‹ Alle nieuwsberichten

iOS 10: standaard-apps worden onzichtbaar

iOS 10: standaard-apps worden onzichtbaar

Deze week brachten wij jullie al op de hoogte van Apple's nieuwe aankondigingen op het jaarlijkse World Wide Developers Conference. Één van de belangrijkste updates ging over iOS 10, de nieuwste versie van Apple’s besturingssysteem. 

Apple maakt het in iOS 10 mogelijk om de standaard-apps van Apple te ‘verwijderen’. Een functie die tijdens WWDC niet genoemd is, maar voor veel iPhone-gebruikers zeer welkom is.

Standaard-apps

Apps zoals ‘Aandelen’ en ‘Tips’ staan al standaard op je iPhone wanneer je deze voor het eerst gebruikt. Veel mensen gebruiken deze apps niet en slepen ze allemaal naar aan apart mapje. Een deel van de standaard-apps kun je binnenkort dus verwijderen. Apps zoals Safari, Zoek iPhone, instellingen, camera, klok, Wallet, Foto’s, iMessage, App Store en Gezondheid kunnen niet verwijderd worden.

Apple maakt het nu dus mogelijk om 26 standaard-apps te verwijderen! Maar zijn deze apps dan echt van je iPhone af? Het antwoord is, helaas, nee.

Apps worden onzichtbaar

Een standaard-applicatie is op dezelfde manier te verwijderen als een geïnstalleerde app. Houd het icoon van de app ingedrukt en zodra deze begint te bewegen klik je op het kruisje. Nu is de app van je telefoon af. De standaard apps verdwijnen dan van je homescreen, maar worden niet gedeïnstalleerd. De apps zijn namelijk onderdeel van iOS 10. Deze apps kunnen ook alleen een update krijgen als het gehele besturingssysteem vervangen wordt door een nieuwe versie, bijvoorbeeld iOS 11.

Beveiliging

Dat de standaard-apps niet helemaal van je telefoon worden verwijderd heeft alles te maken met de beveiliging van Apple. Wanneer je een nieuwe iOS-update ontvangt is dit ook tegelijkertijd een handtekening van Apple dat de update daadwerkelijk van hun afkomt. Voor Apple is het gewoonweg onmogelijk om voor iedere gebruiker een aparte update beschikbaar te maken.

Apple maakt de standaard-applicaties onzichtbaar en verwijdert ook de gebruikersdata, maar de apps staan wel nog steeds op je toestel. Mocht je alle standaard apps willen verwijderen om zo extra ruimte op je iPhone te krijgen, dan is dit helaas niet mogelijk.

In totaal kun je 26 apps onzichtbaar maken:

Aandelen

Herinneringen

Kompas

Tips

Calculator

Home

Mail

Video's

Calender

iBooks

Muziek

Watch

Contacten

iCloud Drive

Nieuws

Weer

Dictafoon

iTunes Store

Notities

Zoek Vrienden

Facetime

Kaarten

Podcasts

 

iOS 10 komt in het najaar van 2016 uit. De nieuwe iPhone 7 wordt ook in het najaar verwacht. Benieuwd naar de laatste geruchten? We hebben ze hier allemaal voor je verzameld!

Bronnen: Onemorething, NOS, iCulture

Meer nieuws over: