‹ Alle nieuwsberichten

iPhone 6S en 6S Plus zéér waarschijnlijk aangekondigd op 9 september

iPhone 6S en 6S Plus zéér waarschijnlijk aangekondigd op 9 september

Apple heeft een uitnodiging naar verscheidene media verstuurd voor een evenement dat plaatsvindt op 9 september 2015. Verwacht wordt dat Apple op deze data de iPhone 6S en de iPhone 6S Plus aan gaat kondigen.

Op donderdag 27 augustus heeft Apple de media uitgenodigd voor een groot evenement in San Francisco op 9 september 2015. De stad in de staat Californië in de Verenigde Staten, waar het hoofdkantoor van Apple ook genesteld is, zal het podium zijn waarop Apple waarschijnlijk een aantal nieuwe producten zal presenteren. Onder deze nieuwe toestellen zullen zich waarschijnlijk de iPhone 6S en de iPhone 6S Plus bevinden, de vervolgtoestellen van de iPhone 6 en de 6 Plus. Er gaan al langere tijd geruchten rond over het uitbrengen van deze nieuwe toestellen, zie daarvoor ook onze constant geüpdatete geruchtenpagina. Apple heeft er een handje van om nieuwe toestellen uit te brengen in het najaar, wat ze in 2014 ook deden met de iPhone 6 en de iPhone 6 Plus. Het evenement op 9 september valt samen met de laatste dag van de IFA conferentie in Berlijn, waar vaak vele nieuwe toestellen worden aangekondigd.

De uitnodiging bestond uit een klein kunstwerk met de slagzin “Hey Siri, give us a hint!” Deze zin betekent in het Nederlands “Hey Siri, geef ons een hint!” Deze zin leidt ons verder naar de spraakassistent van de iPhone. Wanneer Apple-gebruikers aan de Engelse Siri vragen of ze hen een hint wil geven, antwoordt ze met komische zinnen, waar volgens ons mogelijke hints naar de nieuwe toestellen in verstopt zitten. Zo reageert Siri soms met de zin “Look deep within yourself and you will find the answer”. Dit zou kunnen hinten naar Deep Press, een andere naam voor Force Touch. Dit is een nieuwe functie waarbij het toestel kan voelen hoeveel kracht je gebruikt voor het indrukken van het scherm, wat een hele nieuwe wereld opent voor het gebruiken van de smartphone. Een andere hint zou verstopt kunnen zitten in de reactie “The only hint I can give you right now is a hint of lime”. Er gaan al een tijdje geruchten rond dat de iPhone 6S in een nieuwe kleur beschikbaar zou kunnen zijn, wat misschien wel een limoengroene uitvoering zou kunnen gaan worden. Natuurlijk zijn dit allemaal speculaties, maar het is duidelijk dat Apple met deze uitnodiging de wereld warm maakt voor een bijzonder evenement.

afbeelding 1 afbeelding 2 afbeelding 3 

De iPhone 6S en de iPhone 6S Plus zullen qua uiterlijk weinig verschillen van de iPhone 6 en de 6 Plus, maar onder de motorkap zullen een aantal dingen verbeterd worden. Zo zullen de iPhone 6S en de 6S Plus waarschijnlijk beschikken over verbeterde camera’s met 12 megapixels aan de voorkant en 8 megapixels aan de achterkant. Tegelijkertijd met de nieuwe iPhones zal Apple hoogstwaarschijnlijk een update voor het iOS besturingssysteem releasen, iOS 9 genaamd. In iOS 9 vinden we een nieuws-app, een verbeterde notitie-app en nog veel meer. Zo zal voor onze Belgische klanten Siri nu ook Vlaams spreken!

Houd Belsimpel.nl in de gaten voor de nieuwste geruchten en informatie over de iPhone 6S en de iPhone 6S Plus. Kijk voor alle geruchten ook eens op de geruchtenpagina