Oppo informatie over telefoons, besturingssysteem, navigatie en garantie

Over Oppo

Oppo is van oorsprong een Chinees bedrijf en valt net als OnePlus en Vivo onder het moederbedrijf BBK Electronics. Oorspronkelijk was het bedrijf vooral bekend van Blu-ray spelers, waarmee ze ook in Nederland aan de slag gingen, maar in het tijdperk van de smartphone wist OPPO zich te vestigen als grootmacht in China. In 2016 waren ze het grootste smartphone-bedrijf van China en het op 4 na grootste bedrijf van de wereld. Smartphones maken doen ze inmiddels al een tijdje, maar sinds 2018 zijn de toestellen ook in Nederland verkrijgbaar.


OppoTelefoons

Oppo-smartphones zijn enorm veelzijdig en staan, zoals zoveel Chinese merken, bekend om hun uitstekende prijs-kwaliteit. Veel Oppo-smartphones hebben revolutionaire functies en ze zijn allemaal gigantisch populair in Azië, met op elke straathoek een OPPO-reseller.


Oppo Reno-familie

In 2019 werd er een nieuwe lijn van Oppo-smartphones gepresenteerd in de vorm van de Reno-familie. De aanvoerder is de Oppo Reno 10x Zoom die vooral op cameragebied veel mogelijkheden biedt. Er zijn namelijk drie camera’s op de achterkant geplaatst, waaronder dezelfde 48-megapixelsensor. De tweede camera bevat echter een wijdhoeklensje, waardoor je dus meer op de gevoelige plaat kunt vastleggen. Een derde camera laat je tot 5x optisch zoomen, waarmee je details nog steeds haarscherp kunt vastleggen. Andere toestellen in de Reno-serie zijn de Oppo Reno en de nog betaalbaardere Oppo Reno Z.

Specificaties

 • 6.6-inchscherm
 • Drie camera's op achterkant
 • 256GB geheugen
 • 8GB werkgeheugen
 • Dual sim


Oppo RX17 Pro

In het high-end segment kiest Oppo de RX17 Pro als eerste vlaggenschip op de Nederlandse markt. Dit toestel voldoet aan alle eisen van een high-end smartphone; een gigantisch 6.4-inch Full HD+ beeldscherm, 6 GB werkgeheugen, en 128 GB opslag. Het toestel maakt gebruik van een Snapdragon 710-processor, deze chipset is in 2018 uitgebracht door Qualcomm en is de eerste in de 700-series. Deze processor zit één niveau onder het vlaggenschip maar is sterk genoeg Naast de high-end specs is het toestel ook nog eens erg mooi! Het scherm beslaat een gigantisch deel van de voorkant van de telefoon dankzij de kleine notch. Om de telefoon te ontgrendelen plaats je simpelweg een vinger op de juiste plek van het display dankzij de vingerprintsensor onder het beeldscherm.

Specificaties

 • 6.4-inch AMOLED-display
 • VOOC Flash Charge
 • Minimale schermranden
 • 12-megapixelcamera met AI
 • 6 GB werkgeheugen

Oppo RX17 Neo

De Oppo RX17 Neo is een bijzondere mid-range smartphone met opvallende afwerking aan de achterkant. Voor een toestel uit 2018 heeft de RX 17 een relatief kleine notch waar de front-camera in is verwerkt. Het grote 6.41-inchbeeldscherm heeft een modern uiterlijk, dit komt mede door de dunne schermranden. Het AMOLED-scherm zorgt ervoor dat de kleuren van het scherm afspatten. De sterke mid-rangeprocessor maakt de OPPO RX17 Neo een snelle telefoon die goed kan multitasken. Wat de RX17 Neo onderscheid van de andere smartphones is echter de vingerafdrukscanner die onder het scherm zit!

Specificaties

 • 6.41-inchscherm
 • 16-megapixelcamera
 • 128 GB uitbreidbaar geheugen
 • 4 GB werkgeheugen
 • Vingerafdrukscanner onder het scherm

Oppo besturingssysteem

Oppo gebruikt voor haar toestellen Android, maar wel een sterk aangepaste versie. In China, waar het grootste gedeelte van Oppo’s toestellen worden verkocht, zijn er geen Google-apps beschikbaar, dus het is een bijzondere variant. Gelukkig hebben ze voor de Nederlandse markt een internationale versie gemaakt van Color OS, de schil van OPPO over Android. Hier kun je gelukkig wel gebruik maken van alle Google apps die je gewend bent, zoals de Google Play Store, Google Maps, en nog veel meer.


Oppo Garantie en Reparatie

Met smartphones van Oppo krijg je een fabrieksgarantie van twee jaar. De garantie op accu’s en andere accessoires is zes maanden. Meer weten? Op de Garantie & Reparatie-pagina vind je meer informatie.