‹ Alle nieuwsberichten

Het laatste telecomnieuws van week 23 2016

Het laatste telecomnieuws van week 23 2016

Samsung Galaxy Note 7 Edge misschien de volgende phablet van Samsung, downloads van grote apps lopen terug en het verdwijnen van de 3,5-millimeter-ingang voor koptelefoons. De hoogtepunten in telecomland van week 23!

Samsung Galaxy Note 7 Edge?

We hebben al eerder over de aankomende phablet van Samsung geschreven, maar er is nu een afbeelding verschenen waarop nog meer duidelijk lijkt te worden. Op de afbeelding lijk je een 7 te kunnen zien. Ook staat er write on the Edge of something great – dit wijst waarschijnlijk op een Edge-variant van het toestel. Wij wachten de bekendmaking van de nieuwe Note in ieder geval vol verwachting af – waarschijnlijk is dit binnen nu en twee maanden.

Bronnen: Evan Blass, Phone Arena

Grote apps steeds minder gedownload

WhatsApp, Facebook, YouTube en Twitter – applicaties die bijna iedereen wel op zijn smartphone heeft. Het aantal downloads van deze applicaties loopt echter achteruit. Dat is op zich niet zo heel vreemd: een groot deel van de gebruikers heeft deze applicaties ondertussen al wel op zijn telefoon staan. Opvallend is dat apps als Uber en Snapchat nog wel heel veel groeien. Dit kan komen doordat dit relatief jonge applicaties zijn – er zijn nog veel gebruikers te winnen voor deze twee applicaties.

Bron: Tweakers

De afzwaai van de 3,5-mm-jack?

Het is zo logisch dat-ie erop zit dat je je bijna geen smartphone voor kunt stellen zonder: De 3,5 mm-ingang voor koptelefoons op je smartphone. Toch zijn er verschillende fabrikanten die dit afgezworen hebben of dat binnenkort gaan doen. Bijvoorbeeld de Motorola Moto Z en Moto Z Force – deze spiksplinternieuwe toestellen hebben alleen een USB-C-ingang. Gelukkig krijg je er wel een adapter bij, zodat je je oordopjes gewoon kunt gebruiken. Er gaan ook al een hele tijd geruchten dat de iPhone 7 geen audio-ingang meer heeft.