‹ Alle nieuwsberichten

Dit verwachten we van het Mobile World Congress 2018

Dit verwachten we van het Mobile World Congress 2018

Volgende week, op 26 februari, barst het spektakel van het Mobile World Congress (MWC) weer los, het congres zal duren tot 1 maart. Veel smartphonefabrikanten zullen dit moment aangrijpen om hun nieuwe toestellen te presenteren. Lees hier welke toestelaankondigingen wij verwachten!

De Samsung Galaxy S9

Het lijkt er héél erg op dat Samsung op zondag 25 februari, voordat het MWC officieel van start gaat, de opvolger van de Samsung Galaxy S8 en S8+ zal gaan presenteren. Het lijkt erop dat de opvolgers, die de Galaxy S9 en S9+ zullen gaan heten, qua design erg op hun voorgangers lijken.

Toch is er een paar aanpassingen gedaan. Zo is de vingerafdrukscanner verhuisd van naast de camera, naar onder de camera. Diezelfde camera krijgt een update naar een variabel diafragma dat ervoor moet zorgen dat je mooie foto’s kunt maken bij alle lichtomstandigheden. Ook lijkt het erop dat de Galaxy S9+ zelfs een dubbele camera aan de achterzijde zal gaan krijgen. Als laatste gaat er het gerucht dat de nieuwe toestellen uitgerust zullen worden met de snellere Exynos 9810-chip.

Opvolger van de Sony Xperia XZ1

Sony zal naar verwachting op maandag 26 februari opvolgers voor de XZ1 en XZ1 presenteren. De toestellen zullen waarschijnlijk, verrassing, XZ2 en XZ2 Compact genoemd worden. Bijzonder is dat het gonst van de geruchten over een nieuw design voor Sony. Teasers laten een wat ronder design zien met smallere schermranden.

Qua specificaties zijn de toestellen ook veelbelovend. Zo wordt er gesproken over een Snapdragon 845-chip en voor de Z2 een scherm van 5,5 inches groot. De Compact krijgt waarschijnlijk een scherm van 5 inches zodat het toestel ook nog in de broekzak past.

Alcatel met drie nieuwe toestellen

Alcatel zal sowieso aanwezig zijn op het MWC en heeft zelfs al aangegeven dat het drie nieuwe toestellen zal gaan presenteren: de Alcatel 5, Alcatel 3V en Alcatel 1X. De 5 heeft de beste specificaties van de drie, terwijl de 1X meer gericht is op het budgetsegment. Opvallend is dat alle drie de toestellen vrij smalle schermranden hebben, vooral die van de Alcatel 5 zijn minimaal.

Ook zijn alle drie de toestellen uitgerust met een gezichtsherkenningstechnologie waarmee je de telefoons kunt ontgrendelen. De Alcatel 5 krijgt waarschijnlijk een scherm van 5,7 inches groot met een 18:9 formaat. Het toestel zal aangedreven worden doo reen MediaTek processor in samenwerking met 3GB aan werkgeheugen. De Alcatel 3V heeft een iets groter scherm van 6 inches en krijgt waarschijnlijk 2GB aan werkgeheugen. Over de Alcatel 1X is nog niet zo veel bekend, daarvoor zullen we dus moeten wachten op de presentatie, die al op 24 februari plaatsvindt.

Nokia met vier nieuwe toestellen

Aan het begin van de week staat er een presentatie van Nokia gepland. Wat voor toestellen Nokia gaat presenteren, is nog onbekend, maar het internet speculeert er gelukkig op los. Wij verwachten dat Nokia in ieder geval twee nieuwe toestellen aan de wereld zal laten zien: een Nokia 7 Plus en een Nokia 1. Hierover hebben we vorige week ook al een artikel geschreven nadat er foto’s van de toestellen zijn uitgelekt.

Ook is het nog mogelijk dat Nokia een opvolger van de Nokia 8 zal presenteren, gegokt wordt dat dit toestel ‘Nokia 9’ of ‘Nokia 8 Plus’ zal worden genoemd. Dit toestel zal waarschijnlijk uitgerust zijn met een dubbele camera aan de achterzijde én aan de voorkant. Ook is het aannemelijk dat een dergelijk toestel zal zijn uitgerust met de nieuwste processor van Qualcomm: de Snapdragon 845.

Motorola

Motorola heeft nog niets gezegd over het MWC, maar er gaan geruchten dat de fabrikant er de opvolgers van zijn Moto G5-lijn gaat presenteren. Het gaat dan om de Moto G6, G6 Plus en de G6 Play. Over de Moto G6 wordt gezegd dat deze een 5,7-inchsscherm heeft en wordt aangedreven door een Snapdragon 450-chip. Aan de achterzijde is het toestel volgens geruchten uitgerust met een dubbele camera van 12 en 15 megapixels. De Moto G6 Plus zal waarschijnlijk over dezelfde specificaties beschikken maar heeft een iets groter 5,9-inchsscherm.

De Moto G6 Play lijkt op de G6, maar heeft iets minder krachtige hardware. Zo zou de resolutie van het scherm lager zijn en is er wat minder werkgeheugen aanwezig. Ook wordt er gefluisterd over een Moto E5 en een Moto Z3, maar het is aannemelijk dat Motorola de presentatie van deze toestellen uitstelt tot de IFA aanstaande zomer.

CAT, Asus, Croscall, BlackBerry en LG

Over deze merken is iets minder bekend met betrekking tot het MWC. Zo wordt er gefluisterd dat BlackBerry met een opvolger van de KEYone zal komen, maar BlackBerry heeft hier zelf niets over laten weten. Voor CAT, Asus en Croscall geldt dat het zeer waarschijnlijk is dat zij nieuwe toestellen zullen gaan presenteren. Wát voor toestellen ze gaan presenteren en hoe veel, is echter niet bekend.

Vorig jaar presenteerde LG de LG G6 tijdens het Mobile World Congress, velen rekenden er dan ook op dat LG de LG G7 dit jaar ook tijdens het MWC zal gaan presenteren. Nu zijn er echter meerdere bronnen die zeggen dat LG zijn nieuwste vlaggenschip pas in juni gaat presenteren. Dat betekent dast LG waarschijnlijk niet aanwezig zal zijn op het MWC.

Bronnen: Android Planet, Androidworld, Bright, Dutch Cowboys.

Meer nieuws over: