‹ Alle nieuwsberichten

Oppo presenteert R17 met vingerafdrukscanner onder het display

Oppo presenteert R17 met vingerafdrukscanner onder het display

De Chinese fabrikant Oppo schaart zich onder de BKK Electronics Corporation, een multinational die ook de merken Vivo en OnePlus onder zich heeft. OnePlus is in deze regio de bekendste van de drie, maar Oppo moeten we ook zeker niet uitvlakken. De nieuw gepresenteerde R17 brengt verschillende nieuwigheden in een telefoon en misschien gaan we dit toestel ook hier wel zien!

Oppo R17

Oppo is één van de grootsten in thuisland China, maar wordt ook hier in Europa steeds bekender. De fabrikant maakt toestellen in verschillende prijsklassen en kan zo een grote markt bedienen van mensen die op zoek zijn naar hun eerste smartphone of mensen die het beste van het beste verwachten en daar flink de portemonnee voor willen trekken. Wat de nieuw gepresenteerde R17 moet gaan kosten is nog de vraag en daarnaast is het nog onbekend of het toestel ook officiële in Europa verkocht gaat worden.

Midranger met vernuftige features

Dat Oppo een zeer grote speler is blijkt wel uit de samenwerking met Corning, de bekende fabrikant van het speciaal geharde glas dat inmiddels op vele smartphones, tablets en andere apparaten te vinden is. De Oppo R17 wordt namelijk het eerste toestel dat op de markt komt voorzien van Gorilla Glass 6, een type dat nog beter moet beschermen tegen vallen.

De R17 bevat een scherm van 6,4 inch met een resolutie van 2280x1080 pixels en er is gekozen voor een AMOLED-paneel. Dat betekent simpelweg dat foto’s, video’s, websites en applicaties er ademenbenemend uitzien, zwart echt zwart is en kleuren van het scherm afspatten. Er is gekozen voor een zeer kleine uitsparing aan de bovenkant van het display, waarin de frontcam is verwerkt. Deze zogenaamde notch is één van de trends in smartphoneland van 2018, maar is bij veel telefoons een stuk groter. Ook zijn er zeer smalle schermranden aanwezig, waardoor het toestel een screen-to-body-ratio heeft van zo’n 87%.

Het geheel wordt aangedreven door de nieuwe Snapdragon 670-chipset van Qualcomm, een achtkernige processor die onder andere gebruikt kan worden voor AI, oftewel kunstmatige intelligentie. De R17 bevat standaard 128GB opslag en er is 8GB werkgeheugen aanwezig, waardoor dit een waar multitaskmonster is. Op de achterkant is een dubbele camera aanwezig en de frontcam schiet plaatjes van maximaal 25 megapixel. De accu heeft een capaciteit van 3500mAh, biedt ondersteuning voor snelladen en het geheel draait op Android 8.1 Oreo met de eigen schil van Oppo daaroverheen.

Oppo R17

Vingerafdrukscanner onder het display

Een trend van 2018 in smartphoneland die we voornamelijk zien bij high-end devices is een vingerafdrukscanner die onder het scherm is geplaatst. Deze is echter ook aanwezig bij de Oppo R17 en leest via licht, oftewel optische signalen, jouw vingerafdruk uit, waarna je toestel zal unlocken. Hoe snel en goed dat in de praktijk werkt is nog onbekend, maar Oppo kennende is dat uitvoerig getest en snel genoeg bevonden.

Verkrijgbaarheid Oppo bij Belsimpel

Of deze specifieke Oppo R17 ook in Europa gevoerd zal worden is nog de vraag, maar de Oppo A3 en Oppo R15 Pro zijn inmiddels wel te bestellen bij Belsimpel. Tevens doen geruchten de ronde dat dit toestel de basis zal zijn voor de opvolger van de OnePlus 6, in de vorm van de vermeende OnePlus 6T. Daarbij zal hoogstwaarschijnlijk wel gekozen worden voor een high-end processor van Qualcomm. Belsimpel is de exclusieve partner van OnePlus in Nederland dus houd ook voor details over dat toestel onze website in de gaten!

Bron: Opposhop