‹ Alle nieuwsberichten

Ook nieuw: de Apple Watch Series 4

Ook nieuw: de Apple Watch Series 4

Gisteren werden niet alleen de iPhone XS, XS Max en iPhone XR gepresenteerd, Apple liet ook de Apple Watch Series 4 zien! Net als bij de andere Watches ligt de focus bij de Watch Series 4 weer op gezondheid en fitness. Lees hier wat er nieuw is!

Apple Watch Series 4: nieuwe formaten

Apple brengt de Watch Series 4 in twee verschillende maten op de markt. De kleinere variant is 40mm breed en de andere Watch is met 44mm net iets groter. Hoewel het formaat van de Watch Series 4 maar enkele milimeters groter is dan dat van de Watch Series 3, hebben ze toch een veel groter scherm. Dat komt doordat de schermranden veel kleiner zijn gemaakt, waardoor er aan de voorzijde meer ruimte is gekomen voor het scherm.

Omdat het scherm groter is, is er vanzelfsprekend meer ruimte voor de wijzerplaat. Deze bevat dan ook meer informatie dan voorheen. In de hoeken, om de wijzerplaat heen, wordt extra informatie getoond. Ook de Ademhaling-app is er nu als wijzerplaat, waardoor je alleen maar naar je Watch hoeft te kijken om een ademhalingsoefening te doen wanneer je je gestrest voelt.

Veiligheid

Een nieuwe functie is dat de Apple Watch Series 4 een val kunnen detecteren dankzij verbeterde sensoren. Wanneer de Apple Watch merkt dat je bent gevallen en een tijdje niet hebt bewogen, dan belt hij zelf het alarmnummer met de SOS-noodmelding-functie. Bovendien is de hartslagsensor aan de achterzijde uitgerust met drie nieuwe functies. Zo krijg je een melding als je hartslag te laag is en controleert deze op de achtergrond je hartritme.

Als laatste kan het apparaatje een elekrocardiogram maken. Dit is een hele mond vol, maar wellicht herken je de afkorting ‘ECG’. De gegevens van een gemaakte ECG worden opgeslagen in de Gezondheid-app in de vorm van een PDF waarin de metingen van je hartslag in een grafiek weergegeven worden. De ECG-functie is net goedgekeurd door de Amerikaanse gezondheidsorganisatie, in Europa komt hij voorlopig helaas nog niet uit. Het apparaatje kán dus wel een ECG maken, maar deze functie is in de EU uitgeschakeld. Het is nog niet bekend of de ECG-app straks wel in Nederland te gebruiken is.

Apple Watch Series 4 modellen

De Apple Watch Series 4 verschijnen in drie verschillende kleuren: roségoud, grijs en zilver. Daarnaast heb je de keuze uit een kastje van 40mm of 44mm groot. Ook zijn er speciale Nike+ edities verschenen. Deze hebben ander bandjes en verschijnen met exclusieve wijzerplaten. De Nike+ edities zijn ook in twee verschillende formaten verkrijgbaar. Je hebt de keuze uit grijs met een zwart bandje of zilver met een zwart/witte band. Je kunt ze nu allemaal op onze website bewonderen!

Meer nieuws over: