‹ Alle nieuwsberichten

Naam Android 7.0 bevestigd: Nougat

Naam Android 7.0 bevestigd: Nougat

Google heeft via Snapchat en Twitter de naam van de nieuwste versie van hun besturingssysteem bekendgemaakt: Android Nougat. Nougat is de opvolger van Android 6.0 Marshmallow.

De naam volgt na een actie waarbij Android-gebruikers zelf een naam mochten aandragen. Daarbij waren er twee eisen. De eerste was dat de naam moest beginnen met de letter N. De tweede eis hield in dat de nieuwe versie weer naar een zoetigheid werd vernoemd, net als alle andere versies van Android. Wij hebben een tijdje geleden ook een gokje gewaagd en we zijn wel een klein beetje trots dat we het goed hadden!

Google houdt dus vast aan zijn traditie. Sinds de derde versie genaamd Cupcake, krijgt elke nieuwe update een naam beginnend met de volgende letter uit het alfabet. Zo volgden onder andere Donut (versie 1.6), Gingerbread (versie 2.3), KitKat (versie 4.4) en Lollipop (versie 5.1). De laatste versie Marshmallow wordt nu dus opgevolgd door Android Nougat.

Google is al een tijd bezig met het ontwikkelen van de nieuwe update. In maart kwam de bèta-versie al beschikbaar voor de laatste Nexus-toestellen 5X en 6P, de smartphones die ze zelf in samenwerking met LG en Huawei ontwikkelden. In Android 7.0 Nougat heb je de optie voor een splitscreenmodus, waarmee je twee apps naast elkaar gebruikt. Daarnaast is de accubesparende functie Doze verbeterd, zodat je mobiel langer mee gaat.

Wil je meer weten over de verbeteringen en vernieuwingen in Android 7.0 Nougat? Lees dan ons uitgebreide nieuwsbericht hierover! De update van het besturingssysteem van Google wordt later dit jaar uitgebracht. Kun je niet wachten en wil je hem vast proberen? Schrijf je dan in voor het bètaprogramma van Google of schaf een van de nieuwste Nexus-toestellen aan via Belsimpel.nl!

 

Bron: Tweakers, Androidplanet