‹ Alle nieuwsberichten

Blog: Pokémon Go is uit in Nederland!

Blog: Pokémon Go is uit in Nederland!

Haal maar een paar goeie schoenen in huis, want Pokémon Go is officieel uit in Nederland! Hier zetten we alle feitjes over dit immens populaire spel voor je op een rij. Zo kun je deze zomer helemaal losgaan, zodat je the very best, like no one ever was kunt worden!

We zijn bij Belsimpel.nl al aardig aan de slag gegaan met Pokémon Go en we zijn helemaal om. Het gaat nergens anders meer over op de werkvloer, en terecht: veel van ons zijn met Pokémon opgegroeid. De videogames, het kaartspel en de tv-serie waren altijd superpopulair, en dat is eigenlijk nog steeds zo. Wist je dat er ondertussen al 721 Pokémon zijn? In Pokémon Go zijn vooralsnog alleen de 151 Pokémon van de eerste generatie aanwezig.

Heb je nét een beetje gemist waar iedereen zo enthousiast over is? Of ben je op zoek naar tips en tricks om Pokémonmeester te worden? Wij hebben al onze kennis over Pokémon Go voor jullie verzameld. Op één voorwaarde: laat het even weten als je ergens een toffe Pokémon vindt. Ondergetekende heeft nog geen Pikachu en is daar heel verdrietig om.

 

huilen om pikachu

Een vrij Pikachu-loze verzameling

Geen Kanto maar Nederland

Het grootste verschil tussen Pokémon Go en de Gameboyspellen die we van vroeger kennen is dat Pokémon nu eindelijk in onze echte wereld te vangen zijn. Jij bent de trainer, en terwijl je loopt verschijnen er steeds Pokémon in je omgeving. Bankhangen werkt dus niet voor dit spel: je moet in beweging komen om je Pokédex vol te krijgen! Let wel op het verkeer om je heen en ren niet als een doldwaze achter een zeldzame Pokémon aan, je hebt namelijk niet zoveel aan een Dratini als je platgereden wordt. Ook is het af te raden om op je fiets of in de auto te werken aan je carrière als Pokémontrainer te werken. De eerste berichten over boetes en ongelukken zijn inmiddels al binnen. Catch 'em all, maar dan wel verantwoordelijk.

Als je een Pokémon tegenkomt vang je 'm door een Pokéball raak te gooien. Dit klinkt heel simpel, maar vergis je niet: het zorgt voor heel veel frustratie als je wordt geconfronteerd met je motorische tekortkomingen en een chronisch tekort aan Pokéballs. Gelukkig kun je overal Pokéballs vinden: net als in de spellen liggen de items voor het oprapen. Op interessante plaatsen (en toegegeven, minder interessante plaatsen) kun je Pokéstops vinden. Hier kun je onder andere Pokéballs, Potions, Revives en Eggs vinden. Sommige van deze artikelen helpen je om Pokémon te vangen, terwijl andere je dan weer helpen bij de gevechten in het spel.

 

ijsjekebabtunnel

Monumentale Pokéstops zijn overal in Groningen te vinden

 

Als je level 5 gehaald hebt (en geloof ons, dat gaat sneller dan je denkt) dan kies je een team: rood, blauw of geel. Tot nu toe is de teamverdeling alleen nog te zien bij de Gyms: deze kun je vinden op toplocaties bij jou in de buurt. Gyms worden bezet door de beste spelers met de sterkste Pokémon. Als een Gym van hetzelfde team is als jij, kun je 'm versterken door er ook een goede Pokémon neer te zetten. Is een gym bezet door een ander team? Dan kun je de spelers proberen te verslaan en zo de Gym opeisen voor jouw team.

Gotta catch 'em all!

Je succes binnen het spel valt of staat met jouw Pokémon. Tip: vang zoveel mogelijk Pokémon. Ja, ook de Pidgey's en Rattata's. Je krijgt hier namelijk punten voor waarmee je level hoger wordt. Ook verdien je met elke gevangen Pokémon Stardust en Pokémon Candy. Dit heb je nodig om je Pokémon sterker te maken of om ze te laten evolueren. Stardust kun je voor alle Pokémon gebruiken, de Candy is specifiek voor Pokémon en hun evoluties. Je kunt je Squirtle of Wartortle dus alleen sterker maken of evolueren met Squirtle Candy. Hoe hoger je de CP (Combat Power) van je Pokémon krijgt, hoe sterker ze zijn. Als je Pokémon tegenkomt met een hoger CP zijn deze ook lastiger te vangen.

Hoe vang je nou zoveel mogelijk Pokémon die ook nog een beetje tof zijn? Door te lopen. Heel veel. Uit ervaring weten we dat je tijdens het spelen zomaar een paar kilometer loopt, dus in beweging komen is leuker dan het nu klinkt. Het lijkt erop dat hoe hoger je level is, hoe meer verschillende Pokémon je tegenkomt. Ook hangt de CP van de Pokémon die je tegenkomt deels af van je eigen level als trainer. Als je veel Pokémon tegen wilt komen op je zoektocht kun je Incense gebruiken. Hiermee lok je dertig minuten lang meer Pokémon dan normaal. Wil je je geluk delen met anderen? Dan kun je ook een Lure Module aanzetten bij een Pokéstop. De Lure Module blijft dertig minuten staan op die Pokéstop en is zichtbaar voor alle spelers van Pokémon Go. Je kunt een Lure Module herkennen aan dwarrelende roze blaadjes op je scherm en groepjes twintigers om je heen die naar hun telefoon staren. Bonus als je zelf een Lure Module aanzet: iedereen houdt van je, én je kunt je vermaken met groepjes mensen die enthousiast op de Pokéstop afstormen.

 

huilen om pikachu

In elk geval hield deze Pidgey van me

 

Omdat Pokémon Go je gps en internet nodig heeft, én je scherm altijd aan moet staan, gaat je batterij heel snel leeg. Je zit er natuurlijk niet op te wachten om in niemandsland zonder telefoon te zitten, dus we hebben een paar opties gevonden waarmee je zo lang mogelijk kunt doen met je batterij. Er zit gelukkig een batterij-sparende modus in de Pokémon Go-app. Hiermee kun je je telefoon ondersteboven houden zodat het scherm uitgaat, wat batterij bespaart. Je voelt dan nog wel je telefoon trillen als je een Pokémon tegenkomt! Deze functie werkt (nog) niet met Pokéstops. Geen zin om af en toe naar de echte wereld te kijken? Dan kun je altijd nog een powerbank aanschaffen, zodat je batterij niet leegraakt.

Het moge duidelijk zijn: Pokémon Go is nu al een tof spel, en dat terwijl er nog allemaal functies toegevoegd gaan worden. Ook fijn: Team Rocket is vooralsnog nergens te bekennen. Een nadeel is dat de theme song van Pokémon al de hele week in ons hoofd zit.

Pokémon Go zorgt voor een collectieve aanval van jeugdsentiment, en we kunnen er nu eindelijk ook in Nederland van genieten. We houden je op de hoogte van de ontwikkelingen rond Pokémon Go. Tot bij de dichtstbijzijnde Pokémon Gym!

Meer nieuws over: