‹ Alle nieuwsberichten

Telecomweekoverzicht van week 17 | 2018

Telecomweekoverzicht van week 17 | 2018

Deze week in het nieuwsoverzicht: Xiaomi heeft de opvolger van de Mi A1 gepresenteerd, Tele2 is beste provider van dit moment en hoe zit het met de auteursrechten van een aap?

Xiaomi onthult Mi 6X-smartphone

Afgelopen week heeft Xiaomi de Mi 6X gepresenteerd: een midrange-toestel met een groot scherm van 6 inches. Aan de achterzijde bevindt zich een dubbele camera van 12 + 20 megapixels. De tweede lens wordt gebruikt voor het maken van portretfoto’s. De Xiaomi Mi 6X is uitgerust met een Snapdragon 660, 6GB aan werkgeheugen en 128GB opslaggeheugen dat is uit te breiden met een microSD-kaartje. Met Quick Charge 3.0 laadt je de 3010mAh-batterij van het toestel bovendien snel op. Opvallend is dat de Mi 6X is uitgebracht in China en is uitgerust met Xiaomi’s eigen Android-schil. De kans is groot dat het toestel binnenkort nog een keer wereldwijd wordt gepresenteerd onder de naam Xiaomi Mi A2 en dat het dan draait op Android One in plaats van Android met Xiaomi’s schil. Wanneer dat zo ver is, zal het toestel waarschijnlijk snel bij ons verkrijgbaar zijn. Houd daarvoor onze website in de gaten!

Bron: Tweakers

Tele2 bekroont tot beste mobiele provider

Tele2 is tot als beste provider uit de bus gekomen uit een onafhankelijk onderzoek. De belangrijkste aspecten van dit onderzoek waren: prijs, klantenservice en het netwerk. In dit onderzoek werden de abonnementen van minimaal 10 GB en onbeperkt bellen getest, van alle providers met een eigen netwerk getest, namelijk KPN, Vodafone, T-Mobile en Tele2. Tele2 bleek dus op de genoemde punten gemiddeld de hoogste score te krijgen! Het rapportcijfer dat de provider kreeg, kwam maar liefst op een 9,3! Van harte gefeliciteerd namens Belsimpel, en keep up the good work!

Bron: bestemobieleproviders.nl

Kan een aap auteursrechten claimen?

In 2011 trok de Britse natuurfotograaf David Slater met zijn camera naar een Indonesisch natuurreserveraat. Daar ontmoette hij de makaak Naruto, die brutaal zijn camera met statief oppakte en een selfie maakte. Sindsdien is er veel discussie over het auterusrecht op deze, inmiddels zeer bekende, foto. Dierenrechtorganisatie PETA probeert namelijk via een rechtszaak af te dwingen dat Slater 25% van de inkomsten die de foto opleveren, afstaat aan een goed doel dat het leefgebied van de makaak beschermt. Nu is er een definitieve uitspraak: omdat Naruto de foto zelf maakte, is Slater niet de eigenaar van de rechten op deze foto. Omdat Naruto geen persoon is, is het juridisch gezien niet mogelijk dat hij het portretrecht opeist. Foto’s gemaakt door ‘de natuur, dieren of planten’ komen niet in aanmerking voor copyright. Dit betekent dus dat er geen auteursrechten op de foto rusten.

Bron: Algemeen Dagblad