‹ Alle nieuwsberichten

WWDC 2016: Apple kondigt iOS 10 aan

WWDC 2016: Apple kondigt iOS 10 aan

Gisteren was het jaarlijkse WWDC of World Wide Developers Conference, waar Apple zo goed als elk jaar de nieuwste versie van iOS aankondigt. Ook dit jaar was het weer raak: Apple presenteerde gisteren iOS 10. We zetten de belangrijkste updates voor je op een rijtje.

Zoals altijd begon Apple met wijze woorden over de focus op gebruiksgemak en het lijkt erop dat ze dit ook dit jaar weer waar gaan waarmaken met iOS 10. Apple heeft flink wat verbeteringen aangekondigd voor standaard-apps en ook veel grafische updates laten zien. Hiermee wordt het besturingssysteem wat elke dag miljoenen iPhone ’s en iPad ’s aanstuurt nóg makkelijker te gebruiken en ziet het er nóg prettiger uit.

Lockscreen

Om te beginnen laat Apple zien dat ze het vergrendelingsscherm of lockscreen hebben verbeterd. Veel Applegebruikers hebben in feedback aangegeven dat de vingerafdrukscanner zo snel is dat ze niet de tijd hebben om notificaties te zien op het vergrendelde scherm, voordat de telefoon ontgrendeld wordt. Apple luistert naar haar fans en zorgt er met deze update voor dat het scherm van je telefoon automatisch aangaat wanneer je hem oppakt. Daarnaast kun je met iOS 10 makkelijker bij je camera komen vanaf het vergrendelde scherm, door simpelweg naar rechts te swipen. Handig! 

iMessage

De nieuwste versie van Apple ’s berichtensysteem iMessage zorgde er meerdere malen voor dat de zaal in harmonie juichte en klapte. Emoji’s, de voor iedereen beroemde smileys en andere emoticons, zijn voortaan drie keer zo groot en meer geïntegreerd in het toetsenbord, waardoor je bij het openen van het Emoji-toetsenbord automatisch al getypte woorden kan veranderen in Emoji’s met een simpele touch. Ook ondersteunt iMessage voortaan handgeschreven berichten en krijg je een boel fullscreen-effecten erbij om je berichten op te leuken. Misschien zijn dit de updates die iMessage nodig heeft om mee te kunnen doen met de grote berichtenservices WhatsApp en Facebook Messenger!

Foto’s

De verbeterde foto-app zal met iOS 10 in staat zijn om beter gezichten te herkennen op foto’s. Hiermee kan de app vervolgens foto’s koppelen om zo een leuk album of filmpje te maken met alle foto’s met hetzelfde thema. Zo kun je bijvoorbeeld erg gemakkelijk een filmpje maken met alle foto’s die je het afgelopen jaar van je hond of kat hebt gemaakt, met een leuk muziekje eronder! Natuurlijk heeft Apple nog veel meer nieuwe dingen laten zien, waaronder een verbeterde Maps-app, een nieuwe Siri, meer ondersteuning voor 3D-touch en een nieuwe app om apparatuur van je homekit te besturen. Daarnaast zal je vanaf nu in staat zijn vooraf geïnstalleerde apps die je niet gebruikt gewoon te verwijderen. Je hoeft ze dus niet meer allemaal in een mapje gelabeld ‘troep’ te stoppen! iOS 10 zal voor gebruikers beschikbaar zijn vanaf de herfst. Houd Belsimpel.nl in de gaten voor het laatste nieuws over iOS 10!

Bronnen: Tweakers , NOS , Phone Arena, BGR

Meer nieuws over: