‹ Alle nieuwsberichten

Telecomweekoverzicht van week 33 | 2018

Telecomweekoverzicht van week 33 | 2018

Deze week in het telecomoverzicht: Google kondigt Android 9.0 Go aan en werkt vermoedelijk aan een gezondheidscoach, en wat vertelt het uiterlijk van de Oppo R17 ons over de OnePlus 6T? Je leest het hier!

Google kondigt de Go Editie van Android 9.0 Pie aan

Vorige week presenteerde Google zijn nieuwe Androidversie: Android 9.0 Pie. Inmiddels is ook de Go-versie van Android 9 aangekondigd. Android Go is een lichtere variant van de ‘normale’ Androidversie, deze is speciaal ontwikkeld voor goedkopere smartphones in opkomende landen. Smartphones in deze landen hebben namelijk vaak minder werkgeheugen, een langzamer internetverbinding en niet veel opslagruimte. Google heeft om die laatste reden ook al veel Go-varianten van apps gelanceerd die minder ruimte en rekenkracht gebruiken. Android 9.0 Go bevat ten opzichte van de Android 8.1 Go-versie weer wat nieuwe mogelijkheden. Zo starten toestellen sneller op, neemt de versie minder opslaggeheugen in en is het toestel beter beveiligd. Ook is er een nieuw dashboard aanwezig waarbij de focus ligt op databeheer. Android 9.0 Pie is dit najaar beschikbaar.

Bron: Androidworld

Werkt Google aan een gezondheidscoach?

Er gaan geruchten dat Google bezig is met het ontwikkelen van een gezondsheidscoach die ‘Coach’ moet gaan heten. Hij moet je gaan coachen op het gebied van fitness en voeding. Volgens een Amerikaanse techsite werkt Google nu nog in het geheim aan de coach onder de naam ‘Project Wooden’. Met behulp van kunstmatige intelligentie moet deze coahc advies gaan geven op het gebied van sport en voeding. Geruchten gaan dat de coach eerst alleen beschikbaar zijn op smartwatches die draaien op Google OS. Daarna wordt hij uitgerold naar smartphones.

Bron: Tweakers

Wat verklapt de Oppo R17 over de OnePlus 6T?

Afgelopen week schreven we al over de nieuwe Oppo R17, een net gepresenteerd veelbelovend toestel. Als we de geruchten mogen geloven, zal dit toestel erg lijken op de nog niet aangekondigde OnePlus 6T. Oppo en OnePlus zijn namelijk allebei onderdeel van moederbedrijf BBK Elektronics waardoor ze makkelijk met elkaar samen kunnen werken. Uit het verleden blijkt dat de high-end toestellen van Oppo vaak lijken op de toestellen van OnePlus. Of dat ditkeer ook het geval zal zijn, moet natuurlijk nog blijken, maar als je benieuwd bent naar wat de OnePlus 6 zal brengen, kan het geen kwaad om de Oppo R17 even te bestuderen! Hier onder hebben we nog even een aantal toestellen van OnePlus en Oppo naast elkaar gezet.

Bron: Androidworld

OnePlus, OnePlus One, Oppo, Oppo Find 7, comparison, vergelijking

De OnePlus One naast de Oppo Find 7

OnePlus, OnePlus 5, Oppo, Oppo R11, comparison, vergelijking

De OnePlus 5 naast de Oppo R11

OnePlus, OnePlus 6, Oppo, Oppo R11, comparison, vergelijking

De OnePlus 6 naast de Oppo R15

Meer nieuws over: