‹ Alle nieuwsberichten

Apple pakt uit met nieuwe iPhone, iPad en Watches!

Apple pakt uit met nieuwe iPhone, iPad en Watches!

Op 7 september 2022 om 19:00 heeft Apple een reeks aan nieuwe producten aangekondigd. Onder meer de nieuwe Apple Watch Series 8 en de AirPods Pro 2 kwamen aan bod, als aanvulling op de gloednieuwe iPhone 14 toestellen. Apple heeft ervoor gekozen om geen nieuwe iPhone Mini te maken maar om gebruikers de keuze te geven uit een standaard of een groot scherm. Hieronder lees je meer over de belangrijkste upgrades.

Verschil tussen iPhone modellen

De nieuwe iPhone lineup bestaat dus uit vier verschillende modellen, maar eigenlijk zijn het twee varianten waarbij je kunt kiezen uit een klein of een grote scherm (de Max-modellen). Apple maakt hiermee duidelijker onderscheid tussen de standaard modellen en de Pro’s; waar de standaard modellen het moeten doen met de chip van vorig jaar gebruiken de Pro modellen een vernieuwde A16 Bionic-chip waardoor ze nog sneller zijn. Daarnaast vind je een nieuwe 48MP-hoofdcamera op de iPhone 14 Pro en iPhone 14 Pro Max waarmee de kwaliteit van je foto’s en video’s naar een nieuw niveau wordt getild. De volledige 14-serie bestaat uit de iPhone 14, iPhone 14 Plus, iPhone 14 Pro en de iPhone 14 Pro Max.

Nieuwe Apple Watch Series 8, Watch Ultra & Watch SE V3

Apple Watch Ultra

Elk jaar rond september komt Apple met een vernieuwde Apple Watch, en dit keer is er zelfs een volledig nieuw model bij gekomen in de vorm van de Apple Watch Ultra. De nieuwe Watch Ultra is specifiek gericht op de sportievelingen onder ons die de smartwatch vooral gebruiken tijdens het sporten. De behuizing van de Pro is robuuster dan de standaard Apple Watch waardoor hij beter bestand is tegen vallen en stoten. Daarnaast heeft de Watch Pro een satelliet functie waarmee je overal de weg kunt vinden, ook als je geen internetbereik hebt.

Apple Watch Series 8

De Apple Watch Series 8 is de opvolger van de Series 7 met als grootste verbetering een nieuwe temperatuursensor. Deze sensor meet je lichaamstemperatuur en kan hiermee erg nauwkeurig menstruatiecycli voorspellen. Daarnaast wordt de temperatuur ook gebruikt om vroegtijdig gezondheidsproblemen te detecteren. Verder gaat de Watch 8 langer mee op een batterijlading en is hij een stukje sneller dan de Series 7.

Apple Watch SE V3

Apple heeft er ook rekening mee gehouden dat niet iedereen alle functies nodig heeft en hiervoor een geüpdatete versie van de Apple Watch SE uitgebracht. Deze goedkopere variant van de Apple Watch beschikt over crashdetectie, sensoren om je gezondheid en slaap bij te houden en biedt de mogelijkheid om contactloos te betalen. Als je voor de beste prijs-kwaliteitverhouding wilt gaan is de Apple Watch SE V3 perfect voor jou!

Verbeterde AirPods Pro

Tijdens het Apple-event is er ook een nieuwe versie van de AirPods Pro aangekondigd. De AirPods Pro 2 klinken beter, hebben betere ruisonderdrukking en doen een stukje langer met hun batterij. Daarnaast heeft Apple een kleine speaker in elk oortje geplaatst zodat je ze kunt laten piepen als je ze kwijt bent, super handig!