‹ Alle nieuwsberichten

Eindelijk. We kunnen weer Pokémon spelen!

Eindelijk. We kunnen weer Pokémon spelen!

De uitrol van Pokémon Go voor Android en iOS is begonnen. In verschillende landen is de app inmiddels al verkrijgbaar. De game is op dit moment nog niet officieel beschikbaar in Nederland, maar dat duurt als het goed is niet lang meer. Wij hebben het spel alvast voor je getest!

De inwoners van Australië en Nieuw-Zeeland zijn de eerste echte geluksvogels: daar is de game al officieel te downloaden. Wij hebben van horen zeggen dat ze aan de andere kant van de wereld al druk bezig zijn met het vangen van alle Pikachu’s, Charizards en Bulbasaurs. Gelukkig hebben wij de mogelijkheid gekregen om het spel even kort te spelen. Waarom jij Pokémon Go ook moet installeren? Om twee redenen.

Ten eerste is het een bijzonder spel, omdat je gebruik maakt van de fysieke omgeving om je heen. Om Pokémon te vangen moet je écht op pad gaan. Zo vonden wij een Fearow op ons bureau, terwijl je daadwerkelijk “het wild” in moet om bepaalde zeldzame exemplaren te vangen. Pokémon Go is dus een augmented reality game, waarbij je het spel gedeeltelijk op je smartphone en gedeeltelijk in de echte wereld speelt. Het spel werkt via gps en houdt bij waar je bent. Woon je niet in de buurt van het water? Dan zul je net even wat beter je best moeten doen om een Blastoise te bemachtigen.

De tweede belangrijke reden waarom je dit spel wilt spelen: het is Pokémon! Natuurlijk niet voor niets één van de meest succesvolle gameseries allertijden! Hele generaties hebben zich vermaakt met de avonturen van Ash en zeg nou zelf, wie wilde er vroeger geen Pokémon-trainer worden? Nu heb je dus eindelijk écht de kans om zelf op pad te gaan en de Pokémon van je dromen te vangen. Naast Pokémon vangen heb je in Go ook de mogelijkheid om de strijd aan te gaan, Pokémon te trainen en te ruilen met anderen.

Pokémon Go is gratis, maar werkt wel met microtransacties. In principe kun je de meeste dingen in game doen zonder er voor te betalen, maar dat kost dan uiteraard wel meer tijd. Tot nu toe hebben wij het spel probleemloos kunnen spelen zonder het gevoel te hebben dingen te moeten kopen. Met de microtransacties kun je bijvoorbeeld Pokéballs en andere handige items kopen. Daarnaast komen er ook nog extra gadgets uit, zoals de Pokémon GO Plus. Dit is een speciale armband die een melding geeft als er een Pokémon in de buurt is.

Nu nog even wachten tot het spel beschikbaar is in Nederland en dan kunnen we allemaal op pad om te kijken wie er nu écht de beste Pokémon-trainer is!