‹ Alle nieuwsberichten

Xiaomi Mi A2 verschijnt op het internet

Xiaomi Mi A2 verschijnt op het internet

Vandaag verscheen de nog niet gepresenteerde Xiaomi Mi A2 op een Zwitserse website, inclusief prijzen en specificaties. Alles wijst erop dat deze telefoon net zo populair wordt als zijn voorganger, de Xiaomi Mi A1!

Vandaag is er informatie over de Xiaomi Mi A2 op het internet verschenen, afkomstig van een bedrijf uit Zwitserland. Net als met de Xiaomi Mi A1, heeft ook de A2 een bijna identieke tegenhanger voor de Aziatische markt, namelijk de Xiaomi Mi 6X. Het grote verschil tussen beide versies is het besturingssysteem. De A2 is gemaakt voor de westerse markt en draait op het Android One-besturingssysteem, terwijl de Mi 6X gebruik maakt van de Xiaomi-software. Android One is een uitgeklede versie van het Android-besturingssysteem, dat daardoor heel snel alle updates krijgt en minder opslagruimte inneemt. Lees dit artikel voor alles over Android One.

Opslagvarianten en prijzen!

Op basis van de informatie van Digitec, het Zwitserse bedrijf waar het lek vandaan kwam, komen er drie varianten van de Xiaomi Mi A2. Het lijkt erop dat je kunt kiezen uit de kleuren zwart, blauw en goud en opslaggroottes van 32 GB, 64 GB en 128 GB. Hierbij hebben de kleinste twee opslagvarianten een werkgeheugen van 4 GB en het 128 GB-model komt met 6 GB RAM.

De 32 GB-variant noteerde Digitec voor $289, dat is omgerekend iets meer dan €250. Xiaomi houdt dus ook voor de nieuwe telefoon de extreem scherpe prijs-kwaliteitsverhouding aan die de voorganger zo populair maakte.

Worden dit de specificaties?

Omdat de 6X al gepresenteerd is, kunnen we al een goed beeld vormen van de specs van de A2. Naar alle waarschijnlijkheid krijgt de telefoon een metalen behuizing met een vingerafdrukscanner en verticaal geplaatste dubbele camera op de achterkant. Dit zijn camera’s van respectievelijk 12- en 20 megapixels. Ook de selfiecamera heeft een indrukwekkend resolutie van 20 megapixels.

De Xiaomi Mi A2 wordt waarschijnlijk voorzien van rekenkracht door de Qualcomm Snapdragon 660-processor. Er zal waarschijnlijk een groot 5.99-inchbeeldscherm op te vinden zijn met een fullHD+-resolutie en zeer dunne randen er omheen. Qua accu kun je vermoedelijk rekenen op 3010mAh.

Wanneer gaan we de Xiaomi Mi A2 officieel zien?

Hoewel de Xiaomi Mi 6X al gepresenteerd is voor de Aziatische markt, is over de presentatiedatum van de Xiaomi Mi A2 nog niks officieel bekendgemaakt. Als we op de informatie van Digitec afgaan, gaat de A2 op 8 augustus in de verkoop. Dat zou betekenen dat de presentatie waarschijnlijk in juli is. We houden je op de hoogte!

Bron: Digitec, AndroidHeadlines

Meer nieuws over: