‹ Alle nieuwsberichten

Het telecomoverzicht van week 23 2017

Het telecomoverzicht van week 23 2017

Deze week in het nieuwsoverzicht: WhatsApp voert een vernieuwende update door, Microsoft lanceert een grappige app en Google wil kinderen via een game bijbrengen hoe ze veilig met het internet kunnen omgaan. 

Ben jij al ‘Internet Awesome’?

”Hoe geef ik mijn kinderen de juiste begeleiding die ervoor zorgt dat ze online slimme keuzes maken?” Dat vroeg Pavni Diwanji zich af, een belangrijke medewerker van Google. Naar aanleiding van deze vraag is Be Internet Awesome geïntroduceerd. Dit programma probeert kinderen bij te brengen hoe ze nepnieuws/-accounts kunnen herkennen, hun online accounts te beveiligen, wat ze wel en niet met de wereld willen delen en, niet geheel onbelangrijk, dat ze online aardig moeten zijn. Onderdeel van Be Internet Awesome is de online game Interland. Deze is gratis te spelen voor iedereen en is te bereiken via je internetbrowser. Verspreid over vier ‘werelden’ moeten kinderen hackers en pesters e.d. stoppen. Zo leren ze wat online ‘goed’ en ‘fout’ is!

Bron: Android Planet, The Verge

 

Nieuwe update WhatsApp bèta

Word jij in WhatsApp wel eens toegevoegd aan groepsgesprekken waar je helemaal niets mee te maken hebt, of wil hebben? WhatsApp bèta geeft je nu de mogelijkheid om hele groepsgesprekken als spam te rapporteren. Je kunt natuurlijk ook gewoon de groep verlaten, maar dan loop je wel de kans dat een grappenmaker je weer toevoegt. Is er één persoon die de groep de hele tijd spamt en is het niet de hele groep? Bij een afzonderlijk contactpersoon kun je naast ‘blokkeren’, er ook voor kiezen om hem/haar als spam te rapporteren. Bij meerdere spam-meldingen zegt WhatsApp actie te gaan ondernemen, wat uiteindelijk tot een schorsing of verwijdering van het account kan leiden.

Bron: Androidworld

Microsofts nieuwste app

The Microsoft Garage, de interne appstudio van Microsoft, heeft een nieuwe app genaamd Face Swap ontwikkeld. De naam zegt eigenlijk al genoeg: met de app kun je je selfie in een andere omgeving plaatsen. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om je gezicht te plaatsen op een celebrity. Heel erg origineel is de app niet, maar leuk is het natuurlijk wel. Met een speciale techniek zorgt de app er bovendien voor dat o.a. huidskleur en belichting worden afgestemd op die van je selfie. Zo lijkt het zo echt mogelijk! De app is helaas (nog) niet beschikbaar in Nederland, maar al wel in de VS, Australië en Canada. Als de app een succes is, zal Europa vast snel toegevoegd worden aan dit rijtje.

Bron: Androidworld, The Verge