‹ Alle nieuwsberichten

4g-netwerk Tele2 per 2016 landelijk dekkend

4g-netwerk Tele2 per 2016 landelijk dekkend

Als laatste provider zal ook Tele2 in 2016 het snelle 4g-netwerk over heel Nederland aanbieden. Dit heeft de telecomaanbieder bekendgemaakt tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers.

Tele2 geeft aan de landelijke dekking uiterlijk maart volgend jaar rond te hebben. Op dit moment is er nog dekking van 80 procent, maar over ruim acht maanden zullen zij proberen dit zo dicht mogelijk bij de 100 procent te krijgen. Hoewel providers er hun best voor doen, is absoluut volledige dekking nog niet behaald en zullen de dekkingspercentages tussen de 95 en 99 liggen. Dit is afhankelijk van de afstand tussen mobiel en zendmast.

Dat ook Tele2 binnen afzienbare tijd het 4g-netwerk aanbiedt, is een goed teken voor iedereen die gebruik wil maken van snel internet op de smartphone. Al een dik jaar geleden, in april 2014, pleitte KPN praktisch overal in het land het 4g-netwerk aan te kunnen bieden. Vodafone volgde vijf maanden later in september en over slechts drie maanden zullen alle klanten van T-Mobile gebruik kunnen maken van het snelste internet voor mobiele telefonie op dit moment. Reden dat Tele2 later met het 4g-netwerk is dan deze providers heeft te maken met de eerder genoemde zendmasten. Waar Tele2 volledig nieuwe antennes moest laten plaatsen, konden de andere providers eenvoudiger de bestaande antennes laten vervangen. Tele2 is al een tijdje bezig met het overzetten van bestaande klanten van het 3g-netwerk naar het 4g-netwerk, en denkt met dit alles dus in maart 2016 klaar te zijn zodat ook zij en hun klanten mee kunnen gaan in de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van mobiele internet.

Kijk op Belsimpel.nl voor toestellen die toegang bieden tot het 4g-netwerk. Zo geeft Tele2 korting op een abonnement met de Samsung Galaxy S6 32GB en bij aanschaf van een HTC One M8s met een Tele2 abonnement krijgt u nu €100,- retour!

Bron: Tweakers

Meer nieuws over: