‹ Alle nieuwsberichten

Het telecomoverzicht van week 38 | 2017

Het telecomoverzicht van week 38 | 2017

Deze week in het telecomoverzicht: de eerste foto van de Huawei Mate 10 is opgedoken, Twitter voegt nieuwe functies toe en Google neemt een deel van HTC over. Lees hier alles!

Officieel: Google neemt deel HTC over

Afgelopen woensdag schreven we al over de geruchten dat Google HTC zou gaan overnemen: nu blijkt dit ook daadwerkelijk te gebeuren. Voor zo’n 1,1 miljard dollar neemt Google zo’n tweeduizend medewerkers van HTC over: dit is bijna de helft van alle medewerkers. Voor dit indrukwekende bedrag krijgen ze ook een aantal patenten van de smartphonefabrikant. Wat de precieze gevolgen zijn van deze deal is nog onduidelijk, wel weten we dat een groot deel van het personeel dat Google overneemt al eerder aan de Pixel-smartphones werkte. Waarschijnlijk gaat Google deze ‘aankoop’ gebruiken om in de toekomst hoogwaardige smartphones te kunnen blijven fabriceren. Ook is de kans groot dat Google zich gaat richten op het maken van acitvity trackers.

Bron: Androidworld, Tweakers.

Twitter voegt nieuwe functie toe

In de mobiele Twitter-app wordt een nieuwe functie toegevoegd die ‘Popular Stories’ heet. Deze functie doet eigenlijk precies wat de naam doet vermoeden: hij laat populaire verhalen zien. Op basis van de dingen die de mensen in jouw netwerk tweeten, laat de functie zien welke verhalen ‘leven’ in jouw netwerk. Je vindt de lijst met populaire artikelen in het ‘ontdekken’ -tabblad. Twitter is de laatste jaren steeds meer bezig geweest met het toevoegen van dit soort extra functies: op die manier hoopt het platform ook nieuwe gebruikers te kunnen werven.

Bron: Buzzfeed

Eerste foto Huawei Mate 10 Lite gelekt

Over iets minder dan een maand zal Huawei zijn nieuwe Mate-toestellen presenteren. De afgelopen weken zijn er al veel details uitgelekt, maar nu is ook de eerste foto van één van de toestellen opgedoken. Het gaat om een foto van de Huawei Mate 10 Lite. Wat direct opvalt zijn de zeer smalle schermranden van het toestel. Net als de Samsung Galaxy S8 en de LG G6 heeft de telefoon een schermverhouding van 18:9. Het meest opvallend aan het toestel zijn de camera’s: dit zouden er in totaal vier zijn. Aan de achterzijde vind je een dubbele camera waarvan één foto’s schiet van 16-megapixelkwaliteit. Aan de voorkant van het toestel schijnt ook een dubbele camera aanwezig te zijn: dit kennen we inmiddels ook van de Asus Zenfone 4 Selfie.

Bron: @evleaks voor Venturebeat.

Meer nieuws over: