‹ Alle nieuwsberichten

Android 9.0 Pie officieel gepresenteerd

Android 9.0 Pie officieel gepresenteerd

Al een tijdje was er een beta-versie van de nieuwste Android P beschikbaar voor verschillende smartphones. Na maanden wachten is er dan nu een officiële aankondiging van Android 9 Pie! Deze nieuwste versie van het mobiele besturingssysteem komt uiteraard als eerst uit voor de Google Pixel-toestellen. In dit artikel kijken we naar wat er allemaal nieuw is in deze Android-versie.

Machine Learning

Wat opvalt bij deze nieuwe versie van Android is dat er meer gebruik wordt gemaakt van machine learning om je smartphone extra te optimaliseren. Twee nieuwe functies die hier bij aansluiten zijn bijvoorbeeld Adaptive Brightness en Adaptive Battery.

Met Adaptive Brightness gaat je telefoon bijvoorbeeld slimmer om met het aanpassen van de schermhelderheid. Eerder keek je toestel alleen maar naar omgevingslicht via een sensor en paste op basis hiervan de helderheid van je display aan. Met Adaptive Brightness wordt er ook gekeken naar je locatie en welke acties je uitvoert! En naarmate je je telefoon meer gebruikt wordt de Adaptive Brightness steeds slimmer.

Adaptive Battery kijkt naar welke apps je meer of juist minder bekijkt. Op basis van deze informatie past Android per app aan hoeveel ze op de achtergrond mogen uitvoeren. Zo wordt er automatisch voor gezorgd dat apps die je weinig gebruikt geen onnodige energie verbruiken waardoor je accu langer mee gaat.

Android Pie Adaptive Battery & Brightness

Nieuwe home knop

Google heeft met Android Pie ook de manier waarop je door interface navigeert verandert. De aparte homeknop en de knop voor multitasking zijn samengebracht in een enkele knop. Door op de knop te drukken ga je terug naar het home scherm en door naar boven te vegen ga je naar de nieuw app ‘Overview’. In dit scherm zie je alle openstaande apps in een horizontale lijst.

Digitale welzijn

In de nieuwe Android Pie wil Google ook extra aandacht besteden aan je digitale welzijn. Daarvoor zijn een aantal nieuwe functies beschikbaar. Hiermee krijg je een beter overzicht van hoe je je toestel verbruikt en komen er’s avonds minder prikkels op je af.

In de nieuwe ‘Dashboard’ zie je een goed overzicht met hoeveel tijd je besteed in verschillende apps. Zie je hierin bijvoorbeeld dat je wel erg veel gebruik maakt van Instagram? Dan kun je jezelf nu ook een limiet geven met de App Timer.

Verder kun je ’s avonds gebruikmaken van de ‘Wind Down’-functie. Deze functie gebruik je bijvoorbeeld een paar uur voor het slapen. Hiermee worden de blauwe tonen van het scherm vermindert en wordt je ook niet meer gestoord door verschillende notificaties. Later gaat je scherm zelfs naar zwart-wit waardoor het nog rustiger voor je ogen is.

Android Pie Digital Wellbeing

Wanneer krijg jij de update?

Eigenaren van Google Pixel-toestellen hoeven vrijwel niet te wachten op deze nieuwe versie van Android. Hoogstwaarschijnlijk staat de update nu al klaar! Verschillende toestellen die al deel uitmaakte van het Android P beta-programma zullen de update aan het einde van de herfst ontvangen.

Meer nieuws over: