‹ Alle nieuwsberichten

Het laatste telecomnieuws van week 26 2016

Het laatste telecomnieuws van week 26 2016

Samsung meet je hartslag door je vinger te filmen, je telefoon via je pc besturen met LG en de specificaties van de eerste Android N-telefoons. Het was een rustige week in telecomland; hier zijn de kleine nieuwtjes op een rij!

Gerucht: met je Samsung-smartphone je hartslag meten zonder hartslagsensor

Volgens Samsung-fansite SamMobile is Samsung van plan om technologie in de camera en flitser van je smartphone te gebruiken om je hartslag te kunnen meten. Veel smartphones beschikken over een hartslagmeter, maar dat zou dan dus overbodig zijn. De technologie werkt waarschijnlijk op een erg ingenieuze manier: wanneer je je vinger tegen de camera aanlegt, zou de helderheid van het beeld afhankelijk zijn van de snelheid van je hartslag. Hoe sneller er bloed door je vinger wordt gepompt, hoe roder het beeld zou worden. De flitser en de aankomende SmartGlow-techniek zouden extra licht kunnen geven om het helderheidsverschil makkelijker te kunnen meten.

Bronnen: Tweakers, SamMobile.

Typen op je LG-telefoon met het toetsenbord van je pc of laptop 

Dit zul je interessant vinden als je een LG G4, G5 of V10 hebt of overweegt om er één te kopen: dankzij een nieuwe app van LG kun je via Bluetooth de besturing van je telefoon overnemen met je pc. De app biedt de mogelijkheid om bijvoorbeeld apps te starten op je telefoon met snelkoppelingen op je pc, of bijvoorbeeld tekst vanaf je pc te kopiëren en te plakken in je telefoon. Ook screenshots of foto’s direct laten zien op je pc is hiermee mogelijk. De app heet VPInput en je hebt er dus een recente high-end smartphone van LG en een pc met bluetooth voor nodig.

Bronnen: Tweakers, Google Play, LG Newsroom.

Specificaties van de 5,5-inch HTC Nexus Marlin verschijnen online

Onze vrienden van AndroidPolice hebben wat leuke informatie voor ons: de specificaties van de Nexus-phablet die dit jaar door HTC wordt uitgebracht. Eerder deze week vertelden we jullie al over de specificaties van de 5-inch Nexus-telefoon van Google die ook door HTC wordt gefabriceerd. Deze 5,5-inchversie zal de opvolger worden van de Huawei Nexus 6P en heeft de codenaam Marlin. De Nexus-telefoons van 2016 zullen ook de eerste zijn die gebruik gaan maken van Android 7.0 Nougat, waarvan de officiële naam eveneens deze week bekend werd. De high-end phablet van Google zal dit jaar beschikken over een Quad HD-scherm en 4 GB RAM-geheugen. De processor is nog onbekend, maar de kans is groot dat dit een Qualcomm-processor wordt, mogelijk de opvolger van de Snapdragon 820. Opladen van deze telefoon gaat via USB-C en de accu beschikt over 3450 mAh. De telefoon zal waarschijnlijk uitkomen in twee versies, eentje met 32 GB opslaggeheugen en eentje met 128 GB.

Bronnen: Tweakers, AndroidPolice.

Meer nieuws over: