Klantenservice open tot 23.30 uur Orderstatus

LG informatie over telefoons, besturingssystemen en garantie

Over LG

LG is een bedrijf dat elektronica, huishoudelijke apparaten en mobiele telefonie op de markt brengt en werd opgericht in 1958. Met het maken van apparaten voor thuis, zoals radio's en tv's, werd veel kennis opgedaan. Deze kennis werd gebruikt voor nieuwe technologische ontwikkelingen in de mobiele telefoon. Het bedrijf werd in 1958 opgericht onder de naam Goldstar. In 1996 veranderde het bedrijf haar naam in LG toen het samenging met een ander Koreaans bedrijf genaamd Lucky. LG staat oorspronkelijk dus voor Lucky Goldstar, maar wordt tegenwoordig vooral geassocieerd met de reclame slogan 'Life's Good'.

Het hoofdkantoor van LG zit in Seoul, Zuid-Korea. LG verkoopt zijn producten over de hele wereld.


LG Telefoons

Het huidige assortiment van LG bestaat uit alleen maar Android-smartphones. LG biedt je veel keuze in smartphones. Je kunt bijvoorbeeld een budgetsmartphone tegen een scherpe prijs aanschaffen of kiezen voor een high-end toestel met een erg mooi design. Op dit moment is LG's topmodel de LG G6. Ook zijn er handige betaalbare smartphones, zoals de LG K10 (2017). Op Belsimpel.nl vind je de beste LG aanbiedingen.


LG G6

De LG G6 werd aangekondigd op het Mobile World Congress in februari 2017. Zoals veel geruchten al gingen kreeg deze smartphone een volledig nieuw ontwerp met minimale schermranden. Hiermee is de LG G6 ondanks het grote scherm nog steeds compact! Daarnaast beschikt het toestel natuurlijk ook over high-end hardware als een Snapdragon 821 met 4GB aan werkgeheugen en is hij zelfs waterdicht met een IP68-certificering. Net als bij de G5 is er aan de achterzijde een dubbele camera aanwezig. De secundaire lens met grote kijkhoek biedt veel extra mogelijkheden en levert mooie foto’s op. Onder de dubbele camera’s is een handig geplaatste vingerafdrukscanner aanwezig die het ontgrendelen van je toestel nog makkelijker maakt.

Specificaties

 • 5.7-inchdisplay
 • Dubbele 13-megapixelcamera
 • 32GB geheugen
 • 4GB werkgeheugen
 • Vingerafdrukscanner


LG G5 en G5 (SE)

Tijdens het Mobile World Congress van februari 2016 kondigde LG met een kleurrijke presentatie de LG G5 aan. Deze telefoon beschikt over een bijzonder kenmerk: de G5 heeft namelijk een soort modulair design! De onderkant van de telefoon is namelijk los te klikken als het ware, waardoor je er een andere module op kunt zetten. Zo stem je de G5 helemaal af op je eigen wensen. Daarnaast beschikt de G5 over geweldige camera-technologie. Met de dual-cameraconstructie aan de achterkant en de geavanceerde camerasoftware heb je een groothoekcamera met topprestaties!

Later bracht LG een nieuwe versie van de G5 uit, de LG G5 (SE). Deze Special Edition van de LG G5 bleef grotendeels gelijk maar had qua prestaties twee aanpassingen. Binnenin beschikt de G5 (SE) namelijk over een Snapdragon 652, hiermee is het toestel een stuk zuiniger. Daarnaast is er 3GB aan werkgeheugen aanwezig.

Specificaties

 • 5.3-inchdisplay
 • 16- en 8-megapixelcamera
 • 32GB geheugen
 • 3GB werkgeheugen
 • Vingerafdrukscanner

LG Nexus 5X

De LG Nexus 5X is ontwikkeld door LG en Google en is een erg goed toestel met goede prijs-kwaliteitverhouding. Voor een scherpe prijs krijg je namelijk veel leuke functies terug. De Nexus 5 beschikt over uitstekende hardware en software: waaronder Android 6 Marshmallow, een hexacore-processor, een 5.2-inch Full-HD-display en 4G-ondersteuning. Ook heeft de Nexus 5X een vingerafdrukscanner, waarmee je je toestel razendsnel ontgrendelt. Alle updates voor het besturingssysteem Android zijn met de Nexus 5X altijd per direct te installeren.

Specificaties

 • 5.2-inchdisplay
 • 12.3-megapixelcamera
 • 32GB geheugen
 • Stock Android
 • Vingerafdrukscanner

LG Optimus UI

De smartphones van LG draaien tegenwoordig allemaal op Google Android. In het verleden heeft LG ook Windows Phone-toestellen uitgebracht, maar dit was geen groot succes. Net als veel fabrikanten heeft ook LG een eigen laag over Android aangebracht, deze noemen ze de Optimus UI. Op deze manier kan LG zelf handige functies en applicaties toevoegen op zijn smartphones. De interface ziet er kleurrijk uit, je kunt uit veel verschillende thema's kiezen om de interface aan te passen. Door de jaren heen is LG steeds minder gaan toevoegen aan Optimus UI, waardoor deze steeds meer is gaan lijken op pure Android. De Google Play Store is een applicatiewinkel waarin applicaties en spelletjes in verschillende categorieën te vinden zijn. Met een LG-smartphone kun je vanuit deze online applicatiewinkel altijd apps en games installeren!


LG Garantie en Reparatie

LG garandeert dat je telefoon goed werkt en biedt een garantie van twee jaar.

De garantie is geldig vanaf de eerste aankoopdatum. De garantie van LG dekt alle fabricagefouten. Voor de meegeleverde accu's/batterijen van telefoons geldt een termijn van 6 maanden. LG maakt gebruik van een landelijk netwerk van geautoriseerde servicecentra en zorgt daarmee voor een snelle service aan haar klanten.

Meer weten? Kijk op de LG Garantie & Reparatie pagina.