‹ Alle nieuwsberichten

Handige functie iOS 10: raise to wake

Handige functie iOS 10: raise to wake

Vorige week kondigde Apple de nieuwste versie van iOS aan. Eén van de interessantste functies van het besturingssysteem wordt naar ons idee raise to wake. Deze functie zorgt ervoor dat je scherm automatisch aan gaat als je de iPhone oppakt. 

Elke versie van iOS biedt altijd weer een heleboel leuke en handige vernieuwingen en dat is ook het geval met iOS 10. Vorige week schreven we al over de mogelijkheid om standaardapplicaties te verwijderen en verbeteringen in onder andere iMessage. Raise to wake is in ieder geval zo’n functie waarmee Apple zich écht probeert te onderscheiden van de concurrentie. Waarom is raise to wake dan zo bijzonder? Eigenlijk vooral omdat het geïntroduceerd is naar aanleiding van “klachten” van gebruikers over de vingerafdrukscanner. Deze is zó snel dat gebruikers de notificaties op hun lockscreen niet eens kunnen lezen. Raise to wake lost dat (luxe)probleem definitief op!

Beschikbaarheid

Raise to wake wordt helaas niet beschikbaar voor alle iPhones. De functie werkt namelijk alleen op telefoons die een M9-coprocessor hebben, de chip die de bewegingen van het toestel verwerkt. Van de huidige iPhones krijgen dus alleen de iPhone 6S, 6S Plus en de iPhone SE beschikking over de functie. Dit geldt overigens ook voor bepaalde andere functies, zoals 3D Touch. De verwachting is dat raise to wake nog niet wordt geïmplementeerd op de iPad Pro, aangezien die nog een oudere Touch ID-sensor heeft. Het probleem van de “te snelle” scanner heb je daar dus niet. Overigens geldt hetzelfde voor de iPhone SE. Toch lijkt de functie voor dat toestel wel beschikbaar te komen.

Bron: iculture.nl

Meer nieuws over: