‹ Alle nieuwsberichten

Foto's en specificaties van de Nokia 1 en Nokia 7 Plus gelekt

Foto's en specificaties van de Nokia 1 en Nokia 7 Plus gelekt

In oktober verscheen in China de Nokia 7, dit toestel is vooralsnog niet in Europa te verkrijgen. Toch gaan er al geruchten over een opvolger: de Nokia 7 Plus, die tijdens het Mobile World Congress gepresenteerd zou worden. Ook is er een Nokia 1 opgedoken. Hier lees je alles over de toestellen!

De Nokia 7

Zoals de naam al doet vermoeden, zitten de specificaties van dit toestel ergens in het midden tussen de Nokia 6 en Nokia 8. Zo wordt het toestel aangedraaid door een Snapdragon 630-processor van Qualcomm en is er de keuze tussen 4GB en 6GB werkgeheugen. Het toestel heeft daarnaast een scherm dat 5,2 inches groot is met een Full HD-resolutie en de accu heeft een capaciteit van 3000mAh. Een prima midranger dus, waarvan we hopen dat deze nog naar Europa komt.

De Nokia 7 Plus

Techlekker Evan Blass heeft via zijn Twitter foto’s gelekt van de Nokia 7 Plus en de Nokia 1, beide toestellen worden volgens hem tijdens het Mobile World Congress aan het einde van deze maand aangekondigd. De Nokia 7 Plus ziet er op de foto’s indrukwekkend uit. Zo heeft het toestel heel smalle schermranden én zijn deze schermranden afgerond. Het scherm lijkt een beeldverhouding van 18:9 te hebben. Veelbelovend dus!

Aan de voorzijde is door het voorkantvullende scherm geen plaats meer voor de vingerafdrukscanner, deze is dus verplaatst naar de achterzijde van het toestel. Ook aan de achterzijde van het toestel, zien we een dubbele camera van Zeiss. Deze camera’s zijn boven elkaar geplaatst, zoals je de laatste tijd steeds vaker ziet. Volgens geruchten gaat het toestel een Snapdragon 660 krijgen in combinatie met 4GB aan werkgeheugen en 64GB opslaggeheugen.

Android One

Onderaan op de achterzijde van de Nokia 7 Plus, zien we het Android One logo. Android One is een soort ‘kale’ Android-versie, ook wel stock Android genoemd. Dat betekent dat de fabrikant geen eigen 'schil' over het besturingssysteem heeft geplaatst. Nokia's Android-verise lag altijd al heel erg dicht bij Stock Android. Met Android One ben je gegarandeerd van snelle updates.

De Nokia 1

De Nokia 1 is een echt basic toestel, geschikt voor mensen die voor het eerst overstappen naar een smartphone of niet zo veel te besteden hebben. Over de specificaties van het toestel nog niet zo héél erg veel bekend. Het toestel schijnt een schermresolutie te hebben van 720x1280 en een werkgeheugen van 1GB. Ook dat is echter nog speculeren. Naar alle waarschijnlijkheid zal het toestel op Andoid Go gaan draaien, een superlichte Android-versie die speciaal is ontwikkeld voor dit soort smartphones.

Bron: All About Phones, Android Planet

Meer nieuws over: