‹ Alle nieuwsberichten

Android M officieel aangekondigd door Google

Android M officieel aangekondigd door Google

Gisteren heeft Google tijdens de I/O-ontwikkelaarsconferentie de langverwachte Android 6.0 versie aangekondigd: Android M. Het nieuwe besturingssysteem van Android zal naar verwachting deze herfst worden uitgebracht en is in een aantal opzichten flink verbeterd.

Google Android M is de opvolger van Android 5.0 Lollipop die geroemd werd om zijn gebruiksvriendelijkheid en minimalistische design. De zesde versie van dit besturingssysteem is een aantal veranderingen ondergaan. Zo is Android M voorzien van een verbeterde accuduur. Dit is te danken aan optimalisaties binnen Android, die bijvoorbeeld sneller opladen mogelijk maken. Daarnaast is er een nieuwe functie 'Doze'. Android M kan namelijk leren wanneer het toestel wel of niet wordt gebruikt dankzij een bewegingssensor. Als het toestel niet in gebruik is dan herkent Android M dit en sluit automatisch bepaalde apps en diensten af om het apparaat in een soort slaapstand te brengen. Op deze manier bespaard Android M veel batterij en gaat de telefoon in standby-modus tot wel twee keer zo lang mee!

Niet alleen de accuduur is verbeterd, Android M legt ook de nadruk op een verbeterde privacy. Dit houdt in dat er meer privacy opties voor de gebruiker komen. Als gebruiker kunt u met Android M bepalen welke applicaties uw gegevens mogen gebruiken. Toestemming wordt vanaf nu alleen gevraagd zodra dit nodig is. Deze toestemming kan de gebruiker op ieder moment weer intrekken via instellingen. Voorheen was dit niet het geval en moest de gebruiker alle verzoeken van apps in zijn geheel accepteren of weigeren. Daarnaast biedt Android M ondersteuning voor vingerafdrukscanners die Google er zelf in heeft gebouwd. Dit was eerder nog niet beschikbaar en dus moesten telefoonfabrikanten zelf de software voor een vingerafdrukscanner er in bouwen. Verder gaat Google de concurrente aan met Apple Pay en introduceert in Android Pay. Er kan via Android Pay gemakkelijk worden betaald door middel van de NFC technologie. De verbeterde vingerafdrukscanner kan gemakkelijk worden gebruikt voor deze dienst. Vooralsnog is Android Pay alleen beschikbaar in de Verenigde Staten. 

Google Now, de slimme assistent, heeft voor Android M ook een verbetering ondergaan. De assistent reageert snel op uw stem en kan uit meerdere applicaties informatie halen om u nog beter te kunnen helpen. Verder is Android M voorzien van een verbeterde communicatie tussen webpagina's en applicaties. De beste Android smartphone heeft Belsimpel.nl voor u geselecteerd, bekijk ze hier.

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen omtrent Android M? Houd Belsimpel.nl dan goed in de gaten!