‹ Alle nieuwsberichten

Voorkant van de Google Pixel en Pixel XL gelekt

Voorkant van de Google Pixel en Pixel XL gelekt

Hoe dichter we bij de onthulling van de nieuwe Google-telefoons komen, hoe geloofwaardiger de geruchten zijn. Afbeeldingen van de nieuwe Pixel en Pixel XL verschijnen op steeds meer plekken op internet en ook de specificaties lijken niet langer geheim.

Pixel en Pixel XL

Google Pixel

Eerder schreven we al over het gerucht dat Google mogelijk af gaat stappen van de Nexus-naam. Geen Nexus dit jaar dus, maar de Pixel en Pixel XL. De twee toestellen staan nu nog bekend als Marlin en Sailfish, maar niet meer voor lang. De Google Pixel heeft, volgens de bekende Duitse bron WinFuture, een 5 inch-scherm met een resolutie van 1920x1080 pixels. De Pixel XL is iets groter en heeft een scherm van 5,5 inch en een resolutie van 2560x1440 pixels. Het meest opvallende kenmerk is dat er op beide toestellen geen speaker onderaan het scherm zit. Verder zien de toestellen er strak uit, zonder veel poespas.

Verbeterde software

Ten opzichte van de voorgangers, de Nexus 5X en de Nexus 6P, zijn deze toestellen uitgerust met indrukwekkende software. Zo draaien beide toestellen op het nieuwste besturingssysteem Android 7.0 Nougat en hebben ze beide de Snapdragon 820 processor. Niet alleen het scherm ziet er piekfijn uit, ook de binnenkant is dus zeker in orde! Nexus-toestellen staan erom bekend dat ze de enige toestellen zijn die stock Android draaien, maar met de komst van de Pixel en Pixel XL lijkt hier een einde aan te komen. Niet alleen de naam verandert, maar ook de inhoud van de telefoons.

De nieuwe Google-toestellen worden op 4 oktober gepresenteerd. Houd onze website in de gaten voor het laatste nieuws over de Pixel en Pixel XL en wie weet heb jij een van deze toestellen als eerste in huis!

Bron: WinFuture en AndroidPlanet

Meer nieuws over: