‹ Alle nieuwsberichten

Wat is Android One, en waarom is iedereen hier zo enthousiast over?

Wat is Android One, en waarom is iedereen hier zo enthousiast over?

Er is de laatste tijd veel te doen over Android One, maar wat is het eigenlijk en waarom is iedereen hier zo over te spreken? We leggen het hier uit!

Wat is Android One?

Er is de laatste tijd steeds meer kritiek op de hoeveelheid ruimte die het besturingssysteem inneemt op je telefoon. Daar is nu een oplossing voor: Android One. Dit is een kale versie van het populairste besturingssysteem ter wereld. Android One is gestript van allerlei toevoegingen en poespas, die je niet mist in je dagelijkse gebruik.

Razendsnelle (beveiligings)updates met Android One

Maar Android One heeft nog een ander, heel belangrijk, voordeel. Fabrikanten geven hun eigen touch aan het besturingssysteem dat op hun telefoons staat. Hierdoor heeft elk Android-merk toch een eigen look en feel. Het enige nadeel is dat ook extra programmeerwerk oplevert wanneer er een nieuwe Androidversie uitkomt. Wanneer er een nieuwe Androidversie is beveiliging geupdated, waardoor je beter beschermd bent tegen virussen en je privacy beter gewaarborgd is, en is het gebruiksgemak verder geoptimaliseerd.

Alleen zit er vertraging tussen het moment van uitbrengen van een nieuwe Androidversie, en het moment dat jij die ook daadwerkelijk op je telefoon hebt staan, doordat de fabrikanten hun eigen apps, vormgeving en toepassingen eerst geschikt moeten maken voor de nieuwste versie van Android. Ondertussen maak je dus geen gebruik van de nieuwste ontwikkelingen en beveiligingsupdates. 

Telefoons die op Android One draaien, hebben dus geen speciale, toegevoegde schil van de fabrikant over het besturingssysteem. Dat betekent dat elke nieuwe update die Google van het OS uitbrengt, nagenoeg zonder vertraging op deze telefoons geïnstalleerd wordt. Je hebt dus de garantie dat je altijd bijna direct beschikt over de nieuwste toepassingen en beveiligingsupdates. Android One staat dus garant voor betrouwbaarheid en veiligheid!

Op welke toestellen draait Android One?

Een bijkomend voordeel is dat doordat One een minder groot beroep doet op de capaciteiten, het dus ook kan draaien op telefoons met minder kracht. Android One is dus zeker niet alleen beschikbaar op telefoons van de hoogste prijsklasse. Maar je kunt ook op betaalbare telefoons, toch een premium Androidervaring hebben en direct gebruikmaken van de nieuwste updates!

Nu je enthousiast bent geworden, wil je natuurlijk weten welke telefoons op Android One draaien! Een greep uit het lijstje:

Meer nieuws over: