‹ Alle nieuwsberichten

Het laatste telecomnieuws van week 24 2016

Het laatste telecomnieuws van week 24 2016

Als techneut een zakcentje bijverdienen bij Google, de bijverschijnselen van Virtual Reality en een anti-smartphone die wel heel veel kan: je leest het in het nieuwsoverzicht van week 24!

Bijverdienen bij Google

Wil je een zakcentje bijverdienen in de zomermaanden? Dan is het handig om een beetje technisch te zijn. Google kondigde vorige week namelijk aan dat ze 33% meer gaan uitbetalen aan mensen die een lek vinden in Android. Sinds een jaar geeft Google de melders van lekken een financiële beloning. De hoogte van het bedrag hangt af van de ernst van het lek. Onderhand heeft Google al aan 82 mensen een financiële beloning van in totaal 550.000 dollar uitgereikt. Het recordbedrag staat tot nu toe op 75.750 dollar, wat omgerekend ruim €67.000 is. Daar kan je vakantiebaantje vast niet tegenop! Google is bij lange na niet het enige bedrijf dat hackers aanspoort beveiligingslekken te ontdekken en melden. Veel bedrijven reiken een beloning uit om hun systeem beter te beveiligen. De beloningen zijn er in allerelei soorten en maten, van een leuke zakcent tot een t-shirt met opdruk. Dat je nooit te jong bent om aan je technische skills te werken, bewees Jani laatst. Het 10-jarig jongetje uit Finland ontving van Facebook 10.000 dollar omdat hij aantoonde alle geschreven teksten op Instagram te kunnen verwijderen. 

Bron: Android Developers Blog en NOS

Virtual Reality; leuk, maar soms misselijkmakend

Dat Virual Reality een belangrijke rol gaat spelen in de toekomst, mag onderhand duidelijk zijn. Nu wordt het al gebruikt voor spelletjes, maar later zal het ook onderdeel worden van de omgang met machines, informatie en andere mensen. Meerdere bedrijven ontwikkelen daarom nieuwe apparaten en technologieën, zoals de Samsung Gear VR, Huawei Daydream en wellicht ook iReality. Hoewel de ontwikkelingen nog in volle gang zijn, is er ook al een probleem gevonden met de virtualrealitybril: sommige mensen worden er misselijk van. Dit komt doordat je een verschil ervaart tussen wat te zien is in de echte wereld en wat je waarneemt met de bril. De symptomen van 'virtualrealityziekte' bestaan uit misselijkheid, zweten, desoriëntatie en vermoeidheid. Gelukkig is er ook al een oplossing. Tijdens bewegingen wordt het gezichtsveld verkleind door de gebruikelijke rechthoeken te vervangen door rondjes. Hierdoor hebben mensen minder last van de symptomen en kunnen ze langer in de virtuele wereld blijven. 

Bron: NU.nl

De anti-smartphone voor smartphoneliefhebbers

Wil je wel bereikbaar zijn, foto's kunnen maken en snel even de tijd aflezen, zónder dat je constant wordt afgeleid van de echte wereld? Dan is de smartphone van Monohm Runcible wellicht iets voor jou. Deze nieuwe, ronde smartphone is gemaakt om niet constant verbonden te zijn zodat je meer aandacht hebt voor de wereld om je heen. Het is eigenlijk een anti-smartphone, waarmee je wel kan fotograferen, SMS'en en bellen, maar niet altijd informatie naar je toe gepusht krijgt. Het filmpje hieronder legt het concept uit en je ziet de eerste beelden van het mooie apparaat, dat meer lijkt op een sieraad dan op een telefoon. Verwacht wordt dat de Runcible vanaf september wordt geleverd. De gewone variant zal ongeveer €350,- kosten en je zal ongeveer €440,- neer moeten leggen voor de stijlvolle, houten variant. 

Bron: Tweakers