‹ Alle nieuwsberichten

Google Pixel 2 en 2 XL officieel: high-end grootmachten met stock Android

Google Pixel 2 en 2 XL officieel: high-end grootmachten met stock Android

Google heeft zojuist de tweede generatie van Pixelsmartphones gepresenteerd! De zoekmachine-gigant presenteerde de Google Pixel 2 en Pixel 2 XL, beide high-end toestellen. Er zijn wel enkele verschillen te vinden tussen de twee grootmachten en daarbij gaat het vooral om het uiterlijk en scherm. Of de toestellen ook naar Nederland komen, en wat de prijs dan zal worden is nog de vraag.

Duidelijk een Pixel

Vorig jaar presenteerde Google de eerste Pixelsmartphones in de vorm van de Google Pixel en de XL-variant. Nu is de tweede generatie gepresenteerd! Voor de Pixeltelefoon werkt Google zoals we gewend zijn samen met andere fabrikanten. HTC is verantwoordelijk voor de 5.0-inchvariant, terwijl LG dat is voor de grotere Pixel 2 XL met 6.0-inchscherm. Als je de achterkant bekijkt van de Google Pixel 2 zul je misschien niet direct zien dat het gaat om een nieuwe variant gaat, want er is weer gekozen voor een afwerking van metaal en glas. Het glazen gedeelte is echter wel een stuk kleiner dan de versie van vorig jaar. Zo is de vingerafdrukscanner op de achterkant nu in het metalen gedeelte verwerkt, waar die bij de vorige generatie nog in het glazen gedeelte zat. Het Amerikaanse bedrijf toonde een witte, zwarte en blauwe versie van de Google Pixel 2, terwijl van de grotere Pixel 2 XL twee kleuren op de markt zullen verschijnen: wit en zwart. Daarbij is de kleurstelling van het toestel niet geheel hetzelfde als bij zijn kleinere broertje, maar zien we combinaties van kleuren en materialen.

High-end specificaties zoals verwacht

Google Pixel 2 vs Google Pixel 2 XL - voorkantBeide smartphones zijn voorzien van high-end hardware, maar we hadden dan ook niks anders verwacht. In eedere geruchten werd nog gesproken over de aanwezigheid van de Snapdragon 836-chipset, waarmee het de eerste smartphones ter wereld zouden worden met deze chipset. Dit bleek echter niet het geval en we moeten het doen met de 835-variant. Deze zeer krachtige processor wordt ook gebruikt in andere high-end smartphones en staat bekend om zijn rauwe processorkracht en goede energiebeheer. De Pixel 2 en Pixel 2 XL zijn voorzien van 4GB aan werkgeheugen en komen in varianten met 64GB of 128GB opslag op de markt. Dit geheugen is niet uit te breiden met een geheugenkaart, maar uiteraard kun je gebruikmaken van verschillende cloudoplossingen, zoals Google Drive, OneDrive of Dropbox.

Op de achterkant is bij beide toestellen een enkele 12-megapixelcamera te vinden, voorzien van onder andere optische beeldstabilisatie, autofocus en de mogelijkheid om te filmen in een 4K-resolutie. Er is dus één sensor aanwezig, maar dankzij aanpassingen in de software is het mogelijk om met deze toestellen foto's te maken met een bokeh-effect. Bij verschillende concurrerende toestellen kan dit diepte-effect alleen bereikt worden dankzij de aanwezigheid van twee camera's. 

Verschil in schermen, grootte en accu

Google Pixel 2 vs Google Pixel 2 XL - achterkantDat de twee telefoons verschillend zijn, is al te zien aan het uiterlijk. De Google Pixel 2 bevat een 5-inchscherm en heeft relatief grote bezels aan de onder- en bovenkant van het scherm. Wel zijn er stereospeakers aanwezig in het toestel en de resolutie van het AMOLED-scherm bedraagt 1920x1080 pixels. De Pixel 2 XL bevat een 6.0-inchscherm wat dus een stuk groter is, en de verhouding hiervan is ook anders. Het is een trend dat fabrikanten kiezen voor een 18:9-verhouding en dat is ook bij dit 2880x1440-scherm het geval. Daarbij bevat dit toestel een stuk kleinere schermranden die aan de zijkanten ook nog eens afgerond zijn. Daarmee is het uiterlijk van de grotere Google Pixel 2 XL een stuk futuristischer, dan dat van zijn kleinere broertje. Met de grootte van de toestellen hangt ook de accucapaciteit samen. De batterij van de Pixel 2 bedraagt 2700mAh, terwijl de grotere variant een 3520mAh-accu aan boord heeft. Opladen kan via QuickCharge via de USB C-poort aan de onderkant van de toestellen en draadloos laden behoort niet tot de mogelijkheden, doordat de behuizingen van metaal is.

Verkrijgbaarheid in Nederland

Het is vooralsnog de vraag of de toestellen ook officieel in Nederland te koop zullen zijn, waarbij prijzen ook nog niet bekend zijn. Houd dan ook onze productpagina's van de Google Pixel 2 en Google Pixel 2 XL in de gaten voor meer informatie omtrent de verkrijgbaarheid.