‹ Alle nieuwsberichten

Belsimpel.nl presenteert aan u het dossier Windows 10

Belsimpel.nl presenteert aan u het dossier Windows 10

Binnenkort komt Microsoft met een software-update voor het eigen besturingssysteem Windows. Windows 10 zal Windows 8.1 opvolgen en is een grote verandering voor alle apparaten van Microsoft. In ons dossier Windows 10 vindt u alle informatie over dit besturingssysteem.

Op 30 september 2014 presenteerde Microsoft Windows 10 als opvolger van Windows 8.1. Het grootste doel van deze update is de compatibiliteit tussen verschillende apparaten. Bijvoorbeeld tussen uw Windows Phone telefoon en uw Windows computer of laptop. Op deze manier moeten alle platforms van deze apparaten perfect met elkaar kunnen samenwerken en synchroniseren. Deze samenwerking zorgt ervoor dat uw smartphone en laptop met Windows 10 dezelfde applicaties delen. Verder wordt uw content eenvoudig gesynchroniseerd zodat u altijd en overal bij uw bestanden kunt. Hoe werkt dit dan in de praktijk? Wanneer u bijvoorbeeld thuis vanaf uw computer in een Word document bent begonnen te werken, kunt u later in de trein van uw smartphone of tablet in hetzelfde bestand verder werken. Dit is een geheel nieuwe ervaring van alle mobiele apparaten.

Microsoft 10 Mobile

Voor de gebruikers van een Nokia of Microsoft Lumia smartphone zijn er veranderingen zichtbaar. De interface van het besturingssysteem krijgt bijvoorbeeld een nieuwe look. De bekende Live Tiles zijn in Windows 10 Mobile doorzichtig, zodat de achtergrond van uw telefoon nog beter zichtbaar is. De geïntegreerde applicaties van Microsoft Office worden geoptimaliseerd. Dit betekent dat een app als Word of Outlook op een telefoon dezelfde ervaring krijgt als op uw computer. Verder gaat Nokia HERE Maps huidig navigatie-applicatie Bing Maps vervangen. Het navigatiesysteem is al bekend bij de Nokia gebruikers en zal vanaf nu standaard in het besturingssysteem geïntegreerd zijn. Groot voordeel va Nokia HERE Maps is de mogelijkheid om kaarten offline te gebruiken. U downloadt thuis via uw WiFi-netwerk de gewenste kaarten en wanneer u op pad gaat kunt u ze gebruiken zonder data van uw internetbundel te verbruiken.

Windows 10 Mobile zal voor alle Lumia telefoons met Windows Phone 8.1 in het najaar van 2015 uitgebracht worden. Wilt u meer lezen over Windows 10? Bekijk dan het dossier Windows 10 op Belsimpel.nl.