‹ Alle nieuwsberichten

Google maakt 64-bit verplicht voor alle Android-apps

Google maakt 64-bit verplicht voor alle Android-apps

Vanaf augustus 2019 laat Google alleen 64-bit-apps toe tot de Play Store, apps die dan alleen een 32-bit-versie hebben, worden niet meer toegelaten. Op die manier wil Google Android veiliger maken. 

Wat is 64-bit?

Over het algemeen zijn apps die geschreven zijn met een 64-bit-code sneller dan apps die geschreven zijn in een 32-bit code. Dat betekent dat het met een 64-bit-app mogelijk is om zwaardere rekenopdrachten sneller te verwerken. Bij een relatief ‘lichte’ app zoals WhatsApp zul je het verschil tussen 32- en 64-bit niet zo snel merken, maar bij grotere apps, zoals videobewerkingsapps, wel.

64-bit-apps worden al sinds 2014 ondersteund: toen kwam Android Lollipop namelijk uit. Ondertussen ondersteunt iets meer dan 40% van alle Android-toestellen 64-bit-apps, dus het lijkt erop dat Google door het verplicht stellen van een 64-bit-versie op de markt wil inspelen. Volgens Google leidt dit tot betere prestaties. Door het pas in 2019 te verplichten, geeft Google app-ontwikkelaars appontwikkelaars ruim de tijd om hun apps compatibel te maken.

Waarom doet Google dit?

Het percentage Android-toestellen dat 64-bit-apps ondersteunt, is de afgelopen jaren dus ontzettend gegroeid. Googles verwachting is dan ook dat dit percentage alleen maar meer zal gaan groeien. Door 64-bit-versies te verplichten, hoopt Google dat alle apps straks beschikbaar zijn voor toestellen die alleen maar 64-bit-apps ondersteunen.

Dat betekent natuurlijk niet dat 32-bit-apps helemaal gaan verdwijnen: de regel is dat een app niet alleen maar 32-bits kan zijn, er mogen nog 32-bit apps naast een 64-bit-versie bestaan. Mensen met toestellen die dan geen 64-bit ondersteunen, kunnen dan dus gewoon hun favoriete apps blijven draaien.

Meer nieuws over:

Aanmelden nieuwsbrief

Vul hier je e-mailadres in en ontvang de nieuwsbrief met het laatste nieuws en de meest actuele aanbiedingen automatisch in je mailbox.

Blijf altijd op de hoogte

Nergens ben je zo snel op de hoogte van het laatste telecomnieuws als via de officiële Social Media-kanalen van Belsimpel.