‹ Alle nieuwsberichten

Note 7: telefoon met de kleinste randen ooit!

Note 7: telefoon met de kleinste randen ooit!

Uit de gelekte renders is veel op te maken over de nieuwste aanwinst van de Note-familie. Onder andere is te zien dat het toestel een usb-c-poort bezit, een scherm van 5,75-inch heeft en waarschijnlijk voorzien is van een stylus en een irisscanner. Ook is het nog niet zeker of het toestel de naam ‘Note 7’ in plaats van ‘Note 6’ zal dragen.

Samsung Note 7

Uit de gelekte foto’s is op te maken dat het scherm van de Note 7 waarschijnlijk 5,75-inch groot zal zijn. Dit grote scherm is licht gebogen aan de zijkanten. De bezels naast het scherm zijn ongeveer 1,2mm per kant. Als we de geruchten mogen geloven dan zou de Note 7 wel eens de smartphone met de kleinste randen ooit kunnen worden. Het ontwerp ziet er in ieder geval strak en clean uit. Uit eerdere geruchten is af te leiden dat het oled-scherm van de Note 7 een resolutie zal hebben van 2560x1440 pixels.

Opvallend is ook de naam van de Note 7. Het lijkt er namelijk op dat in de benaming van de Note-reeks de Note 6 wordt overgeslagen. Dit heeft waarschijnlijk te maken met het gelijk trekken van de nummering van de Note-lijn met de S-serie. Deze lopen niet gelijk omdat de eerste telefoon uit de Note-reeks anderhalf jaar na de eerste Galaxy S werd uitgebracht.

De Note 7 wordt waarschijnlijk uitgerust met een usb-c-aansluiting. Dit is nieuw in de Note-serie. Dat maakt de Note 7 tot het eerste high-end toestel van Samsung die wellicht niet compatibel is met de Gear VR-headset. Om deze Virtual Reality-bril te gebruiken is namelijk een micro-usb-poort in je telefoon nodig.

Daarnaast zijn op de uitgelekte renders ook twee extra sensoren te zien aan de voorkant van het toestel. Dit duidt er op dat de telefoon waarschijnlijk een irisscanner zal hebben. Ook is aan de onderkant een slot voor een stylus te zien. Er zijn dus veel vernieuwende veranderingen doorgevoerd in de Note 7, daarom kijken wij erg uit naar de presentatie van het toestel in augustus!

Bronnen: Tweakers en AndroidWorld

Meer nieuws over: