 • 6 GB werkgeheugen
 • 4200-mAh-batterij
 • Kirin 980-chipset met dual NPU


Huawei P Smart 2019

De Huawei P Smart 2019 van 2019 is een mooie midranger die veel te bieden heeft voor een interessante prijs. Zo heeft het display een kleine inkeping aan de bovenkant; de plaats voor de frontcam. Door de prima resolutie is het toestel fijn om bijvoorbeeld Netflix, foto’s of een website te bekijken. Op de achterkant zijn twee camera’s aanwezig, waarmee je prima plaatjes schiet om direct te delen op social media. Het toestel is voorzien van een midrange-processor die krachtig genoeg is voor de alledaagse apps. De batterij heeft een capaciteit van 3400mAh en het is mogelijk om het interne geheugen uit te breiden of om een tweede simkaart in het toestel te gebruiken.

Specificaties Huawei P Smart

 • 6.21-inchscherm
 • Dubbele camera op achterkant
 • 64GB uitbreidbaar geheugen
 • Android 9.0 Pie met Huawei-skin
 • Accu van 3400mAh

Huawei Besturingssysteem

Alle smartphones van Huawei draaien tegenwoordig op Android, het besturingssysteem van Google. Net als de meeste fabrikanten heeft Huawei hier een eigen laag over aangebracht. Huawei noemt dit de Emotion UI. Deze interface valt op door de felle kleuren, speelse ronde iconen, schaduwen en 3D-effecten. Gebruikers kunnen thema’s downloaden én zelf maken; dus je kan alles naar jouw wens aanpassen! Net als bij iOS worden plaatjes van applicaties en widgets in 1 weergave getoond op verschillende startschermen. Dit is bij andere Android fabrikanten anders: zij maken gebruik van een menu waar alle applicaties in staan. Met Android heb je toegang tot de Google Play Store. Deze applicatie-winkel biedt meer dan een miljoen applicaties aan!


Huawei Garantie en Reparatie

Met een smartphone van Huawei heb je een fabrieksgarantie van twee jaar. Voor batterijen en accessoires krijg je van Huawei zes maanden garantie. Meer weten? Kijk op de Garantie & Reparatie pagina vind je meer informatie.

Huawei Vip Service
Aanmelden voor de Huawei VIP-service is vanaf 15-11-2017 niet meer mogelijk. Klanten die zich aangemeld hebben voor deze datum kunnen nog gebruikmaken van de verlengde garantieregels. Zo kreeg je als gebruiker een extra jaar garantie.