‹ Alle nieuwsberichten

Dit zijn de Huawei P20 en P20 Pro!

Dit zijn de Huawei P20 en P20 Pro!

Vanaf het moment dat Huawei vorige week de Huawei P20 Lite presenteerde begon het wachten op de Huawei P20 en P20 Pro. De toestellen zijn inmiddels in Parijs gepresenteerd, lees er hier alles over!

De Huawei P20 

De Huawei P20 is de opvolger van de Huawei P10, ook bij dit toestel ligt de nadruk weer op de camera’s. De Huawei P20 is voorzien van een dubbele camera van Leica, waarmee je hele scherpe foto’s kunt maken. De toepassing van artificial inteligence (kunstmatige intelligentie) helpt je bij het maken van de mooiste foto’s, doordat de camera objecten herkent en daar de camera-instellingen automatisch op aanpast. Ook heeft de camera door AI snel door waarop je scherp wilt stellen.

Ook fijn is dat de accu van de Huawei P20 een capaciteit heeft van 3400 mAh. Omdat de smartphone, ook mede dankzij AI, zuinig omgaat met energie heb je de hele dag plezier van je toestel zonder te moeten opladen. Mocht je dan toch moeten opladen, dan gaat dat razendsnel dankzij de Huawei Fast Charge-technologie.

Scherpe camera’s

Zoals genoemd is de Huawei P20 uitgerust met een dubbele camera van Leica. Aan de achterzijde werken een 12- en 20-megapixelcamera samen om de mooiste foto’s te maken. Ook kun je met deze camera slow motion-video’s maken van wel 960 frames per seconde. Aan de voorkant bevindt zich bovendien een 24-megapixelcamera met Lightfusion-technologie, waardoor je in iedere lichtomstandigheid mooie foto’s maakt.

Specificaties

De smartphone is uitgerust met een 5.8 inch Full HD+ Fullview Display. Dit is een hele mond vol, maar dit betekent dat je heel scherp beeld hebt en dat het scherm bijna volledig voorkantvullend is. Hierdoor is de smartphone zelf, ondanks zijn grote scherm, dus niet zo heel erg groot.

Het toestel draait op een Kirin 970 octacore-processor, door Huawei zelf ontwikkeld. Het 4GB grote werkgeheugen zorgt ervoor dat je met dit toestel prima kunt multitasken. Ook hoef je je geen zorgen te maken dat je te veel foto’s maakt, want de 128 GB aan opslaggeheugen zijn zeker niet zomaar vol. 

Links: Huawei P20, rechts: Huawei P20 Pro

De Huawei P20 Pro

De Huawei P20 Pro kan gezien worden als de grote broer van de Huawei P20. Zo heeft deze telefoon niet twee, niet drie, maar wel vier camera’s! Aan de achterzijde vinden we namelijk drie camera’s van Leica. Ook deze worden weer ondersteund door kunstmatige intelligentie waardoor je foto’s mooi scherp worden. Ook kun je tot 5x inzoomen zonder verlies van kwaliteit. Net als bij de P20 kun je ook met dit toestel slow motion-video’s van 960 frames per seconde schieten.

Design

Qua uiterlijk lijkt de P20 Pro op de Huawei P20, maar er zijn kleine verschillen. Zo zijn er op de achterkant dus in plaats van twee camera’s, drie te vinden (van 40, 20 en 8 megapixels) en is het scherm met 6.1 inches iets groter dan het 5.8-inchsscherm van de Huawei P20. Het scherm is bijna voorkantvullend dankzij de notch aan de bovenkant van het scherm, waar de camera, sensoren en speaker in verwerkt zijn.

Onder de motorkap

De Huawei P20 Pro heeft maar liefst 6GB aan werkgeheugen, dat betekent dat je met dit toestel gerust meerdere taken tegelijk kunt uitvoeren. Ideaal voor de multitaskers onder ons dus! Het toestel heeft verder een Kirin 970-processor en 128GB aan opslaggeheugen: genoeg voor al je foto’s en video’s. De accu heeft een grote capaciteit van 4000mAh.

Beschikbaarheid en pre-orderactie

De Huawei P20 is verkrijgbaar in de kleuren blauw en zwart. Als je de Huawei P20 Pro nu bestelt, maak je gebruik van een mooie pre-orderactie. Als je vóór 16 april je Huawei P20 Pro bestelt, krijg je er namelijk een 360 graden-camera bij cadeau, waar je heel veel toffe dingen mee kunt! De Pro is beschikbaar in de kleuren zwart en blauw. Wil jij al wat meer lezen over onze eerste ervaringen met deze toestellen en de P20 Lite, dan check je onze uitgebreide hands-on!
 

Meer nieuws over: