‹ Alle nieuwsberichten

Huawei gaat eerste Daydream-smartphone maken

Huawei gaat eerste Daydream-smartphone maken

Een topman van de Chinese smartphonefabrikant Huawei heeft onlangs laten weten aan een nieuwe Huawei-smartphone met ondersteuning voor Daydream te werken. Daydream is Googles Virtual Reality-platform dat onlangs aangekondigd is tijdens Google I/O 2016, de jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie van Google.

Dit nieuwe Huawei-toestel wordt waarschijnlijk één van de eerste Daydream VR-smartphone. CEO van Huawei, Richard Yu, laat in een interview met de Wall Street Journal weten dat Huawei’s Daydream-toestel nog dit najaar verschijnt. Waarschijnlijk komt deze VR-smartphone uit als phablet, een kruising tussen een smartphone en tablet.

Daydream

Met het VR-platform Draydream zorgt Google voor een Virtual Reality-oplossing voor Android-smartphones. Daydream wordt naar alle waarschijnlijkheid ingebouwd in het nieuwe besturingssysteem Android N. Niet alleen smartphonefabrikanten, maar ook diensten als HBO, YouTube en Netflix geven aan Daydream te gaan ondersteunen. Verder brengt Google dit najaar een Daydream-bril uit waar je zelf je smartphone in kunt stoppen. Huidige Android-toestellen kunnen Daydream niet ondersteunen, omdat het beeldscherm, de processor en de sensoren niet voldoen aan de Daydream-standaarden.

We houden je op de hoogte wanneer er meer bekend wordt gemaakt over Huawei’s nieuwe smartphone met Daydream-ondersteuning!

GSM Info , Androidworld , Androidworld .