Klantenservice open tot 23.30 uur Orderstatus

OnePlus informatie over telefoons, besturingssysteem, navigatie en garantie

Over OnePlus

OnePlus is een Chinese fabrikant die sinds 2014 op de telecommarkt te vinden is. Dat jaar presenteerde het bedrijf zijn eerste telefoon in de vorm van de OnePlus One, een ‘flagship killer’, die vooral op het gebied van prijs/prestatieverhouding hoge ogen gooide. Het bedrijf moest het hebben van guerillamarketing en mond-tot-mondreclame. Inmiddels heeft het bedrijf al meerdere smartphones uitgebracht. Zo kennen we de OnePlus 2 en OnePlus X. In 2016 werd de OnePlus 3 gepresenteerd, die in het einde van dat jaar een nieuw broertje kreeg in de vorm van de OnePlus 3T. De OnePlus 4 werd overgeslagen qua modelnummer, vanwege bijgeloof, maar in 2017 kwam de fabrikant op de proppen met de OnePlus 5 niet heel veel later werd ook de OnePlus 5T geïntroduceert!


OnePlus telefoons

OnePlus-telefoons bieden verschillende unieke elementen, onder andere op het gebied van de software of behuizing. Ook is er bij verschillende modellen een Alert Slider aanwezig, een fysieke schuifknop waarmee je snel het geluidsprofiel kunt instellen! Sinds mei 2018 werken we officiëel samen met OnePlus om hun nieuwste toestellen in Nederland aan te bieden. Zo kun je je OnePlus in de winkel bewonderen en aanschaffen in combinatie met een abonnement.


OnePlus 6

Na veel speculatie en geruchten presenteerde OnePlus de OnePlus 6, een nog sterkere en snelle smartphone met een nog groter display. OnePlus heeft het voor elkaar gekregen om de schermranden nog verder terug te brengen dat bij de 5T. Aan de onderzijde is een zeer dunne 'kin' aanwezig en aan de bovenzijde een kleine 'notch' met daarin de luidspreker, camera en enkele sensoren. Wat overblijft is ruimte voor een 6.28 inch AMOLED-scherm voor prachtige kleuren en haarscherp beeld. De smartphone wordt aangedreven door de nieuwe Snapdragon 845-chipset. Er is daarnaast ook 6 of 8GB aan werkgeheugen aanwezig. Kortom, je hebt genoeg rekenkracht om alle taken razendsnel uit te voeren! Op camera gebied is deze opvolger van de OnePlus 5T nog beter geworden. De 16-megapixelhoofdcamera heeft namelijk optische beeldstabilisatie gekregen en het is nu ook mogelijk om met de frontcamera een 'bokeh'-effect toe te voegen. Bij de OnePlus 6 heb je nog steeds keuze uit Face Unlock of de vingerafdrukscanner voor het ontgrendelen.

Specificaties

  • 6.28 inch AMOLED-scherm
  • Dubbele camera met OIS
  • Prachtige glazen behuizing
  • Snapdragon 845
  • Gezichtsherkenning en vingerafdrukscanner


OnePlus 5T

Niet bijzonder lang na het uitbrengen van de OnePlus 5 kwam OnePlus al met een nieuw toestel. Deze OnePlus 5T werd op 16 november 2017 onthuld en had een aantal fijne verbeteringen ten opzichte van zijn voorganger. De meest indrukwekkende vernieuwing was natuurlijk het grotere display met veel kleinere schermranden. Hiermee bleef het toestel bijna even groot als de OnePlus 5 maar dan met een 6-inchdisplay. Ook koos OnePlus voor een iets andere insteek met de dubbele camera. De secundaire 20-megapixelcamera was nu toegespitst op betere foto's bij minder ideale lichtomstandigheden. OnePlus introduceerde met de 5T ook een nieuwe manier om de smartphone te ontgrendelen. Met de bijzonder snelle Face Unlock ontgrendel je het toestel door simpelweg in de camera te kijken!

Specificaties

  • 6-inchdisplay
  • Dubbele camera
  • Stevige metalen behuizing
  • Vingerafdrukscanner én Face Unlock
  • Snapdragon 835


OnePlus besturingssysteem

Alle OnePlus-smartphones voorzien van Android, waarbij de eigen OxygenOS-schil daaroverheen is gelegd. Deze skin staat bekend om de minimale hoeveelheid aanpassingen die zijn doorgevoerd aan Android. Dat resulteert in een softwareversie die erg veel doet denken aan stock Android. Zo is er weinig voorgeïnstalleerde bloatware op de toestellen te vinden en tevens zijn de toestellen hierdoor in de praktijk snel in gebruik. Android is het mobiele besturingssysteem van Google dat inmiddels te vinden is op allerlei apparaten. Met dit OS heb je onder andere toegang tot verschillende diensten van de zoekgigant, waaronder natuurlijk de Play Store. Hierin kun je miljoenen apps en games downloaden, maar je kunt er ook films, boeken of muziek downloaden. In OxygenOS zijn ook wat handige features toegevoegd. Zo kun je op het scherm terwijl dat uitstaat bepaalde letters tekenen, waaraan acties gekoppeld zijn. Zo kun je bijvoorbeeld snel een muzieknummer skippen of de zaklamp aanzetten. Ook is de Shelf-functie aanwezig op het linkerhomescreen, waar je de meest gebruikte apps snel kunt vinden, waarin je het weer kunt checken of waar je snel widgets kunt gebruiken!


OnePlus Navigatie

Als je navigeren met Android zegt, zeg je Google Maps. Deze dienst is dan ook te vinden op de OnePlus-smartphones en biedt een wereldwijd netwerken van wegen. Je kunt uiteraard kiezen naar welke plaatsen je wilt navigeren en met wat voor vervoersmiddel je dat wilt doen. Naast het kunnen navigeren biedt Google Maps allerlei handige extra’s. Zo kun je snel een goed restaurantje vinden, kun je checken waar het dichtstbijzijnde tankstation is of kun je reviews lezen van gebruikers over bezienswaardigheden langs de route. Je kunt de kaarten ook offline downloaden, waarna je ze dus zonder dataverbinding kunt gebruiken, handig in het buitenland om hoge datakosten te voorkomen!


OnePlus garantie en reparatie

Met een OnePlus smartphone krijg je 2 jaar garantie. De garantietermijn van accessoires is 6 maanden. Meer informatie over garantie en reparatie van je OnePlus toestel vind je op de Garantie & Reparatie-pagina.


Alle OnePlus-toestellen, met uitgebreide specificaties