Klantenservice open tot 23.30 uur Orderstatus

Xiaomi informatie over telefoons, besturingssysteem, navigatie en garantie

Xiaomi

Over Xiaomi

Xiaomi is een Chinese smartphonefabrikant, opgericht in 2010. Het merk produceert toestellen van zeer hoge kwaliteit maar voor een bijzonder lage prijs. De eerste Xiaomi-telefoon rolde van de band in 2011. Hoewel het merk dus nog maar piepjong is, is de fabrikant in korte tijd al een van de grootste spelers ter wereld geworden wat betreft smartphone-productie. Met name in Aziatische landen gaan de Xiaomi-telefoons als warme broodjes over de toonbank, maar het merk is hard op weg ook andere delen van de wereld te veroveren. Let op: een nadeel voor de Europese markt is dat de toestellen zijn gefabriceerd voor de Chinese internetfrequenties, wat betekent dat de Xiaomi-telefoons de 4G-verbinding maar heel beperkt ondersteunen.


Xiaomi telefoons

Xiaomi Mi 5

Xiaomi Mi5

De Xiaomi Mi 5 is een razendsnel high-end toestel met goede specificaties. Foto’s maak je met de 16-megapixelcamera met optische beeldstabilisatie en flitser. Je selfies zijn van goede kwaliteit dankzij de 4-megapixelfrontcamera. Xiaomi heeft voor de selfiecamera niet gekozen voor meer pixels, maar voor een grotere sensor, waardoor veel details worden vastgelegd. De foto’s zijn nog steeds haarscherp en zeer hoogwaardig. Het toestel heeft een krachtige 3000mAh-batterij waarmee je niet snel bang hoeft te zijn voor een lege accu. Het 5.2-inchbeeldscherm heeft een resolutie van 2560x1440 pixels. Het toestel heeft 32 GB opslagruimte en 3 GB werkgeheugen

Xiaomi Mi Max

De Xiaomi Mi Max is het phablet-toestel van Xiaomi, wat betekent dat het een toestel met een erg groot scherm is. Dit immense 6.4-inchbeeldscherm heeft een resolutie van 1920x1080 pixels. Dit is een schitterend, capacitief beeldscherm met een grote kijkhoek en spetterende kleuren. Bij dit toestel heeft Xiaomi extra aandacht besteed aan de accuduur. Het toestel is namelijk voorzien van een mega batterij van 4850mAh, waardoor je het toestel zorgeloos gebruikt. De camera aan de achterkant heeft 16 megapixels en selfies maak je met de 5-megapixelfrontcamera. Het is mogelijk een tweede simkaart te gebruiken, dankzij de dualsim-optie. Het toestel heeft 32 GB opslagruimte en een werkgeheugen van 3 GB.

Xiaomi Redmi 3s

De Xiaomi Redmi 3s is een toestel met een 5-inchbeeldscherm en een resolutie van 1280x720 pixels. Foto’s maak je met de 13-megapixelcamera en de 5-megapixelfrontcamera. Filmen doe je zowel met de primaire- als met de frontcamera, op zeer hoogwaardige 1080p-kwaliteit. Het toestel heeft een grote batterij van 4100mAh, waardoor je urenlang onbezorgd je telefoon gebruikt. Het toestel heeft een opslagruimte van 32 GB wat gemakkelijk uit te breiden is met een microSD-kaart. Het werkgeheugen is 2 GB groot en de vingerafdrukscanner van het toestel is te vinden aan de achterkant.


Xiaomi Besturingssysteem

Xiaomi ontwikkelde een eigen schil voor het Android-besturingssysteem. Deze schil heet MIUI, wat je uitspreekt als “Me You I”. In dit systeem is het mogelijk te werken met meerdere profielen. Je kunt die ontgrendelen met verschillende vingerafdrukken of wachtwoorden. De profielen kunnen totaal van elkaar verschillen, inclusief opgeslagen foto’s en documenten, apps en achtergronden. Ook is het mogelijk je favoriete acties en applicaties toe te voegen aan een snel-menu aan de zijkant van je scherm. Bovendien geeft je toestel het aan als je gebeld wordt door een telefoonnummer dat door andere Xiaomi-gebruikers is aangemerkt als onbetrouwbaar.


Xiaomi Garantie en Reparatie

Je hebt twee jaar fabrieksgarantie op alle toestellen van Xiaomi. In het geval van accu's en accessoires heb je recht op zes maanden garantie. Op de Xiaomi garantie & reparatie pagina vind je meer informatie.