‹ Alle nieuwsberichten

Gerucht: zo gaat de Nexus Sailfish eruitzien!

Gerucht: zo gaat de Nexus Sailfish eruitzien!

Weer nieuws uit Nexus-land! Dat de Nexus Sailfish is opgedoken in een benchmarktest wisten we al, maar nu zijn er ook foto’s gelekt en weten we meer over de accucapaciteit van de nieuwe Nexus-toestellen. 

Nexus Sailfish

Op de Amerikaanse site AndroidPolice zijn foto’s te zien van de Nexus Sailfish. Wanneer we goed naar de foto’s kijken, lijkt het erop dat de behuizing van het toestel bestaat uit metaal en glas. Ook zien we dat het Google-logo ontbreekt, maar volgens AndroidPolice wordt het logo in de productiefase nog aan het toestel toegevoegd. Of dit daadwerkelijk gaat gebeuren is nog maar de vraag. De Huawei Nexus 6P en de LG Nexus 5X beschikken namelijk ook niet over het logo van Google. Verder zien we ook weer de vingerafdrukscanner terug op de achterkant van het toestel. AndroidPolice claimt er ook zeker van te zijn dat HTC de fabrikant achter de twee Nexus-toestellen is.

Er is ook meer bekend over de accu’s van beide toestellen. Het lijkt erop dat de accu van de Sailfish een capaciteit heeft van 2770mAh en de Marlin een capaciteit van 3450mAh. Beide toestellen gaan dus langer mee dan hun voorgangers.

Over de specificaties van de Nexus Marlin hebben we nu ook meer informatie. Verwacht wordt dat de Marlin een beeldscherm van 5.5 inch krijgt en een schermresolutie van 2560x1440 pixels. Het toestel is daarmee iets groter dan de Sailfish, die een 5-inchscherm meekrijgt. Benieuwd naar de mogelijke verschillen tussen de Nexus Sailfish en de Nexus Marlin? We hebben even een overzicht voor je gemaakt.


  Nexus Sailfish Nexus Marlin
Beelddiagonaal 5.0-inchscherm 5.5-inchscherm
Schermresolutie 1920x1080 2560x1440
Camera 13 megapixel 12 megapixel
Selfiecamera 8 megapixel 8 megapixel
Werkgeheugen 4 GB 4 GB
Opslaggeheugen 32 GB

32 GB en128 GB

Accu 2770mAH 3450mAH
Processor Snapdragon 820 Snapdragon 820
Besturingssyteem Android 7.0 Android 7.0
Vingerafdrukscanner Ja Ja

Verwacht wordt dat beide toestellen in september worden gepresenteerd. We houden je uiteraard op de hoogte van alle geruchten. Houd Belsimpel.nl in de gaten, zodat jij straks de eerste bent met één van de Nexus-toestellen!

Bronnen: Androidpolice, Androidplanet, Tweakers