‹ Alle nieuwsberichten

Gerucht: Google stapt af van Nexus-naam

Gerucht: Google stapt af van Nexus-naam

Geruchten over het verdwijnen van Nexus doen al even de ronde, maar het lijkt erop dat Google nu officieel afstand neemt van het Nexus-logo en de naam. Ook zouden de toestellen geen stock Android meer draaien en lijkt Google een nieuwe weg in te willen slaan.  

Marlin en Sailfish

Fabrikanten als LG, Huawei en HTC brengen sinds 2009 toestellen van Google uit onder de naam Nexus. Volgens diverse bronnen wil het bedrijf toch echt afstappen van de Nexus-naam bij de toestellen die in het najaar gepresenteerd worden. De HTC-toestellen die in de herfst gepresenteerd worden, staan nu nog bekend onder de geheimzinnige namen Marlin en Sailfish.

Enkele maanden geleden lekten er al foto’s uit van de Sailfish en Marlin smartphones. Het zou gaan om de opvolgers van de LG Nexus 5X en de Huawei Nexus 6P. De toestellen lijken inderdaad op hun voorgangers, maar de naamgeving zal waarschijnlijk anders zijn. De naam Nexus is niet te zien op de nieuwe modellen en ook het logo van HTC is achterwege gelaten. Mogelijk worden deze vervangen door de Google-merknaam.

Aangepaste software

Naast het veranderen van de naam lijkt het erop dat ook de software is aangepast. Nexus-toestellen staan erom bekend dat het de enige smartphones zijn die stock Android draaien, maar hier komt waarschijnlijk een einde aan. De nieuwe telefoons hebben een aangepaste interface bovenop de stockversie van Android. Mede hierom lijkt het logisch dat Google afstand doet van de naam Nexus.

In juni zei Google-CEO Sundar Pichai tijdens de Recode Conference dat hij niet tevreden is over het design van de huidige Nexus-toestellen, het moet uitgesprokener zijn. Pichai zei vervolgens: “We gaan hopelijk meer functies aan Android toevoegen op Nexus-toestellen”. De nieuwe telefoons zouden in de formaten 5 en 5,5 inch komen, iets kleiner dan de huidige Nexus 5X en 6P.

Houd onze website Belsimpel.nl in de gaten voor de laatste ontwikkelingen omtrent de Nexus-toestellen van Google en wees als eerste op de hoogte!

Bron: Androidworld, Android Planet, Nu.nl en Android Central

Meer nieuws over: