Klantenservice vandaag geopend vanaf 9.00 uur Orderstatus

Xiaomi informatie over telefoons, besturingssysteem, navigatie en garantie

Xiaomi

Over Xiaomi

Xiaomi is een Chinese smartphonefabrikant, opgericht in 2010. Het merk produceert toestellen van zeer hoge kwaliteit maar voor een bijzonder lage prijs. De eerste Xiaomi-telefoon rolde van de band in 2011. Hoewel het merk dus nog maar piepjong is, is de fabrikant in korte tijd al een van de grootste spelers ter wereld geworden wat betreft smartphone-productie. Met name in Aziatische landen gaan de Xiaomi-telefoons als warme broodjes over de toonbank, maar het merk is hard op weg ook andere delen van de wereld te veroveren. Let op: een nadeel voor de Europese markt is dat de toestellen zijn gefabriceerd voor de Chinese internetfrequenties, wat betekent dat de Xiaomi-telefoons de 4G-verbinding maar heel beperkt ondersteunen.


4G Internet op een Xiaomi toestel

Sommige toestellen van Xiaomi zijn niet volledig afgestemd op de Europese markt. Het gevolg hiervan is dat 4G internet soms niet volledig werkt. Dit komt doordat band 20 (800mHz) soms niet wordt ondersteund. De providers KPN, Telfort, Vodafone, hollandsnieuwe en Tele2 maken met hun 4G netwerk gebruik van onder andere band 20. Bij deze providers kan het dus voor komen dat je niet in heel Nederland gebruikt kunt maken van 4G. In dit geval maakt je toestel direct gebruik van 3G internet waarmee je ook gewoon nog online blijft. Bij de providers T-Mobile en Ben werkt 4G op je Xiaomi-toestel zonder problemen.


Xiaomi telefoons

Xiaomi heeft de laatste jaren met haar telefoons flinke stappen gemaakt. Net als in het begin is prijs-kwaliteit de focus bij deze toestellen, dus je kunt vaak voor een schappelijke prijs een erg leuke telefoon op de kop tikken. De telefoons zijn te verdelen in twee categorieën: Mi-toestellen en Redmi-toestellen. Waar Mi-toestellen meer de focus op high-end specificaties en unieke features hebben, kun je met een Redmi-toestellen beter uit de voeten als je budget beperkt is. De devices zijn niet te gebruiken in het Nederlands, maar Engels is wel als taal in te stellen. Alleen bij de Xiaomi Mi A1, een toestel dat voorzien is van Android One, kan ook de Nederlandse taal worden gebruikt. 


Xiaomi Mi 6

De Xiaomi Mi 6 is het vlaggenschip van Xiaomi in 2017. Het toestel borduurt verder op de uitstekende Mi 5 met high-end specificaties voor een schappelijke prijs. Zo is dit toestel voorzien van maar liefst 6 GB werkgeheugen en een Snapdragon 835-processor, zodat je nooit meer last hebt van haperende beelden. De dubbele camera aan de achterkant maakt uitstekende foto's waarmee je een leuk bokeh-effect kan creeëren. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door de 2x optische zoom op één van de twee lenzen. Het 5.2-inch Full HD-scherm is enorm mooi en scherp.

Specificaties

 • 5.2-inchdisplay
 • Dubbele 12-megapixelcamera
 • 64GB uitbreidbaar geheugen
 • 6GB werkgeheugen
 • Vingerafdrukscanner

Xiaomi Mi Mix 2

De Xiaomi Mi Mix 2 is één in zijn soort (op de Mi Mix) na dan. Dit toptoestel springt meteen in het oog dankzij de minimale schermranden. Dit naadloze design geeft een erg mooie uitstraling. Het 6-inchscherm heeft een schermformaat van 18:9 en een resolutie van 2160x1080 pixels. Ondanks het grote scherm is de telefoon niet uitzonderlijk groot, dankzij de schermranden. Onder de motorkap zit een uiterst krachtige Snapdragon 835-processor, samen met 6 GB werkgeheugen. Als je op zoek bent naar een bijzonder toestel, dan is de Mi Mix 2 je beste keuze.

Specificaties

 • 5.99-inchdisplay met minimale schermranden
 • Snapdragon 835-processor
 • 64GB uitbreidbaar geheugen
 • 6GB werkgeheugen
 • Vingerafdrukscanner

Xiaomi Mi A1

De Xiaomi Mi A1 is een bijzonder toestel uit de Mi-serie. Normaal zijn alle Xiaomi-toestellen uitgerust met MIUI, een Android-skin van Xiaomi. Deze Mi A1 is echter uitgerust met Android One. Dit betekent dat het toestel draait op een stock-versie van Android, zonder extra poespas. Je krijgt hierbij extra snel updates! Daarnaast is het toestel zelf ook erg fijn in gebruik. Voor een schappelijke prijs krijg je een snel toestel met een mooi 5.5-inch Full HD-scherm en een uitstekende accuduur.

Specificaties

 • 5.5-inchdisplay
 • Dubbele 12-megapixelcamera
 • 64GB uitbreidbaar geheugen
 • Android One-besturingssysteem
 • Vingerafdrukscanner

Xiaomi Redmi 5 Plus

Xiaomi heeft hun Redmi-lijn een flinke upgrade en een verfrissend uiterlijk gegeven met de Xiaomi Redmi 5 Plus. Dit toestel biedt net als zijn voorgangers zeer veel smartphone voor een lichte prijs. Het toestel is een stuk moderner geworden met bijvoorbeeld een 18:9 display en wat kleinere schermranden. Ook beschikt dit toestel over een metalen behuizing en de efficiënte Snapdragon 625-chipset. Uiteraard is er ook een set goede camera's aanwezig. Daarnaast is er dit keer ondersteuning voor alle 4G-banden zodat je overal in Nederland een snelle internetverbinding hebt.

Specificaties

 • 5.99-inchdisplay
 • Snapdragon 625-processor
 • Keuze uit 32GB of 64GB opslag
 • 4000-mAh-batterij
 • Vingerafdrukscanner

Xiaomi Besturingssysteem

Xiaomi ontwikkelde een eigen schil voor het Android-besturingssysteem. Deze schil heet MIUI, wat je uitspreekt als “Me You I”. In dit systeem is het mogelijk te werken met meerdere profielen. Je kunt die ontgrendelen met verschillende vingerafdrukken of wachtwoorden. De profielen kunnen totaal van elkaar verschillen, inclusief opgeslagen foto’s en documenten, apps en achtergronden. Ook is het mogelijk je favoriete acties en applicaties toe te voegen aan een snel-menu aan de zijkant van je scherm. Bovendien geeft je toestel het aan als je gebeld wordt door een telefoonnummer dat door andere Xiaomi-gebruikers is aangemerkt als onbetrouwbaar.


Xiaomi Garantie en Reparatie

Je hebt twee jaar fabrieksgarantie op alle toestellen van Xiaomi. In het geval van accu's en accessoires heb je recht op zes maanden garantie. Op de Garantie & reparatie-pagina vind je meer informatie.