‹ Alle nieuwsberichten

Facebook Messenger ook verplicht gesteld voor gebruikers via mobiele site

Facebook Messenger ook verplicht gesteld voor gebruikers via mobiele site

De mobiele website van Facebook is voor veel mensen een oplossing om Facebook te gebruiken zonder de zware applicaties te installeren. Bijkomend voordeel was dat je dan ook niet de verplichte Messenger-app hoefde te downloaden voor het verzenden van berichten – dat kon gewoon via de mobiele site. Kon, want binnenkort is dit niet meer mogelijk. We hebben tips voor je, als je Facebook en Messenger wilt blijven gebruiken via je mobiele browser.

Veel smartphonegebruikers hebben de Facebook-app op hun telefoon staan. Deze app neemt echter veel ruimte in – en dit is alleen maar meer geworden sinds je de Messenger-app erbij neemt als je wil chatten via Facebook. Velen omzeilen dit door te Facebooken via de mobiele browser te gebruiken. Zo kon je je chats gewoon lezen en versturen. Dit kan echter niet meer – ook als je in de webbrowser naar je chat-tabje gaat verwijst Facebook je nu door naar de Messenger-app in de app store van je telefoon.

Niet te omzeilen …

Zoals het er nu naar uitziet moet je Facebook Messenger installeren als je met je contacten wilt chatten via Facebook. Hier is niet iedereen blij mee. De beide applicaties kosten veel data en nemen veel ruimte in op je interne geheugen. Verder hebben Facebook én Messenger toegang nodig tot heel veel persoonlijke informatie. Een kleine greep uit de rechten van de apps: toegang tot al je agenda-informatie, sms-berichten, contacten, oproepenlijst, locatie, toegang tot je WiFi-verbinding en deze verbinden of verbreken, en ga zo maar door. Grote kans dat je dit niet eens wist.

… of toch wel?

Gelukkig hebben we een paar tips voor je zodat je Facebook en/of Messenger kunt blijven gebruiken zonder dat je de Messenger-applicatie op je telefoon hoeft te hebben.

  • Als je Facebook opent met je mobiele browser, gaat-ie automatisch naar m.facebook.com. Dit betekent dat je op je mobiele versie van de website zit. Als je m. weghaalt, ga je naar de desktopbrowser – de Facebookversie zoals je hem ook op je laptop of pc hebt. Zo kun je het chat-tabje gewoon openen! Kans is wel dat dit meer data gebruikt.
  • Een vereenvoudigde versie van Facebooks mobiele site is mbasic.facebook.com. Deze site ziet er niet erg mooi uit, maar doet zijn werk prima. Ook hier kun je gewoon je chats lezen en versturen! Deze optie gebruikt minder data dan bijvoorbeeld de mobiele website van Facebook, doordat de vormgeving zo simpel is.
  • Je kunt de chats ook bewaren voor als je 's avonds weer achter je laptop of pc kruipt.

Tóch de Facebook- en Messenger-app op je smartphone houden? We hebben dossiers over dataverbruik en telefoongeheugen. We geven je in deze dossiers tips om dataverbruik te beperken en je telefoongeheugen vrij te houden!

Bronnen: All About Phones, TechCrunch, The Independent en Nu.nl.

Meer nieuws over: