Klantenservice open tot 23.30 uur Orderstatus

‹ Terug naar het nieuwsoverzicht

Eerste specificaties Nexus-telefoon van HTC gelekt

Eerste specificaties Nexus-telefoon van HTC gelekt
Maandag 27 juni 2016

Eindelijk! Er is weer Nexus-nieuws! Eerder dit jaar vertelde we je dat Google en HTC hun krachten bundelen voor de Nexus-telefoons van 2016. Nu zijn er eindelijk specificaties opgedoken!

Weet je het nog? Die toestellen die elk jaar een ander merk dragen? Dit jaar mag HTC haar naam op de Nexus-toestellen plakken. Deze smartphones worden elk jaar in samenwerking met Google gefabriceerd. Zoals de afgelopen twee jaar zullen er waarschijnlijk twee varianten komen, met codenamen Sailfish en Merlin. De codenamen verwijzen zoals elk jaar naar een zeedier; de LG Nexus 5X schuilde onder de naam Bullhead, terwijl de Huawei Nexus 6P de codenaam Angler droeg. Over de grote variant, de Merlin, is qua specificaties helaas nog niks bekend. De geruchten vertellen ons dat de Sailfish, net zoals de Nexus 5X, gebruik gaat maken van een Full-HD oledscherm van 5 inch . Het toestel zou aangestuurd worden door een Qualcomm Snapdragon 820-processor, die we ook in de Samsung Galaxy S7 terugvinden. Snelheid gegarandeerd dus! De lijst wordt afgemaakt met 4 GB werkgeheugen, een accu met 2770 mAh en in ieder geval een variant met 32 GB opslaggeheugen.

Nexus telefoons: een geval apart

Nexus-telefoons zijn bijzondere toestellen: ze dragen de naam van Google én van een andere fabrikant. Als (tot nu toe) enige smartphone-lijn van Google zijn Nexus-smartphones eigenlijk altijd primeurs voor nieuwe versies van Android, het besturingssysteem wat door Google wordt ontwikkeld. Vorig jaar werden de LG Nexus 5X en de Huawei Nexus 6P de eerste toestellen die gebruik maakten van Android 6 Marshmallow. Ook dit jaar lijkt het erop dat de Nexus-toestellen de eerste smartphones zullen worden die draaien op Android N. Google maakte eerder al bekend dat deze nieuwe versie in september zal verschijnen – de kans is groot dat dat ook het moment zal zijn dat de Nexus-toestellen van 2016 het levenslicht zullen zien.

Niet de eerste keer

Dit jaar is de keuze dus op HTC gevallen en dat is niet de eerste keer. In 2014 ontwierp HTC de Nexus 9; een tablet die erg populair werd. Dit succes heeft Google er mogelijk toe gezet HTC nog een kans te geven om een Nexus-toestel te maken.

Wil je als eerste op de hoogte zijn van alle nieuwtjes rondom de Nexus-toestellen en Android N? Hou dan Belsimpel.nl in de gaten voor het laatste nieuws!

Bronnen: Tweakers, Androidplanet en Androidpolice

Meer nieuws over:

Aanmelden nieuwsbrief

Vul hier je e-mailadres in en ontvang de nieuwsbrief met het laatste nieuws en de meest actuele aanbiedingen automatisch in je mailbox.

Top 5 populairste smartphones

Wileyfox Swift 2X Blue

Wileyfox Swift 2X Blue

 
Samsung Galaxy J5 (2016) J510 Black

Samsung Galaxy J5 (2016) J510 Black

 
Lenovo P2 Grey

Lenovo P2 Grey

 
Motorola Moto G5 Grey

Motorola Moto G5 Grey

 
Huawei P9 Lite Black

Huawei P9 Lite Black

 

Laatste tweets van Belsimpel.nl