‹ Alle nieuwsberichten

Google Pixel 3 en 3 XL komen waarschijnlijk op 4 oktober

Google Pixel 3 en 3 XL komen waarschijnlijk op 4 oktober

Volgens het YouTube-kanaal This is Tech Today gaat Google zijn nieuwe smartphones van eigen makelij presenteren op 4 oktober. De toestellen volgen de Pixel 2 en 2 XL op en de verwachting is dat Google met deze toestellen al haar nieuwe hard- en softwarekunstjes in de showcase gaat zetten.

Foutje, bedankt!

Brandon van This is Tech Today meldt dat Google op Famebit (een eigen website van Google waar fabrikanten kunnen samenwerken met YouTube-kanalen om content te creëren) vraagt welke tech-kanalen allemaal de Pixel 3 willen uitproberen voor de launch. Hierbij wordt een launchdatum van 4 oktober genoemd, wat de verwachtingen lijkt te bevestigen. We weten niet zeker of ze het op deze manier wouden verklappen, maar erg vinden we het niet!

Het is fijn dat we eindelijk wat horen over de aankondiging van de Pixel 3 en 3 XL, maar een grote verrassing is het niet. Zowel in 2016 als in 2017 kondigde Google haar nieuwe vlaggenschepen aan op 4 oktober, dus de kans is groot dat dat dit jaar weer gaat gebeuren. Google doet het presenteren gewoonlijk op een eigen Made by Google-event in San Fransisco, Californië.

Waar gaan ze ons dit jaar mee verrassen?

Elk jaar zitten smartphone-fanaten met smart te wachten op de release van deze krachtpatsers, want indrukwekkend zijn ze eigenlijk altijd. Sinds het begin van de Pixel-lijn twee jaar geleden verlegt het Amerikaanse gigantenbedrijf steevast de grenzen van wat een smartphone kan, en dan vooral aan de binnenkant. Zo volgt de launch van de Pixel altijd de release van een nieuwe Android-versie van hetzelfde bedrijf. Android wordt uiteraard geoptimaliseerd voor Google’s eigen hardware dus het is elk jaar weer spannend wat er voor nieuwe functionaliteiten worden toegevoegd. Overigens zijn de Pixels niet altijd de eerste telefoons met de nieuwe Android-versie, vorig jaar waren dat de Sony Xperia XZ1 en XZ1 Compact.

AI-chip

Waar Google ons ook elk jaar mee verbaast is de snelheid waarmee kunstmatige intelligentie verbeterd en meer en meer wordt geïntegreerd in ons dagelijks smartphonegebruik. Zo bleek vorig jaar dat de Pixel 2 een speciale Visual Core-chip behuisd, waarmee de camera een stuk sneller en krachtiger werd. Ondanks het feit dat de Pixel 2 een van de weinige topsmartphones zonder dubbele camera’s is waren veel experts het erover eens: de Pixel 2 heeft de beste camera in een smartphone. Ooit. En dat is allemaal te danken aan de Visual Core-chip.

Overigens is er al van alles gelekt over de toestellen  die als codenaam “crosshatch” en “blueline” hebben. Zo lekten er vorige week een aantal plaatjes van een witte Pixel 3 XL, en verscheen het toestel ook al tijdens een benchmark-test. 

Wil jij de eerste in Nederland zijn die de Pixel 3 thuis heeft? Houd dan Belsimpel in de gaten voor het laatste nieuws!

bron: Tweakers, Tom's Guide

 

Meer nieuws over: