‹ Alle nieuwsberichten

Morgen: het Google I/O event!

Morgen: het Google I/O event!

Morgen is het zo ver, dan barst het driedaagse evenement van Google los! Vanuit het hart van de tech-wereld, zal een livestream te volgen zijn met de nieuwste ideeën en ontwikkelingen van het grootste technologiebedrijf te wereld.

We bespreken hier alvast wat de geruchtenmachine suggereert dat Google gaat presenteren tijdens dit evenement. Dit zijn: de VR-bril, Android N, Project ARA: stel zelf je telefoon samen, Project Tango: een nieuwe 3D-toepasssing, en een upgrade van Android Wear.

Android/Google VR

Google werkt hard aan een Virtual Reality-beleving. Zo zou het bedrijf een VR-headset ontwikkelen die op zichzelf staat. Hierbij zijn dus geen smartphone, PC of console meer nodig om de bril te gebruiken. Andere geruchten gaan over een kwalitatief hogere versie van de kartonnen VR-bril, maar dan gemaakt van plastic. Het is dus mogelijk dat Google hier meer over gaat onthullen op het aankomende evenement. Ook is er sprake van een VR-plugin in Android, maar deze zal waarschijnlijk pas beschikbaar zijn als meer telefoons draaien op Android N.

Android N

Een van de opvallendste dingen die tijdens het evenement wordt verwacht is een vervroegde onthulling van Android N. Vele speculaties doen de ronde over de nieuwste versie van het besturingssysteem. Zo wordt er gezegd dat het systeem een splitscreenmodus en een nieuwe knop om alle openstaande apps tegelijkertijd te sluiten, bezit. Ook bespaar je nog handiger energie door ‘Doze Mode 2.0’. Verder voert Google de nodige stabiliteitsverbeteringen en nieuwe looks door in het systeem. Bovendien gaan er natuurlijk geruchten over de naam van het besturingssysteem. Want waar zal de letter N voor staan.. Wordt het Nougat? Of toch Nutella? Tijdens dit evenement wordt het allemaal duidelijk!

Project Ara

Het ATAP-team, verantwoordelijk voor dit project, ontwikkelt een telefoon die qua hardware aan te passen is aan de individuele gebruiker. Zo kun je kiezen voor een extra batterij, het soort camera en het soort beeldscherm. De gebruiker haalt heel makkelijk zelf de onderdelen uit het toestel om te verwisselen. Zo pas je je telefoon aan je eigen eisen aan en zijn modules die niet goed meer werken of die je niet meer nodig hebt, heel makkelijk te vervangen. Ook nieuw ontwikkelde snufjes zijn zo simpelweg in je ‘oude’ telefoon te zetten en te gebruiken. Je telefoon heeft hierdoor een veel langere levensduur! Ook vermindert dit het elektronische afval.

Project Tango

Project Tango is een uitbreiding van je Android-apparaat wat betreft het vastleggen van beweging en ruimte. Deze toffe nieuwe 3D-toepassing zorgt ervoor dat je toestel weet waar het zich bevindt en hoe het zich door de ruimte beweegt. De ontwikkelde Tango-sensoren registreren de wereld om het apparaat heen. Het vastleggen van diepte en ruimte geeft hele nieuwe mogelijkheden voor het integreren van de virtuele wereld met de echte wereld om je heen. Ook herkennen de sensoren plaatsen die eerder zijn bezocht. In samenwerking met Lenovo werden een telefoon en een tablet ontwikkeld met de Tango-technologie. Waarschijnlijk zal iets hiervan gepresenteerd worden op het dit evenement. Een opvallende toevoeging is het plan om de wereld in 3D in kaart te brengen. Hier zal het dan dus gaan om de binnenkanten van gebouwen in plaats van de buitenwereld, zoals we dat kennen van de Google Maps.

Android Wear

Ook zal Google op dit evenement met een langverwachte upgrade van Android Wear-lijn komen. Dit zijn de smartwatches van Android, waarmee je maximaal gebruik maakt van je Android-toestel. Nog niet duidelijk is wat de vernieuwingen in de horloge-lijn zullen zijn, maar er staan meerdere presentaties geprogrammeerd. Dit duidt er hopelijk op dat er veel nieuwe ontwikkelingen zijn! Het is duidelijk dat ons veel te wachten staat tijdens het aankomende evenement en wij kijken reikhalzend uit naar het begin ervan! Wil je op de hoogte blijven van de razend interessante onthullingen? Houd dan Belsimpel.nl in de gaten!

Bronnen: Android Authority, TechRadar, Android Planet, Google.

Meer nieuws over: