‹ Alle nieuwsberichten

Deze smartphones krijgen sowieso Android 9.0 Pie

Deze smartphones krijgen sowieso Android 9.0 Pie

Gisteren schreven we al over Android 9.0 Pie met alle veranderingen en nieuwe features. Eigenaren van de Google Pixel-smartphones of de Essential PH1 kunnen al officieel gebruikmaken de nieuwe Androidversie, maar als eigenaar van een andere smartphone wil je natuurlijk ook weten wanneer en of jij de update krijgt!?

Android 9.0 Pie

In ons artikel dat eerder deze week verscheen hebben we uitgebreid stilgestaan bij welke nieuwe functies Android 9.0 Pie brengt en wat je er allemaal mee kunt. Zo wordt je telefoon nog slimmer door machine learning, is de navigatie op je smartphone aangepast met nieuwe knoppen en is er een dashboard te vinden waarin je precies kunt zien hoe lang je welke app hebt gebruikt. Tevens is er de mogelijkheid om je tijd waarin je een bepaalde applicatie kunt gebruiken in te perken, zo blijf je niet altijd bezig met je smartphone.

Wanneer komt de update voor mijn smartphone?

Wel trek in een lekker stukje taart en klaar om te spelen met de nieuwe functies van Android 9.0 Pie? Dan stel je jezelf vast de vraag of en wanneer je de update kunt verwachten voor jouw smartphone. Er zijn nog geen fabrikanten die hierover berichten hebben uitgestuurd, dus dat is gewoonweg afwachten. Toch is er bekend dat bepaalde devices de update naar Android 9.0 wel kunnen verwachten. Dit zijn apparaten die officieel deelnemen aan het Android P-bètaprogramma of die tot het Android Enterprise Recommended-programma behoren. Dat is een programma van Google waarbij de fabrikant allerlei tests uitvoert en waarbij toestellen aan bepaalde eisen voldoen qua hardware. Deze telefoons kunnen dan worden aanbevolen door bedrijven aan hun medewerkers en worden voorzien van snelle updates, een belangrijk gegeven in een tijd waarin veiligheid hoog in het vaandel staat. Daarnaast zijn er ook nog de toestellen die voorzien zijn van Android One, een versie van het mobiele besturingssysteem, zonder allerlei aanpassingen van een fabrikant. Ook deze devices kunnen de update verwachten in de herfst.

Deze toestellen krijgen sowieso Android 9.0

Zoals gezegd is de lijst van onderstaande apparaten zeker niet volledig, want fabrikanten zelf moeten hun updateplannen nog bekendmaken. Als jouw smartphone of tablet er niet tussenstaat, betekent dat dus niet dat jij geen Android 9.0 Pie-update zult krijgen.

BlackBerry

General Mobile

Huawei

HTC

LG

Motorola

Nokia

OnePlus

OPPO

  • OPPO R15 Pro

Sony

Xiaomi