‹ Alle nieuwsberichten

Werkt Apple aan een bril voor augmented reality?

Werkt Apple aan een bril voor augmented reality?

Er gaan geruchten dat Apple werkt aan een bril die een draadloze verbinding kan maken met een iPhone. Hierdoor zou het mogelijk moeten zijn om informatie van de iPhone te weergeven op de bril. De bril maakt deel uit van een geheim project van Apple.

Augmented reality

Apple wil zich in de toekomst dus gaan richten op de markt van augmented reality. Augmented reality is een technologie die de realiteit verbindt met de virtuele wereld. Een goed voorbeeld van augmented reality is Pokémon GO. Het is een mix van een realistisch beeld met een virtuele laag erover heen. Dit in tegenstelling tot virtual reality, waarbij de gebruiker een schijnwereld ziet en dus helemaal is afgesloten van de werkelijke wereld.

Verkennende fase

Er gaan al langer geruchten dat Apple bezig zou zijn met augmented reality. Zo nam de smartphone-gigant in de afgelopen jaren verschillende bedrijven over die met augmented reality werken, waaronder PrimeSense. Dit bedrijf werkte onder andere mee aan Microsoft's Kinect. De CEO van Apple, Tim Cook, heeft al eerder duidelijk gemaakt dat zijn bedrijf wel geïnteresseerd is in augmented reality. De meeste bronnen verwachten echter dat de bril van Apple op zijn vroegst pas in 2018 op de markt zal komen. Op dit moment bevindt de fabrikant zich namelijk nog in de verkennende fase.

Meer fabrikanten bezig met augmented reality

Niet alleen Apple is bezig met het toepassen van augmented reality in haar producten. Zo werkt Microsoft met de Hololens aan een bril die virtual- en augmented reality combineert. Ook Google experimenteert al een tijdje met haar Google Glass. Bedrijven zien dus al langer de voordelen van virtual- en augmented reality. Het is nu nog even afwachten totdat deze producten echt op de markt komen. Wij zijn in ieder geval erg benieuwd naar hoe bedrijven augmented reality gaan toepassen op smartphones! Of deze producten echt een grote impact gaan hebben op het dagelijks leven van de mens, moet de toekomst uitwijzen.

Voor meer nieuws over Apple en andere fabrikanten van smartphones, check dan vooral onze website!

Bronnen: Tweakers, Bloomberg, Unit040

Meer nieuws over: