Klantenservice open tot 23.30 uur Orderstatus

LG informatie over telefoons, besturingssystemen en garantie

Over LG

LG is een bedrijf dat elektronica, huishoudelijke apparaten en mobiele telefonie op de markt brengt en werd opgericht in 1958. Met het maken van apparaten voor thuis, zoals radio's en tv's, werd veel kennis opgedaan. Deze kennis werd gebruikt voor nieuwe technologische ontwikkelingen in de mobiele telefoon. Het bedrijf werd in 1958 opgericht onder de naam Goldstar. In 1996 veranderde het bedrijf haar naam in LG toen het samenging met een ander Koreaans bedrijf genaamd Lucky. LG staat oorspronkelijk dus voor Lucky Goldstar, maar wordt tegenwoordig vooral geassocieerd met de reclame slogan 'Life's Good'.

Het hoofdkantoor van LG zit in Seoul, Zuid-Korea. LG verkoopt zijn producten over de hele wereld.


LG Telefoons

Het huidige assortiment van LG bestaat uit alleen maar Android-smartphones. LG biedt je veel keuze in smartphones. Je kunt bijvoorbeeld een budgetsmartphone tegen een scherpe prijs aanschaffen of kiezen voor een high-end toestel met een erg mooi design. Op dit moment is LG's topmodel de LG G4. Ook zijn er handige betaalbare smartphones, zoals de LG Leon 4G. Op Belsimpel.nl vind je de beste LG aanbiedingen.

LG G5

Tijdens het Mobile World Congress van februari 2016 kondigde LG met een kleurrijke presentatie de LG G5 aan. Deze telefoon beschikt over een bijzonder kenmerk: de G5 heeft namelijk een soort modulair design! De onderkant van de telefoon is namelijk los te klikken als het ware, waardoor je er een andere module op kunt zetten. Zo stem je de G5 helemaal af op je eigen wensen. Daarnaast beschikt de G5 over geweldige camera-technologie. Met de dual-cameraconstructie aan de achterkant en de geavanceerde camerasoftware heb je een groothoekcamera met topprestaties!

LG G4

De LG G4 is de opvolger van de LG G3 en werd in april 2015 gepresenteerd. Deze smartphone valt vooral op door de twee goede camera’s: aan de achterkant zit een 16-megapixelcamera en voor selfies is er een waanzinnig scherpe frontcamera van 8 megapixels! Daarnaast zitten alle fysieke knoppen aan de achterkant en heeft het toestel een 5.5-inchscherm, een 3000 mAh accu en een hexacore-processor. Internetten kan over het snelle 4G.

Bekijk hier de beste LG G4 aanbiedingen.

LG Nexus 5X

De LG Nexus 5X is ontwikkeld door LG en Google en is een erg goed toestel met goede prijs-kwaliteitverhouding. Voor een scherpe prijs krijg je namelijk veel leuke functies terug. De Nexus 5 beschikt over uitstekende hardware en software: waaronder Android 6 Marshmallow, een hexacore-processor, een 5.2-inch Full-HD-display en 4G-ondersteuning. Ook heeft de Nexus 5X een vingerafdrukscanner, waarmee je je toestel razendsnel ontgrendelt. Alle updates voor het besturingssysteem Android zijn met de Nexus 5X altijd per direct te installeren.

LG V10

De LG V10 is een van LG’s weinige phablets: een kruising tussen phone en tablet. Dit toestel heeft een display van 5.7 inch, waarvan het gebruik helemaal is geoptimaliseerd. LG heeft namelijk een secundair scherm boven het display ingebouwd, waarop je notificaties van en snelkoppelingen naar je favoriete software vindt. Hierdoor houd je je volledige hoofdscherm vrij voor apps, video’s of games. De V10 beschikt daarnaast over een geweldig stel camera’s. Aan de voorkant heb je zelfs een dual camera-constructie. Hiermee maak je superscherpe foto’s met een extra grote hoek.


LG Optimus UI

De smartphones van LG draaien tegenwoordig allemaal op Google Android. In het verleden heeft LG ook Windows Phone-toestellen uitgebracht, maar dit was geen groot succes. Net als veel fabrikanten heeft ook LG een eigen laag over Android aangebracht, deze noemen ze de Optimus UI. Op deze manier kan LG zelf handige functies en applicaties toevoegen op zijn smartphones. De interface ziet er kleurrijk uit, je kunt uit veel verschillende thema's kiezen om de interface aan te passen. Door de jaren heen is LG steeds minder gaan toevoegen aan Optimus UI, waardoor deze steeds meer is gaan lijken op pure Android. De Google Play Store is een applicatiewinkel waarin applicaties en spelletjes in verschillende categorieën te vinden zijn. Met een LG-smartphone kun je vanuit deze online applicatiewinkel altijd apps en games installeren!


LG Garantie en Reparatie

LG garandeert dat je telefoon goed werkt en biedt een garantie van twee jaar.

De garantie is geldig vanaf de eerste aankoopdatum. De garantie van LG dekt alle fabricagefouten. Voor de meegeleverde accu's/batterijen van telefoons geldt een termijn van 6 maanden. LG maakt gebruik van een landelijk netwerk van geautoriseerde servicecentra en zorgt daarmee voor een snelle service aan haar klanten.

Meer weten? Kijk op de LG Garantie & Reparatie pagina.