‹ Alle nieuwsberichten

Xiaomi presenteert nieuwe Pocophone volgende week

Xiaomi presenteert nieuwe Pocophone volgende week

Afgelopen week werd bekend dat Xiaomi met submerk Pocophone de concurrentie aan wil gaan met OnePlus. De eerste telefoon, de Pocophone F1, wordt volgende week al gepresenteerd en de eerste specificaties zijn al uitgelekt.

Concurrentie voor OnePlus

OnePlus-toestellen worden steeds populairder en dat heeft natuurlijk een reden. Zo beschikt de OnePlus 6 bijvoorbeeld over vergelijkbare specificaties als andere high-end toestellen, maar heeft het toestel een lager prijskaartje. OnePlus is een submerk van Oppo en om de concurrentie aan te kunnen gaan met OnePlus, richtte Xiaomi submerk Pocophone op.

Pocophone F1

Het eerste toestel van Pocophone gaat de Pocophone F1 heten, zo maakte het bedrijf zojuist via Twitter bekend. Ok wordt in de tweet vermeld dat het toestel op 22 augustus, volgende week woensdag, gepresenteerd zal gaan worden. In de bijbehorende video zien we een racecircuit en wordt de Pocophone aangeprezen met de slogan ‘Master of Speed’.

Specificaties

Een ‘Master of Speed’ lijkt de Pocophone F1 in ieder geval te worden, als we de uitgelekte specificaties mogen geloven! Zo gaat het gerucht dat het toestel zal draaien op een snelle Snapdragon 845, waar onder andere de OnePlus 6 ook mee is uitgerust. Deze wordt met water gekoeld, wat we ook kennen van de Samsung Galaxy Note 9.

Daarnaast is er 6GB aan werkgeheugen aanwezig en heeft het toestel een accu met een forse capaciteit van 4000mAh. De selfiecamera heeft vermoedelijk een resolutie van 20 megapixels wat zeker voor haarscherpe selfies moet gaan zorgen. De 3,5mm-aansluiting voor een koptelefoon is nog steeds aanwezig en je laadt het toestel op via de USB type C-poort. Het scherm is waarschijnlijk 6 inches groot en heeft een resolutie van 2160x1080 als we de geruchten mogen geloven. Een toestel om naar uit te kijken dus!

Bron: Androidworld

Meer nieuws over: