‹ Alle nieuwsberichten

LG presenteert nieuw vlaggenschip 'Judy' waarschijnlijk in juni

LG presenteert nieuw vlaggenschip 'Judy' waarschijnlijk in juni

Veel fabrikanten grijpen het Mobile World Congress eind deze maand aan om nieuwe toestellen te presenteren. Het lijkt er echter op dat LG nog even op zich laat wachten: de opvolger van de LG G6 wordt waarschijnlijk pas in juni gepresenteerd.

Opvolger van de G6

Een tijdje geleden dook het nieuws op dat er geen LG G7 zou komen, maar dat LG wél bezig was met het ontwikkelen van een waardige opvolger voor de LG G6. Het toestel, dat dus waarschijnlijk niet de naam 'LG G7' gaat krijgen, wordt momenteel ontwikkeld onder de codenaam ‘Judy’. Waarschijnlijk krijgt de smartphone als hij uitkomt een compleet nieuwe naam, maar hier is nog niets over bekend. We houden het dus even bij 'Judy'!

Nieuw design

Waar de LG G6 is uitgerust met een 5.7 inchscherm, is het scherm van de Judy waarschijnlijk nog wat groter, met 6.1 inches. Dit scherm heeft weer een verhouding van 18:9 zoals veel vlaggenschepen dat momenteel hebben. LG heeft een nieuwe schermtechnologie ontwikkeld, MLCD+, en dit toestel wordt daar waarschijnlijk mee uitgerust. Het voordeel van deze schermtechnologie is dat je scherm erg helder is zodat je deze ook in de zon af kunt lezen, terwijl de technologie tot 35% minder accu verbruikt dan een IPS LCD-scherm.

Om je vingers bij af te likken

Ook andere uitgelekte specificaties zijn veelbelovend. Zo wordt er gezegd dat het toestel zal gaan draaien op de Snapdragon 845, die nog niet uit is. Dit zal de beste chip van Qualcomm worden. Een slimme zet van LG, want er was vorig jaar tijdens de presentatie van de LG G6 nogal wat kritiek op het feit dat LG ervoor had gekozen om het toestel uit te rusten met de iets oudere Snapdragon 821.

Verder zal het toestel waarschijnlijk beschikken over 64GB opslaggeheugen, zodat je lekker veel foto’s en video’s kunt opslaan. De 4GB aan RAM-geheugen moeten er, in samenwerking met de snelle processor, voor gaan zorgen dat het toestel vlot werkt en goed kan multitasken. Het toestel zal worden uitgerust met stereospeakers en de mogelijkheid om de smartphone draadloos op te laden.

Dubbele camera

Ook zal Judy uitgerust zijn met een dubbele camera aan de achterzijde van het toestel, elk met een resolutie van 16 megapixels. Net als bij de G6 zullen deze lenzen waarschijnlijk ingezet worden voor het maken van etra brede foto’s. Daarnaast is het toestel weer IP68-gecertificeerd, wat betekent dat het toestel waterdicht en stofbestendig is. Foto's van het toestel zijn helaas nog niet uitgelekt, dus we moeten nog even geduld hebben!

Bron: VentureBeat

Meer nieuws over: