‹ Alle nieuwsberichten

Wereldmilieudag: Draag bij aan een beter milieu

Wereldmilieudag: Draag bij aan een beter milieu

Op vrijdag 5 juni is het Wereldmilieudag. Een dag waarop we extra focus leggen op hoe we iets bij kunnen dragen aan een beter milieu. Belsimpel steunt dit initiatief en zet daarom Fairphone, het telefoonmerk dat zich hier al jaren voor inzet, deze week in het zonnetje. Draag jij ook je steentje bij?

Impact van de consumptiemaatschappij

Het komt je vast wel bekend voor, de nieuwsberichten waarin staat dat het steeds warmer wordt op de aarde. Maar hoe komt dat eigenlijk? Vandaag de dag wil iedereen het nieuwste van het nieuwste, vooral smartphones zijn hier een goed voorbeeld van. Nieuwe telefoons worden gekocht, oude telefoons worden weggegooid of blijven in de la liggen. De uitlaatgassen die komen kijken bij de productie en vervoer van alle producten, en alle resten van materialen die gebruikt worden en in de natuur terechtkomen, dragen bij aan de opwarming van de aarde. Het is dus een belangrijke dag om bij stil te staan.

Wereldmilieudag

Al sinds 1974 wordt ieder jaar op 5 juni Wereldmilieudag gevierd. Op deze dag wordt extra gefocust op de bijdrage die iedereen kan leveren aan een beter milieu. De laatste jaren zijn steeds meer mensen zich bewust van de impact op de natuur en gaan bewuster leven. Fairphone is het enige telefoonmerk dat zich volledig inzet voor eerlijkheid en duurzaamheid binnen de telecombranche, en daarom zetten wij hen in het zonnetje!

Fairphone

Fairphone zet zich al jaren in voor een betere en eerlijkere wereld. De telefoons van Fairphone worden zo eerlijk mogelijk gemaakt van duurzame en (deels) gerecyclede materialen. Het toestel is gemaakt uit losse onderdelen, ook wel ‘modulair’ genoemd. Dit zorgt ervoor dat je 1) Zelf heel gemakkelijk je telefoon kunt repareren, en 2) De telefoon niet hoeft op te sturen voor reparatie, wat ook weer uitlaatgassen scheelt. Dat is beter voor het milieu, én beter voor je portemonnee!

Inruilactie Fairphone

Daarnaast stimuleert Fairphone het verminderen van e-afval; electronisch afval. Dit doen ze dus al door te werken met gerecyclede materialen, maar ook door terugnamepromoties. Wist je namelijk dat 1,6 miljard oude telefoons liggen te verstoffen in laden en kasten? Deze telefoons bevatten vele materialen die hergebruikt kunnen worden, dus het is enorm zonde dat hier niks mee gebeurt. Fairphone wil dat voorkomen en stimuleert juist om je telefoon te laten recyclen. Je ontvangt daarom, als je de Fairphone 3 aanschaft, een Belsimpel-kortingsvoucher t.w.v. €75,- als je je oude Fairphone inlevert of €20,- voor elke andere telefoon! Hiermee koop je bijvoorbeeld losse onderdelen (scherm module, batterij, camera, etc.) of de modulaire earphones. Dit scheelt jou in de portemonnee, en de onderdelen van je telefoon kunnen duurzaam hergebruikt worden! Deze actie loopt t/m 30 juni, dus maak er gebruik van nu het nog kan! Bekijk hier de actievoorwaarden.